In de kijker : crossdebuut van Patsy Galle

 

Met de glimlach door het zand

Met de glimlach door het zand

Haar enthousiasme is onuitputtelijk, haar gedrevenheid werkt zowaar aanstekelijk.

Patsy, zowel gekend bij onze kern in Wichelen als in Gentbrugge, bond zondag tijdens de oefencross in Beernem voor het eerst de spikeveters aan. En als Patsy iets doet, doet ze het dan ook goed. Niet met de verwachting het podium te bestijgen, maar wel met de idee zich te amuseren. Een paar dagen voor de cross ging ze nog 4u wandelen, schijnt goed te zijn als voorbereiding op de cross kregen we te horen. Peanuts voor Patsy trouwens, want ze wandelde eind augustus ook de dodentocht uit.

Terug naar Beernem nu: beetje opwarmen, een nutellareep voor de nodige snelle suikers, nog wat drinken. Borstnummer check, rugnummer: check! Rugnummer? Jawel, Patsy is nooit verlegen om een grap. Ze speldde een rugnummer op, waarbij ze haar achtervolgers de volgende tekst voorschotelde ‘Gelieve me niet te dubbelen, dit is mijn eerste cross’. Gedubbeld werd ze niet, de eerste ook niet. Maar dat was van ondergeschikt belang.

De prijs van supportersaanhang won ze in elk geval wel. Met velen waren ze. De mannen, de vrouwen, de kids. Haar naam werd luid gescandeerd. Zo aanstekelijk werkte haar enthousiasme dat een aantal van haar supporters volgend jaar in haar voetsporen treden (met name Tim, Kurt, Marijn, mezelf en dan vergeet ik er zeker nog). Veel volk gegarandeerd dus op de oefencross editie 2017!

Het verhaal stopt voor Patsy niet met de oefencross. Zo nam ze de uitdaging van Vita (Blanco) aan om in Gentbrugge een master aflossingsploegje samen te stellen dat volgend jaar op de piste zal mee doen aan o.a. het PK aflossingen. Als Blanco zo’n ploegje (mannen en vrouwen ondertussen) kan samenstellen, dan kan Gentbrugge dat ook, nietwaar. Dit ‘super team in wording’ (enige zelfironie kan nooit kwaad) staat ondertussen gekend als ‘Richards Angels’. Be warned!

Tenslotte een woordje van dank aan de organisatoren in Beernem: onder een stralende zon mochten we alweer genieten van een vlekkeloze editie 2016! Een leukere start van het crossseizoen is er niet.

(Met dank aan Inge Van Vynckt voor dit begeesterend verslag.)