Bashir zorgt voor sterk buitenlands seizoenseinde.

Wie dacht dat Bashir na Rio al aan rusten toe was had het fout voor. Er stonden voor hem nog 2 buitenlandse stratenlopen op het programma: de Great North Run in Newcastle en de Nederlandse Dam-tot-Dam race.

De Great North Run is  de grootste halve marathon ter wereld en een legendarische wedstrijd in het Verenigd Koningrijk. Bashir liep er  op 11/09 naar een nieuw PR: 1 u 2 min 3 sec en kwam als vierde over de eindstreep.  Zijn tussentijden kan je hier terugvinden.

De Dam-tot-Dam in Nederland dan: dit is een 10 mijl-wedstrijd, die met zijn 50.000 deelnemers, tot een waar volksfeest is uitgegroeid. Wie wat meer wil te weten komen over het ontstaan van deze wedstrijd tussen de Zaanse Dam naar de Amsterdamse Dam kan alvast hier een kijkje nemen: http://www.damloop.nl/historie/ .

Bashir kwam hier als zesde, en eerste Belg, binnen gelopen in een tijd van 47’19. De volledige uitslag vind je hier. Achteraf had hij toch nog wat adem over voor een interview: bekijk het hier .