Flanders Cup Ninove : Mooi PR / CR voor Steve Van Damme

Op de Flanders Cup meeting te Ninove (23-07) kwamen enkele clubgenoten aan de start en de knapste prestatie kwam er wellicht van master Steve Van Damme.

Het moeten niet altijd onze “Topatleten” zijn die de hoogste vermelding krijgen want dit keer is een master aan de beurt, met name Steve Van Damme die in het na-programma van de FC in Ninove op de 5000m zijn PR en meteen ook het CR op dit nummer scherper stelde en de chrono nu 15’09″18 liet optekenen. Steve pakte in zijn reeks (met 22 deeln) trouwens ook knap de winst, dik verdiend dus dat we hem hier nu eens als eerste vermelden.

We streden ooit met meer clubgenoten in Ninove, dit jaar was het eerder pover, maar daar zal (hopelijk) elkeen wel zijn reden voor hebben zeker. Vroeg op de dag was Madeline Van Eetvelde al aan de slag gegaan en zij klokte 12″76 op de 100m, 25″65 op de 200m. Jolien De Meyer deed over de baanronde 61″81 en dat brengt ons jammer genoeg al aan het einde van ons Latijn wat het voorprogramma betreft, al was het ons nu niet heel duidelijk of de race van Jolien nu tot het voor- of het hoofdprogramma behoorde. Maar soit, doet er niet toe, haar tijd staat genoteerd.

In het hoofdprogramma kwam Jolien Boumkwo haar spaarboek wat aandikken want waar ze aan deelnam pakte ze prijzen. Eerst won ze het hamerslingeren met een worp van 63m75, even later werd het een 3e pl met de discus. (47m76) Tot slot probeerde Jolien het ook nog met de kogel, de Nederlandse Rio-ganger Boekelman was echter te sterk en dus werd het plek twee voor Jolien, dit met 16m05. Mooie serie dus en Jolien had er platte rust aan verdiend. (maar die foto komt nog wel eens aan bod).
Ook één atlete op de loopnummers in het hoofdprogramma, Shari Lammens die ritme zoekt na haar blessure op de 100mH. Was goed weg in de B-reeks maar een knal tegen de vierde horde (met een blauwe knie en snee als cadeau) hield haar van een knappe tijd. Eindigde nu in 14″84 maar heeft er alle vertrouwen in voor wat komen moet.

Het na-programma dan met naast Steve een reekszege voor Jennen Mortier op de 1500m (3’50″81). Simon De Vriendt was goed voor 3’58″40, Bjarne Rasschaert voor 4’15″65 en Matthias Van Damme voor 4’30″96. Op de 800m staakte Maarten De Bock de race, maar het kan zijn dat hij haas was ? Bij de dames twee deelnemers in de latere avond : Tamara De Medts deed het vrij aardig op de 800m met 2’21″36, Nele Venneman tekende voor 5’02″06 op de 1500m.

Bekijk HIER enkele foto’s, met dank aan Jimmy C.