INTERCLUB DAMES KBAB : GESLAAGD

DAMES HANDHAVEN ZICH AL BIJ AL MAKKELIJK IN DE HOOGSTE AFDELING !

Een betere titel valt niet te verzinnen, na de collectief knappe prestatie van onze dames deze namiddag, 9 mei, te Kessel-Lo. We hadden eerlijk gezegd een beetje het degradatiespook gevreesd, we scoorden sowieso “0” op polsstok, hadden enkele “Chinese” vrijwilligers van doen en op de koop toe moesten we speerpunt Eline Berings vervangen, wat vooral op de 4x100m geen gemakkelijke opdracht leek.

Maar als er dan ook maar enige twijfel is, dan tonen de Ratjes nog maar eens tot wat ze in staat zijn. Eigenlijk vraag ik me af of ze ons na vandaag nog wel ooit uit die hoogste afdeling gaan krijgen…..

Op de stevige wind na viel het weer alvast beter mee dan vorig jaar in het druipnatte Dampicourt en Annelies Nierynck trok omstreeks 12u30 als eerste de arena in om met de hamer zoveel mogelijk punten te verzamelen. Kwam na 3 beurten op een schitterende 3e pl uit met 42m43, doch het zat allemaal op een zakdoek. Annelies kon zich in de drie bijkomende beurten niet meer verbeteren en zo zakte ze uiteindelijk naar de 5e pl, wat natuurlijk nog altijd een knappe opener was van de competitie want dat waren al 8 pt die ze ons niet meer konden afnemen. Eens de dames met de hamer van het terrein begon het om 14u op verschillende fronten. Scores bijhouden werd een noodzaak, maar daar hebben we altijd wel een man met de pen voor bij. Chris noteerde zo vlijtig dat Shari Lammens, ondanks lange inactiviteit op het hoogspringen, feilloos over 1m55 wipte en daarbij 5 pt op de rekening bijschreef. Ondertussen werkte Annelies De Prijck haar 400mH af en deed dat met 64″83 en de bijhorende 7pt ook al prima. Aan de overzijde dropte Jolien Boumkwo ondertussen de kogel netjes 15m52 ver, niemand die in de buurt kwam en dus mochten we een dikke 13 pt noteren.  Maar goed ook want in het zandbakje, het verspringen dus, verging het ons iets minder. Kine Gaye kwam in haar eerste interclub niet verder dan 4m52 en kon daarmee jammer genoeg maar één puntje toevoegen en bij polsstok moesten we sowieso “0” laten noteren wegens “geen atleet in actie”. Om het eerste “blok” van de dag af te sluiten was Ellen Van Biesen aan de slag in het speerwerpen. Lang geleden dat Ellen dit nog eens gedaan had en ze jammerde maar dat het niet wou lukken. Kwam toch bij de beste 8 terecht met 25m46, verbeterde zich niet meer in de bijkomende pogingen maar een 8e pl was mooie meegenomen (en toch was Ellen nog niet tevreden).

Het tweede deel van de namiddag dan, als ik het zo mag noemen. Rekenden we hier op wat punten die ons een marge zouden bezorgen met Sarah Rutjens op de 100m en 200m, dan waren we er dit keer aan voor de moeite. Sarah knokte als altijd, maar zoals ze zelf zei ” ‘k drouje preciest vierkant”. Twee keer leverde het 7 pt op voor Sarah, jammer, Sarah in zak en as, dus dat werd oppeppen geblazen voor de afsluitende aflossingen. Op de langere afstand, de 800m en de 1500m mochten we dan weer niet klagen. Jolien De Meyer liep op de 800 een sterke eerste ronde, moest dan passen bij de versnelling van de “beteren” en deelde dan haar laatste 300m knap in wat resulteerde in 6pt met een tijd van 2’20″61. Op de 1500m ging het van bij de aanvang wat te snel voor Laurien Pede maar ook Laurien pakte het dan maar verstandig aan. Beetje reserve houden voor het einde en ook hier kwamen we uit op 6 pt, Laurien klokte uiteindelijk 4’59″62.

De tussenstand leerde ons dat we 8e stonden en dat we eigenlijk….al een beetje safe waren. Terecht verdiend, want we knokten op alle fronten maar er kwamen nog enkele cruciale nummers. Door de geblesseerde Eline Berings, die zo goed als zeker voor het maximum zou gezorgd hebben, moest Shari Lammens terug aan de bak op de 100mH. Ook hier met weinig training in de benen door enkele lichte kwetsuren, maar op de vooravond vaan deze interclub ging het goed op training. Dat hadden ook Chris en Werner gezien en zij waren er gerust in. Minimum 6 pt voor Shari gokten ze….het werden er uiteindelijk 7, Shari klokte 14″95 met tegenwind. En hoe zou Imke Vervaet het doen even later op de 400m. “Ik zal nog maar eens sterven voor de ploeg”….waren haar woorden vooraf. Wel, moest er nog iemand zijn die twijfelt aan Imke…ze kan sterven voor de ploeg. Begon de laatste bocht als 2e maar kwam er als 4e uit. Ai….denkt men dan. Maar dan slaat het vuur in Imke haar kuiten. Wat een laatste 100m schudde ze daar uit ? 56″02, goed voor de 2e pl en 11 pt erbij. Niks kon ons nog gebeuren want ook tijdens deze loopnummers hadden nogmaals Jolien Boumkwo en Marlies De Prijck ook al voor mooie punten gezorgd. Jolien deed dat met de discus door 11 pt te pakken (46m84) en Marlies pakte er 4 met 10m34 , als “Chinese vrijwilliger”, in het hinkstapspringen. Even later kregen we jammer genoeg nog een pechvogel op de piste. Jolien Deschaepmeester draaide ook voor geen meter op de 3000m en zij moest zich teleurgesteld tevreden stellen met 2 puntjes. Jammer natuurlijk.

Afsluitend hoofdstuk zijn naar gewoonte de aflossingen en ook al waren we reeds safe, voor de 4x100m hielden we toch een beetje ons hart vast. De “traagste” loopster naar de “snelste” loopster om te beginnen….als dat maar goed gaat. En het ging goed ! Madeline Van Eetvelde schudde alles uit haar kuiten om een zo hoog mogelijke snelheid te halen en zo Sarah Rutjens niet te veel af te remmen. Het ging prima en Sarah werd knap gelanceerd door Madeline. En was Sarah efkes de kluts kwijt na haar individuele nummers ….. Voilà zie, efkes orde op zaken zetten en Imke perfect lanceren. De tegenstand was er na 300m dan ook al aan voor de moeite, Laures Bauwens duwde als laatste nog even op het gaspedaal en klokte af in 47″58. Zou daar nog wel iemand onder geraken ? Nog een team lukte er in (ACME) en dus konden we met 11 pt best fier zijn en zelfs zeker zijn van de 7e pl. In de aflsuitende 4x400m deden Emma De Keyser (sterk hoor als “youngster”), de zusjes De Prijck en Imke Vervaet, wat van hen verwacht werd. Aankomen was voldoende maar als de swung er in zit kan je altijd iets meer. Drukten af op 4’01″27, goed voor knappe 7 pt.

Na een mooie namiddag atletiek hielden we een mooi eindresultaat over. Laat ons eerlijk zijn….we vreesden een klein beetje, maar dit damesteam stond sterk en bewees dat, als men er in gelooft, veel mogelijk is. Met een 7e pl (118 pt) keerden we dan ook tevreden terug naar huis.

Opgemaakt door J.L. / voor de foto’s kijken we in het fotoalbum !