PK Oost-Vlaanderen 07-02-2016

Een maal goud konden we in eigen rangen houden en hoeveel maal zilver….mag de lezer zelf tellen. We hadden er een abonnement op denk ik. Er waren ook enkele mooie ereplaatsen, lees dus snel verder hoe het er in Berlare aan toe ging.

Uitslag PK                                           Clubklassementen PK Oost Vlaanderen 07022016

De Provinciale Kampioenschappen in eigen huis, nou ja bij onze Ken Wichelen, en dan hoop je toch om links of rechts eens een titel binnen de clubkleuren te houden maar het leek er op dat we enkel aan zilver medailles zouden geraken tot dat ene Toon Van Cauteren er zich ging mee bemoeien. Toon doorbrak de tred en mocht na een schitterende wedstrijd op het hoogste schavotje gaan staan bij de masters in zijn leeftijdscategorie. Meteen het enige goud van de dag op de PK voor KRCG.

Frits De Baets

Frits De Baets

Maar zilver, dat blink ook mooi en zeker als je er een schitterende wedstrijd aan vastknoopt. Bij de jeugd hadden Oona en Seppe dit al met verve gedaan (zie Jeugdsite) , dus waarom zouden ook de masters (om bij deze categorie te blijven) het ook niet doen. In hun respectievelijke categorie mochten dan ook Roland De Bois en Frits De Baets, aanschuiven voor het zilveren hangertje. Roland, trots als een pauw dat hij nog eens de trapje mocht beklimmen en Frits na een dijk van een wedstrijd waar hij de geboden kans op eremetaal met beiden handen greep. Om het feest bij de masters compleet te maken voegde Phillippe Rahoens er op zijn beurt in zijn categorie nog een bronzen plak aan toe en Phillippe, je podiumfoto zit ergens tussen de meer dan 400 anderen, zo hoef je je geen zorgen te maken mocht het met de GSM dan toch niet gelukt zijn. Als ik goed kan tellen werd in diezelfde categorie Walter Verstraete knap 4e, maar vergeef het mij als ik er eentje mistel met al die leeftijdscategorieën door elkaar.

Zo werd het ook close voor Steve Van Damme in zijn race, 5e na lange tijd op medaillekoers te hebben gelegen en Wim De Bois die in hetzelfde schuitje zat en kort na Steve eindigde. Dan vermeld ik graag nog onze andere clubgenoten die in de diverse master reeksen hun beste kuiten hadden ingesmeerd : Rembert Jans, Sam Samain, Ludo Fockedey en Maarten De Bock konden zich nog vrij behoorlijk vooraan plaatsen in hun categorieën, iets meer naar de middenmoot vinden we dan weer Pascal De Pauw en Tjorven Bossu terug. Wat meer in de achterste gelederen, maar daarom niet minder verdiend en al zeker niet op deze loodzware omloop, vinden we Tony Francois, Peter Van De Walle, Piet Cambier, Hugo Huygebaert en Stefan Lanssens terug.

Om aan te knopen bij deze masters vermeld ik dat Annemie D’Haeninck onze enige atlete was bij de masters dames, in de gezamenlijk gelopen race met de juniores trouwens vergezeld van ook amper één atlete, met name Leen De Lange.

Natalie Ameloot

Natalie Ameloot

Blijf ik bij het vrouwelijke geweld en dat mag terecht zo genoemd worden want hoe Natalie Ameloot er van bij de start in vloog, en dan ben ik bij de dames seniores aangekomen, mag best een knalstart genoemd worden. Natalie leek lang op weg om dé verrassing van de dag te laten optekenen maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor de veel jongere Verhoeven van AC Lebbeke. Met alle respect voor Natalie natuurlijk want zij durfde het aan om als master het jonge geweld het vuur aan de schenen te leggen. Zilver dus voor Natalie en het is nu wel zeker dat zij terug goed op dreef is. Al een heel seizoen goed op dreef is Ann Sophie Claeys en het was dan ook uitkijken of zij nog wat jus over had in die Beernemse kuiten van haar in de laatste anderhalve maand van het seizoen. Liep waarschijnlijk al sterker dit seizoen en had lang, wat zeg ik zéér lang, uitzicht op een top 5 plaats en misschien wel het podium, maar kraakte uiteindelijk toch. Het werd zo een 7e pl voor Ann Sophie na toch wel een knappe wedstrijd.

Van de lange cross naar de korte cross dan maar voor de dames met een Jolien De Meyer die het volledig zag zitten. Podium was te hoog gegrepen maar een top 10 moest zeker mogelijk zijn en Jolien deed dat knap met een 8e pl. Ze leek er mij nog plezier in te hebben ook, als dat al een teken aan de wand is voor de komende zomer … ? Pakweg 15” later finishte Sara Van Biesen op de 12e pl, netjes in het midden van het peloton dus. Dyllis Owusu liep naar een 18e pl in deze wedstrijd, Charlotte Laureys naar een 24e.

Kon het bij de korte cross heren dan gebeuren dat we het goud mee graaiden ? Met Riken Ost hadden we zeker de co-favoriet in onze rangen en Riken liet er geen twijfel over bestaan. Hij wou die titel in eigen rangen houden en trok meteen alle registers open. Twee tegenstanders kreeg hij er echter niet af en in een lang gerekte spurt plaatste Riken zich als 2e oftewel….nog maar eens zilver voor KRCG. Simon De Vriendt legde beslag op de meest ondankbare plaats, wat dus de 4e is en Bert Misplon eindigde amper een handvol seconden later op de 7e pl. Jeroen Meuleman en Hannes D’Heer hielden elkaar in evenwicht gedurende de ganse race, Jeroen toonde zich in de eindfase ietsjes sneller dan Hannes en pakte de 9e pl, Hannes werd zo 10e terwijl Nick Lydou 23e werd.

Blijf ik bij de mannelijke reeksen en dit keer bij de scholieren met een knappe 5e pl voor Louis Misplon bij de 2e jaars. Bjarne Rasschaert, die net na Louis eindigde werd 6e bij de 1e jaars in deze gezamenlijk gelopen wedstrijd en Victor Peeters 7e. Dante Van Poucke maakte het trio Racingers compleet door als 8e te eindigen. Meer achteraan het peloton vinden we tenslotte nog Nathan Verbrugghe en Sander Biebaut terug, maar volgens mij kijken deze scholieren best tevreden terug op hun wedstrijd. Over naar de jongste heren dan, de cadetten met name en als ik de lezer hier laat invullen wat de hoogst behaalde plaats is dan zit hij er juist mee als hij….ZILVER invult. Was te verwachten, want de overmacht van de Oudenaardse atleet is té groot en dus wist Lennert Dewulf wat hem te doen stond : al de rest achter zich houden, iets wat hij ook met klasse deed. Zilver dus voor Lennert en hoe zat het in zijn spoor ? Kijk eens aan, nog twee knappe ereplaatsen met name voor Matthias Loeys (7e) en Wieter Annaert (9e). Dit allemaal bij de 2e jaars voor een goed verstaander want ook hier liepen de twee geboortejaren samen. Wat verder vinden we Bent Roggeman terug, kort gevolgd door Arne Vergison máár…Arne is nog eerstejaars en als we goed tellen levert dit hem een 5e pl op in de klassering van zijn geboortejaar. Knap toch ? Sieben Roogeman werd zo 8e bij de 1e jaars. Iets verder in het peloton streden ook Sem Schockaert, Lorenzo De Visscher en Jouri Monsecour voor wat ze waard waren, al heb ik de indruk dat deze heren liever de piste verkiezen, maar ze deden het toch maar.

Bij de cadetten dames noteer ik net geen podiumplaats voor Silke Vlaeminck. Werd 4e bij de 1e jaars en da’s de meest ondankbare plaats natuurlijk. Mirthe Laureys, Maité De Raeve en Yara Valck volgden wat verderop, Marthe Thienpondt sloot de rij der cadetten dames wat de Racing-kleuren betreft.

Arno De Feyter

Arno De Feyter

Wie hebben we nog niet gehad….de seniores heren natuurlijk en daar hadden we één deelnemer in de naam van Arno De Feyter en nu mag men 2x raden welke plaats Arno meebracht uit Berlare. Juist, de 2e met het bijhorende zilver. De wedstrijd van de heren lag al snel in een beslissende plooi met een aanvaller die de rest nooit meer zou terug zien. Arno viel al snel alleen op de 2e pl en het werd dan ook een eenzame strijd. Zag naar het einde toe nog een tegenstrever uit de achtergrond komen aandringen, maar Arno had zijn wedstrijd goed ingedeeld en hij hield dan ook knap stand op de plaats die hij verdiende ! Proficiat.

Sta me als afsluiter onze organiserende Kern Wichelen een dikke proficiat te wensen met de organisatie van dit PK. Links of rechts zal er wel iets aan te merken zijn, maar de talloze positieve commentaren die aan de oren van de redactie passeerden nemen hier overduidelijk de bovenhand. Knap staaltje werk, op een schitterende locatie trouwens ! Bedankt mannen !

FOTO’S