Vita Van Belleghem 7e op EK Masters

In het Italiaanse Ancona mocht Vita al meteen op de eerste dag aan de slag op het EK voor masters. Voor zo ver we konden volgen werd het een mooie strijd in de vijfkamp (W40) en uit het verslag dat we uit Ancona ontvingen blijkt dat Vita het schitterend heeft gedaan!

Na een onrustige nacht, en wat onzekerheid over de linker hamstring, is Vita rond 7u15 aangekomen aan de indoor piste te Ancona, de “Palaindoor”. Om 8u36 het eerste nummer van de 5-kamp, de 60m horden. Geen supergevoel, maar toch nog 10’92” goed voor 731 ptn. 4 uur en heel wat vertraging later, is het hoogspringen geblazen. Door onzekerheid al op 1m24 beginnen springen, misschien te vroeg? De lat ging telkens 3 cm hoger, en dit liep vlot tot 1m39. Bij 1m42 waren 3 pogingen nodig. Bij 1m45 wilde het niet meer lukken. Met deze hoogte werden er 689 punten gesprokkeld.

Bij het kogelstoten was de 1ste worp de beste, zelfs Vita’s beste worp ooit. Een PR met 8m67, goed voor 505 punten. Bij het verspringen was de 3de sprong de beste, met 4m31, dat is goed voor 500 punten… Intussen slaat de vermoeidheid echt toe, bij de meeste deelneemsters trouwens.

Op de 800m wordt er wat geduwd en getrokken, maar Vita staat haar mannetje en is perfect vertrokken, uiteindelijk strand ze op 2’39″22 op de 4de stek, compleet leeg. 670 punten erbij, wat een totaal maakt van 3.095 punten! Doel was tussen de 3.000 en 3.100 punten, dus doelstelling bereikt! Goed voor een 7de plaats op dit EK Indoor.(en een nieuw CR !)

(met dank aan Olivier voor de verslaggeving)

Vita EK masters

Vita, 4e van links, deed het prima in Italië