Gentse Feestenmeeting : results & foto’s

Al was het dan misschien iets té warm en ja, stond er teveel wind, toch kunnen we terug kijken op een geslaagde organisatie….

Dat deze eerste, vernieuwde, editie van de Gentse Feestenmeeting er eentje ging zijn om van te leren wisten we vooraf. Niet meer tot de Flanders Cup behorend is het al niet gemakkelijk om een aantrekkelijke plaats op de kalender te krijgen, mede ook nog omdat dit jaar de (internationale) kampioenschappen wat ongelukkig vallen en het dus niet evident is om tussen de vaste waarden in te geraken. Toch deed een gemotiveerd team zijn best en laat ons eerlijk zijn, er zijn meetings waar mijn blij zou zijn om uit te pakken met Jolien Boumkwo, Bram Ghuys, Nenah De Coninck (allen Atletiek Vlaanderen), het Ierse talent Phil Healy en de nr 12 van de wereldindoorkampioenschappen op de horden : Mikel Thomas uit Trinidad & Tobago, die notabene zelf vroeg om in Gent te kunnen lopen. Aangevuld met enkele beloftevolle jongeren, konden we van start gaan al gaan we niet ontkennen dat het weer ons ferm tegen zat.

Eén van de warmste dagen van het jaar, dat er nog aan toe, maar de dekselse (tegen)wind die ons parten speelde zorgde voor wel wat wrevel. Al hadden we vooraf ons best gedaan (keuze gemaakt) en zat het niet mee, toch toonden de meeste atleten begrip, anderen niet en lieten (al dan niet op commando) de finale voor wat het was. Beetje jammer, al kunnen we daar ergens wel begrip voor opbrengen. Minder begripvol is echter dat je achteraf moet zien dat (afwezigen) dan maar op social media zich eens laten gaan.

DSC_0988

Jolien Boumkwo : 2x aan het feest !

Maar over naar de orde van de dag : hoe deden onze eigen atleten het op de #GFMEETING ?

Blijkbaar was niet iedereen te motiveren om voor eigen publiek aan te treden (en bij sommigen stel ik mij serieuze vragen), maar onze Jolien Boumkwo nam letterlijk de hamer op en dropte het tuig netjes 63m69 ver en daar was ze best tevreden mee. Leverde uiteraard winst op, al mocht de tegenstand er best wezen en even later zou Jolien met de kogel zich nog eens de sterkste tonen, dit met 15m78 als beste poging. Proficiat ! In die zelfde competities, maar dan bij de heren waar we een mix kregen van sen/jun/mas, dropte Wim Willems de kogel 9m37 ver. De hamer liet Wim neerkomen na 23m64 nadat hij eerst de jury grijs haar bezorgde na een worp in het net. Thorgal Deploey deed het met 47m43 niet onaardig maar kan zeker nog verder, Remi Malengreaux dropte zijn tuig dan weer 61m32 ver. Laatste Racinger in de kampnummers was Yestin Scheldeman. Beetje ongewoon om Yestin aan het werk te zien in de zandbak, maar deed het blijkbaar uit voorzorg om geen blessure op te lopen in het sprinten. (blijkbaar moet je voor verspringen niet zo snel lopen – dixit Yestin). Liet als beste poging 6m80 noteren.

DSC_0730B

Terug blessurevrij : Shari Lammens

Gaan we lopen en dat meteen met de weder optredende Shari Lammens na goed 2 maand blessureleed. Met amper één deftige hordentraining in de benen en een sterke tegenwind ging het in de reeksen naar 14″93. Later in de finale ging het iets sneller (14″81) en werd ze pas in de laatste millimeters van de zege gehouden maar wat vooral belangrijk was voor Shari : geen last van de enkel/voet, dus die is weer gelanceerd ! Bij de heren op de spurt met hekjes (110mH dus) liet Daan Deberdt 16″71 noteren en het hoeft hier waarschijnlijk niet gezegd dat Mikel Thomas het pleit won.

En sturen sommigen hun kat, het is altijd leuk om te zien dat clubgenoten zich eens “aan iets anders wagen”. Zo bijvoorbeeld Lore Meuleman die eens koos voor de 100m en de 200m. Klokte op het eerste nummer 14″49 en op het tweede 29″49. Jolien De Meyer is er nog zo eentje. De 800m specialiste tekende in op de 200m en bleef ondanks de tegenwind maar net boven haar PR en liet 28″28 noteren. Straffer nog : even later zou Jolien nog knap “hazen” op de 800m en perfect op de gevraagde tijd doorkomen. Mooi om te zien !

Bij de heren op de korte spurt tekende Daan Deberdt voor 25″49 op de 200m, op de 100m zou hij 12″62 neer zetten. El Asri Hamza (11″14) en Laurens De Greef (11″47) plaatsten zich met hun chrono’s voor de finale, een finale die jammer genoeg ontsiert werd door de vele afzeggingen. Zal onze Ratjes een zorg zijn geweest, El Asri Hamza spurtte dan maar naar winst in een (met tegenwind) niet onaardige 11″10, Laurens werd 2e in 11″47.

Tot slot van ons beperkt loopprogramma, iets waar we bewust voor gekozen hebben om zoveel mogelijk het uurrooster te kunnen respecteren, kregen we nog de 800m waar bij de dames Dyllis Owusu (eerder op de dag nog podiumdame) nog eens haar kans waagde. Deed het met 2’27″00 verre van slecht en als ze dat nu eens een beetje onderhoudt kunnen er zeker nog een pak seconden af. Sara Van Biesen liet op de blauwe piste 2’34″16 achter haar naam zetten en Jolien De Meyer…..die was “hazeke” van dienst zoals reeds vermeld.

DSC_1212

Drie masters nemen de tegenstand in de tang!

Bij de heren had Thijs Van Der Burgt zijn zinnen op deze wedstrijd gezet, alhoewel, den Thijs wilt er altijd voor gaan. Werd perfect op sleeptouw genomen door haas Bert Misplon en in de laatste rechte lijn moest Thijs het dan maar eens gaan doen. Werd waarschijnlijk de spannendste 100m van de dag, want net als Shari moest Thijs zich pas in de laatste millimeters gewonnen geven. Mooie strijd waarna de chrono bleef stil staan op 1’53″78. Simon Devriendt trok, ook al met een sterke laatste rechte lijn, het laken naar zich toe in de 2e reeks, dit in 2’00″74, Jeroen Meuleman klokte hier 2’03″99 en waarom er bij Maarten De Bock “DNS” achter zijn naam staat begrijp ik niet goed….hij is nochtans vastgelegd op foto tijdens zijn race. In reeks 4 kregen we dan weer een mooie strijd tussen onze masters Frits, Kristof en Sam die present tekenden. Wat een knappe strijd leverden deze heren en ze zouden elkaar verdorie voor geen haar iets gunnen. Kristof Jacquemyn was diegene die uiteindelijk de snelste Racinger bleek te zijn (2’17″03) en ook hij moest amper iets toegeven op de reekswinnaar, 6/100 om precies te zijn. Frits De Baets volgde in zijn schaduw knap in 2’17″79, Sam Samain een tikkeltje verder in 2’18″48. In diezelfde reeks nam Bert Misplon ook nog eens Bjorn Roelandt (-38) op sleeptouw, het kostte Bert de diskwalificatie maar hij verdient er een dikke pluim voor dat hij zichzelf wegcijferde om Bjorn zo goed mogelijk “uit de wind te zetten”. Bjorn zou uiteindelijk finishen in 2’20″04, mooi zo !

 

UITSLAGEN / RESULTS                                   FOTO’S / PHOTOS (full updated)

J.L.