PK Veldlopen Beveren 05-02-2017

DSC_6852

Nilay Capa : 3e bij de 1e jaars cadetten

Sta me toe te openen met het feit dat veldlopen beter te voorspellen is dan de uitslagen in het voetbal. Met het laatste al wat euro’s de mist zien ingaan dit jaar, met de pronostieken voor onze heren en dames die in Beveren het veld in trokken had ik meer succes, of niet soms Nilay Capa ? Had ik zelve naar voor geschoven om het podium te halen en Nilay deed ook waar op gehoopt werd. Had het iets lastiger dan anders (dacht ik toch) maar ronde het werk netjes af met een bronzen plak bij de 1e jaars cadetten dames. Aagje Dooms deed het als 7e ook al niet slecht en Yara Valck zou bij de 2e jaars zelfs de 5e pl meenemen van tussen de lussen in Beveren.

Want dat was het wel, draaien en keren, zeker in de aanvangsfase en het was zelfs zo erg dat bij de jeugd (zie ander verslag) er zelfs de officials het noorden bij verloren. Gelukkig bleef het van dan af behoorlijk in goede banen lopen, het duw- trekwerk in de smalle bochten buiten beschouwing gelaten. Maar om onze cadetten heren weg te duwen moet je al van ver komen, bewijs (met alweer een juiste gok van mezelf) is de schitterende 2e pl van Stijn Severens bij de 2e jaars. Was de geklopte man op 60m van de streep en leek zich tevreden te moeten stellen met het brons maar toen zag hij zijn naaste tegenstrever beginnen omkijken. De Stijn er als een komeet naartoe, erop en erover net voor de finish en knap zilver dus! Bij de 1e jaars moest Seppe Verstraete niet al te veel prijs geven tegen de “oudere gasten” en dus liep hij verstandig zijn eigen race vooraan om af te sluiten met een al even knappe 2e pl. Voor de uitslagen per jaartal verwijs ik naar DEZE PAGINA, uit de totaalstand bij de cadetten leren we nog dat Sieben Roggeman 12e werd, Mathijs Genbrugge (met een sterke eindsprint) 24e, Tijs Verschuere 26e, Jarne De Vilder 39e, Luka Leroy 41e en Jarne De Pauw tenslotte (ook nog met een behoorlijke eindspurt) 56e.

DSC_6855

De fantastische eindspurt van Stijn Severens naar het zilver!

Over de scholieren dames kan ik kort zijn met slechts één atlete van de onzen in het veld. Febe Maes maakte haar wedstrijd vol op de 20e pl want me dus meteen bij de scholieren heren brengt waar we Lennert De Wulf toch naar voor schoven als podiumkandidaat. Vriend en trainingsmakker Mattias Loeys bracht echter het nieuws dat Lennert niet voluit had kunnen trainen en er lichtjes geblesseerd bij liep. Ai, jammer natuurlijk maar letterlijk op de tanden bijtend deed Lennert er toch alles aan om op dat podium te geraken bij de 1e jaars en het lukte hem nog ook zowaar. Werd 3e na een voorbeeld van inzet. Wieter Annaert, die duidelijk zijn dagje niet had (of was hier ook meer aan de hand?) eindigde 33e, Nathan Verbrugge tenslotte legde beslag op de 35e pl.

De korte veldloop dan bij de heren en dat leek mij een KRCG-walk over te worden tot er een paar waren die nóg sneller konden. Simon De Vriendt, Bert Misplon, Hannes D’Heer en Jeroen Meuleman braken nochtans vroeg de wedstrijd open en streden (en soms ook eens duwen) tot de laatste 500m voor de ereplaatsen, ja zelfs voor de zege. Nu, meer dan 3000m is nu niet echt een “korte cross” meer, en misschien deed dat hen wel de das om. Simon hield het langste stand om uiteindelijk 4e te worden, Bert werd 5e, Hannes 7e en Jeroen 8e. Ja…het was toch even balen achteraf en ook Nele Scherre zal achteraf bij de dames V35 na haar wedstrijd wel even gedacht hebben van “Dju”. Werd eveneens 4e op amper 6″ van het podium. Meer geluk had Carine De Bruycker bij de V50 want zij kon zich netjes handhaven op de 3e pl wat haar terecht het brons opleverde. Nog bij de V35 te vermelden : de 9e pl van Els Stichelmans en de 10e pl van Lina De Brabander.

Alvorens we de masters heren erbij nemen even een zijsprongetje naar de juniores heren waar Louis Misplon wel heel snel van start ging. Broer Bert maar roepen “rustig rustig”….maar Louis ging toch nog eventjes op zijn elan door. Zakte er op het einde wel wat door, maar wie niet waagt niet wint zeker ? Louis sloot zijn race af op de 10e pl. Matthias Van Damme eindigde in deze wedstrijd 13e wat me nu dus bij de masters brengt met meteen de vermelding dat we hier onze enige titels behaalden.

DSC_6989

Steve op weg naar het goud !

Steve Van Damme (of wie had je gedacht) rekende in de laatste 200m af met zijn laatste belager en pakte over verdiend, na een beresterke wedstrijd de Provinciale titel bij de M35. Wim De Bois had lang uitzicht op een top 5 plaats maar werd uiteindelijk 7e en Rembert Jans vervolledigde het M35 trio van KRCG op de 10e pl terwijl we voor de categorie M40 noteren dat Tony François 12e werd, Erwin Van Den Abeele 15e en Swen De Pauw 17e. Bij de M45 zag ik dan weer een dijk van een wedstrijd van Walter Verstraete, die 7e werd en het iets verstandiger (of laat ik het rustiger noemen) aanpakte dan zoon Robbe en de heuveltjes liet voor wat ze waren. Peter Van De Walle knokte zich nog net in de top 10, Thierry Osselaer werd 13e en Pascal De Pauw 14e. Bij de M50 eindigde Philippe Bultinck 8e, hij was onze enige clubgenoot in deze reeks.

Titels zei ik daarnet, meervoud dus en wie anders dan Toon Van Cauteren zou er nog eentje bij doen. Liep in zijn categorie (M55) van start tot finish aan kop en pakte eigenlijk vrij makkelijk (alhoewel, op dit parcours) de titel. Nog in deze reeks werd Stefan Lanssens 7e en Filip Misplon 8e. Tot slot en met alle respect vermelden we bij de masters nog de 5e pl van Roland De Bois in de M60 categorie!

Rest nog de seniores en aangezien de heren Ratjes liever achter de stoof bleven zitten (of weet ik waar) melden we meteen dat Anna Galle zich naar een mooie 5e pl knokte op wat mijn inziens niet haar favoriete omloop was. Jolien Deschaepmeester eindigde in deze titelstrijd 8e, Nele Venneman 10e en Lore Van Cauteren tenslotte 15e.

FOTOALBUM 1

FOTOALBUM 2 (met dank aan Jimmy C.)