BK INDOOR VOOR JUNIORES & BELOFTEN (07-03-2015) : (1x goud en 1x zilver)

Het doek valt bijna over de indoorwedstrijden en we hadden al wat mee gemaakt deze winter, maar het kon blijkbaar nog erger, spannender. Andermaal mochten we de hoop koesteren dat de dames voor vuurwerk gingen zorgen, van de weinige KRCG-atleten die deelnamen (!!!) hadden zij immers de beste papieren. Zou het weer “Girlpower” worden in de Gentse Topsporthal of was het dit keer te hoog gegrepen ? Met Jolien Demeyer op de 800m beloften hadden we zeker kans, bij de juniores was het uitkijken of Shari Lammens kon verrassen op de 60mH.

En de mannen ? Alle hoop maar zetten op Thijs Van Der Burgt zeker op de 1500m bij de beloften ? En Thijs…die deed wat van hem verwacht werd !

Eén Belgische titel dus mogen we toevoegen aan de tabellen bij KRCG, deze van Thijs Van Der Burgt op de 1500m bij de beloften. 4’08″43 was precies 2 seconden sneller dan de naaste achtervolgers, Thijs, die al een ganse winter behoorlijk op dreef is, zette zo de puntjes op de i en sluit een knappe winter af met een mooi orgelpunt. Proficiat.

Leander Achten, en dan zit ik nog steeds bij de beloften, kwam in de rechtstreekse finale van de 200m uit op 22″90 als chrono. Mooi en maar 4/10 sec te kort voor het podium. Op de 60m werd Leander eerder op de dag uitgeschakeld in de reeksen, hier liet hij een tijd van 7″24 noteren. Yoram Timmerman tekende in die zelfde reeksen voor 7″31.

Tot daar de mannen, of ik moet er serieus over gekeken hebben. De juniores dames hadden de dans mogen openen, al vroeg in de ochtend met de 60mH en daar hadden we twee clubgenotes aan de start. Helena Achten zal als excuus wel de fuif van de dag er voor inroepen, stond er toch en tekende voor 9″72 in de reeksen. Niet genoeg voor de finale later op de dag, daar voor was het rekenen op Shari Lammens. Deed wat van haar verwacht werd en dook ook nog eens onder de 9 seconden. Met 8″98 netjes naar de finale dus. In die finale lag het podium min of meer vast, tenzij het brons, dat was misschien wel te pakken. En dan gebeurd het : valse start van één der favorieten. Van Cauwenberghe moest van aan de kant toe zien en Shari moest nu zeker voluit voor een medaille gaan. Deed dat ook en de speaker riep haar ook als 3e uit….met twijfel want het werd een fotofinish. Wachten kan lang duren dan en het uiteindelijk verdict was : 4e pl op 1/1000 sec. Hoe dicht kan men komen, balen dus al hing er wel een nieuw ferm PR aan voor Shari, 8″89.

Kregen we later op de dag nog de zusjes De Prijck aan de start op de 400m (beloften). Liepen beiden nog geen al te sterk seizoen, maar zijn er toch altijd bij en het moest dan maar eens op die laatste wedstrijd gebeuren. Deden het beiden prima en liepen hun beste wedstrijd van het indoorseizoen. Marlies kwam uiteindelijk uit op een chrono van 60″12 en Annelies zal met haar 60″26 ook wel zeer tevreden zijn.

Als laatste dame kwam Jolien Demeyer in actie op de 800m, ook al bij de beloften. Een tactische wedstrijd, met een super trage eerste ronde en Jolien die zich wijselijk de kop niet liet opdringen. Speelde het spel maar mee, op papier was er meer één sterker dan haar. Deed het prima en ging mee met de aanval van de favoriete. Tot 150m van de streep dachten we dat het nog kon, maar Jolien kon niet meer versnellen (zei ze zelf achteraf) en moest zo vrede nemen met een welverdiende 2e pl en het bijhorende zilveren hangertje.

FOTOALBUM