Sprint- en kampmeeting 06-08-2016

Onder een stralende zon konden we op zaterdag 6 augustus onze “Sprint- en kampmeeting” afwerken. Vooral de jongeren (cadetten) tekenden present en hier en daar werden ook enkele mooie prestaties genoteerd.

Links en rechts zullen de commentaren wel de kop opsteken dat er “weinig volk was “ op de sprint- en kampmeeting van afgelopen zaterdag maar wat zou men willen als een deel van je eigen atleten er voor kiest om op een andere meeting te gaan deelnemen en als nog anderen liever een andere activiteit organiseren. ’t Is maar hoe je het bekijkt natuurlijk, gelukkig waren er nog anderen die wel clubliefde toonden en zich zelfs de moeite deden om eens deel te nemen aan nummers die ze niet zo gewoon zijn.

Goed, met de hordennummers werden de loopnummers op gang geschoten en Jill Bracke knalde meteen naar een knappe 2e pl bij de cad dames, over 80m dus en dit in 12”12. Bij de scholieren dames, die 100 meterkes met hekjes voor de voeten krijgen, pakte Justine Cocquyt eveneens uit met een 2e stek, dit in 15”13 en even later tekende Shari Lammens bij de sen/jun voor winst in 14”88. Bij de cadetten heren dan over die zelfde afstand liet Jef Misplon 16”30 optekenen (3e) en bij de scholieren over de 110mH tekende Robbie Vera voor 15”53. Bij deze wedstrijden stelde menig atleet zich wel de vraag of de windmeter wel correct werkte, de weinige tegenwind die soms gemeten werd leek toch duidelijk meer maar goed….techniek kan al eens mankeren natuurlijk.

Gaan we lopen zonder hindernissen en opnieuw openden de cadetten dames de dans op de 100m. Jill Bracke ging opnieuw aan de slag en deed het ook hier best aardig met een chrono van 12”90. Laura Servaes bond ook nog eens de sprintspikes aan en klokte 14”38. Bij de cadetten heren moest Kingsley Ampofo nipt de duimen leggen voor de buurman van Stax en dit in 11”76, Lorenzo De Visscher klokte 12”95 en Jarne Veldeman 13”76. In een nek aan nek race met Dries Vergaelen (14”88) pakte Robbie Vera knap de winst bij de scholieren heren over deze afstand (14”84) en Louis Misplon klokte 13”26 in deze categorie. Bij de dames scholieren tekende Laures Bauwens netjes present, de 5e van het EK op de 200m had niet de minste moeite om nu de 100m naar haar hand te zetten in 12”20. Justine Cocquyt was goed voor 13”16 en Emmelie De Caluwé liet 13”61 achter haar naam zetten terwijl bij de dames Ann De Clerck voor 18”94 tekende. De heren jun/sen tekenden in reeks één voor de spannendste spurt van de dag en die werd gewonnen door El Asri Hamza met het kleinste verschil, 1/100e dus. Hamza won het pleit van een Nederlandse tegenstander in 10”96. In de 2e reeks ging de zege ook al naar de thuisclub, Dylan Owusu, die zich eens aan het kortere werk waagde, pakte deze in 11”62.

Op de wat ongebruikelijke 300m wou Dyllis Owusu en dan zit ik terug bij de seniors dames, eens zien wat ze nog in haar mars had. Kwam uit op 44”73 terwijl broer Dylan even later naar 34”72 knalde bij de heren. Frits De Baets (na zijn 800m) waagde zich ook eens op deze ongebruikelijke en best moeilijke afstand, hij kwam uit op 43”83. Bij de scholieren dames hielden Justine Cocquyt en Emmelie De Caluwé elkaar op dit nummer vrij goed in evenwicht. 43”14 voor Justine, 43”43 voor Emmelie, terwijl er bij de scholieren heren geen maat stond op Robbie Vera die met 37”68 de winst pakte.

Laatste loopnummers op het programma, de 800m oftewel de dubbele baanronde, met een spannende wedstrijd bij de cadetten en scholieren heren want de vijf deelnemers kwamen hier allemaal aan binnen de 2 seconden. Dante Van Poucke toonde zich de snelste in 2’09”07,  Wieter Annaert (cad) kwam uit op 2’09”74 en Arne Vergison (ook nog cad) op 2’10”78. Bij dames leek Fleur Verstraete op weg naar winst tot in de laatste bocht door zich steeds vast te bijten in tweede positie. Kon echter niet meer de jump maken en bleef 2e en kreeg een tijd van 2’38”97 achter haar naam. Wie geen “jump” nodig had was Thijs Van Der Burgt bij de heren. Mooi pakketje deelnemers en Thijs gaf er maar meteen een lap op. Al wie dat mij volgen wilt….en we kennen dat wijsje wel. In 1’56”41 maakte Thijs het netjes af! Ordonez Carazo tekende voor 2’09”06, master Frits De Baets voor 2’15”46 en Kobe Sterck voor 2’31”78 waarmee we aan het einde van onze loopprestaties gekomen zijn.

De kampnummers dan met Dante Van Poucke die zich nog eens waagde aan het kogelstoten bij de scholieren heren. Kwam uit op 8m04. Ook Shari Lammens (sen dames) deed nog eens een poging en zij kwam uit op een nieuw PR met 9m01 terwijl Joke Cambier (schol D) met de discus uitkwam op 27m81. De mooiste prestatie kwam er misschien wel van Laura Servaes (cad D) in het speerwerpen, dit door de zege te pakken met 31m22. Moet haar vertrouwen geven voor het Vlaams van volgende week, wij duimen alvast.

Wim Willems (master H) gooide zijn discus 30m48 ver terwijl hij met de hamer tot 22m56 kwam en Bert Misplon als senior de discus na 23m26 liet landen. In het kogelstoten pakte Joke Cambier (schol D) uit met 10m83 als beste poging, Laura Servaes (cad D) met 7m28. Bij de cadetten heren vijf Racingers aan de slag en in het onderonsje toonde Jef Misplon zich de sterkste met 11m60. Lennert Dewulf dropte het tuig 10m30, Lorenzo De Visscher 9m01, Jef Mons 8m50 en Matthias Loeys kwam uit op 6m71. Zowat dezelfde cadetten gingen aan de slag met de speer en in een spannende wedstrijd trok dit keer Lorenzo aan het langste eind. Hij haalde 42m85, ietsje meer dan Jef Misplon die op 42m70 uitkwam. Ook voor die gasten wordt het uitkijken naar het VK dus. Lennert kwam uit op 35m10 en onze andere Jef, Mons dus, dropte zijn speer 25m39 ver.

Tot slot het verspringen, de enige van de springcompetities waar clubgenoten zich aan waagden en natuurlijk komen we dan ene Bert Misplon (sen H) tegen die dit nog eens probeerde. Kwam uiteindelijk uit op 5m72 en was daar best tevreden mee. De mooiste en spannendste competitie van de dag was waarschijnlijk wel het verspringen bij de dames waar het tot halfweg allemaal op een zakdoek lag. Alle atletes bleven zich maar verbeteren en met mooie regelmaat, zo ook onze twee Ratjes Imke Vervaet en Shari Lammens. Zij moesten uiteindelijk van de 8 deelnemers tevreden zijn met de 2e en de 3e pl, Imke kwam uiteindelijk tot een wip van 5m44 terwijl Shari als beste (en nieuw PR) 5m25 liet opmeten.

 

UITSLAGEN

FOTO’S