Safety First & Say No to Doping

Aan atletiek doen is fijn en als club is het eveneens fijn om bij de aanvang van het nieuwe seizoen veel nieuwe gezichten te mogen begroeten, alsook de reeds “ervaren Ratten” terug te zien. KRCG geeft dan ook graag enkele tips om het seizoen (en alle volgende) leuk en sportief door te komen.

SAFETY FIRST ! safety-first-2016-2

Dit is het eerste onderwerp waar we graag een woordje uitleg over geven ! We kennen het allemaal van op school, werk, privé en lachen er zelfs mee op de TV, maar ook in de atletiekclub moeten we het voor onszelf én onze mede-atleet veilig houden. Hoe je dat kan doen kan je lezen in de bijgevoegde TEKST. Allemaal eenvoudige dingen, die we wel kennen maar toch zo snel uit het oog verliezen. Heeft u toch nog vragen dan kan je steeds terecht bij de trainer(s) en of op het secretariaat en als club bedanken we jullie alvast voor de inzet en medewerking!

SAY NO TO DOPING ! 

Ja doping …. we horen er genoeg over en we horen nog meer : “niet met mij”, “mij zal het niet overkomen”….enz…. We geloven het allemaal en we willen het graag zo houden. Wie bewust doping neemt moet maar op de blaren zitten, daar kunnen we het allemaal over eens zijn, maar wat als je bv. geneesmiddelen moet nemen na een doktersbezoek ? Praat er over met hem en twijfel je toch; neem dan een bezoekje op www.dopinglijn.be .

Ook interessant is te weten hoe een dopingcontrole nu precies verloopt. We kunnen het ons al voorstellen dat dit een eerste maal nogal zenuwachtig kan verlopen, we gaan er immers vanuit dat je niks mispeuterd hebt! Helemaal niet nodig, bekijk alvast HIER eens hoe zo’n controle in zijn werk gaat en wordt je na een wedstrijd aangesproken om een testje af te leggen….je kan er met een gerust hart aan beginnen!  olympics-drug-testing

SUCCES en hou het SAFE & CLEAN !