PK O-VL dag 1: Veel medailles thuis gehouden

Op de 1e dag van het Oostvlaams kampioenschap mochten de KRCG-atleten in eigen huis aantreden en ondanks de koude weersomstandigheden toonden ze zich behoorlijk scherp bij de aanvang van het seizoen.

Uw verslaggever van dienst noteert ergens vanuit het Zwarte Woud, dus hopelijk met ieders begrip volgt er een beknopte samenvatting van de geleverde prestaties.
Links en rechts kon hij iets opvangen van hoe het er aan toe ging op de op de openingsdag van de Provinciale kampioenschappen en wat meteen opviel is dat er in vrij koude weersomstandigheden moest gepresteerd worden. Geen sinecure dus, maar als we het uitslagenbord eens overlopen hebben er toch enkele voor een ferme prestatie gezorgd.
Ik laat de spurt reeksen even voorbij gaan en kom dan meteen bij de eerste rechtstreekse finale, de 300mH voor cadetten dames waar 1e jaars Beryl Owusu meteen met het zilver ging lopen in een aardige 50″21.  De trend was meteen gezet en Stijn Severens knoopte meteen aan met nog een zilveren plak, dit op de 800m voor cadetten heren en hij kwam amper 17/100 te kort (2’06″06) om de titel te pakken. ’t Gaat Stijn toch eens lukken hoor om die klinkende zege te pakken, daar ben ik zeker van! Rob Van Den Bogaert (2’15″24) en Tijs Verschuere (2’21″75) deden het ook al niet onaardig op deze seizoensopener. Op die zelfde 800m maar dan bij de scholieren pakte Victor Peeters met zijn 4e pl net naast het podium (2’01″68), Dante Van Poucke (2’09″80) was goed voor reekswinst in deze wedstrijd waar Wieter Annaert in de andere reeks 2’07″84 liet afdrukken. Om af te sluiten over deze afstand vermeld ik graag dat Bert Misplon eveneens voor zilver tekende, dit bij de seniors heren, met een chrono van 1’53″87.

Op de 400m in de respectievelijke dames categorieën vielen we helaas buiten de prijzen en het is ook niet gemakkelijk om in te schatten hoe deze dames zich voelden na de wedstrijd.
Brengt me dan bij de finales van de spurtnummers, waarvan ik de reeksen dus oversloeg en bij de scholieren heren valt er brons te noteren voor Kinsgsley Ampofo op de 100m. Liet 11″26 afdrukken en met Thor Lampo (4e) en Dries Vergaelen(6e) hadden we nog twee clubgenoten in deze finale. Knap mannen! Bij de juniores heren pakte Wout Cherlet eveneens een 6e pl, bij de seniores heren trok Dylan Owusu nog eens de spikes dicht voor de korte afstand en wat schudde hij uit die spikes…een zilveren plak met slechts 1/100 in het nadeel (11″13 tegen 11″12 voor de winnaar). Dedju en wanneer ging er nu eens goud volgen zullen menig supporters zich wel al afgevraagd hebben.

Boodschap begrepen moet Silke Vlaeminck gedacht hebben en dan komt ik bij de 1500m cadetten dames. Aan de chrono’s te zien na een spannende spurt aan het langste eind getrokken (5’02″28) en eerste goud binnen. Nilay Capa was als eerste jaars een knappe 3e, nog eens brons erbij dus en dit in een tijd van 5’08″32. Bij de seniores dames tekende Lore Van Cauteren op dezelfde afstand voor een 4e pl, Ellen D’Haemer voor een 8e terwijl Febe Maes 6e werd bij de juniores.

Op deze eerste dag staan ook de horden op het programma in de vrouwelijke categorieën en hier zouden we toch wat kunnen rapen, afgaande op het prachtige voorbije indoorseizoen. Beryl Owusu opende bij de cadetten op de 80mH met een 4e pl….wie zou beter doen? Voor zover ik vernam werd het er niet warmer op, deze wedstrijden werden al tegen de klok van vijven gelopen, maar dat zal 1e jaars scholiere Jill Bracke een zorg zijn geweest. Pakte knap zilver op de 100mH in 14″10, na de ongenaakbare Angel Akwazie. Justine Coquyt deed er met een bronzen plak (14″45) nog een schepje bovenop voor de thuisploeg.
Bij de seniores dames eenzelfde beeld. Shari Lammens was niet opgewassen tegen de Belgische indoorkampioene Sarah Missine, maar pakte met een ferm PR van 14″12 wel knap het zilver.

Op de langste afstand van de dag viel er eveneens zilver te noteren voor Jolien Deschaepmeester op de 3000m  wat me direct terug naar de spurters brengt met de 200m scholieren heren waar Kingsley tekende voor … een zilveren medaille (22″93). Thor Lampo tekende hier opnieuw voor een 4e pl. Bij de seniors heren was het dan nog een bingo; Dylan Owusu trok nu wel aan het langste eind (met 3/100) en won deze 200m in 22″53.

Over naar de kampnummers dan, want deze atleten zullen wel vol ongeduld op hun relaas zitten te wachten, waar we openen met de discus bij de cadetten heren en meteen een knappe 5e plaats mogen noteren voor Jef Misplon die het tuig deed landen na 39m89. Die andere Jef, Mons dus, haalde de 12e pl met 26m06, net voor Emiel Dierckxsens die 23m97 liet opmeten. Aan de overzijde van het terrein waren ondertussen de scholieren aan het hoogspringen bezig, Lorenzo De Visscher liet hier 1m60 als beste opmeten (9e).
Drukke bezigheden bij de kampers waar we terug aan de overzijde in het kogelstoten bij de juniores voor Louis Misplon een 6e pl noteren met 6m87, bij de seniores liet Wim Willems 8m45 opmeten. Bij de cadetten heren mochten we dan weer aanschuiven aan de podiumtrapjes en wie anders dan Jef Misplon trok deze eer naar zich toe. Was deze winter ook al op dreef, pakte nu het brons met 12m80 als beste, op een (grote) zucht van het zilver. Emiel en Jef Mons wisselden nu van plaats en werden respectievelijk 5e en 6e met 10m51 en 9m71. Knap van deze heren. Bij de scholieren heren iets minder uitblinkende resultaten in dit nummer, normaal, want hier deden onze lopers eens een poging om de spierballen te testen. Lennert Dewulf toonde zich de sterkste in het onderonsje (8m87), Dante Van Poucke haalde 8m47 en Matthias Loeys 5m73.

Van de kogel terug naar de discus met bij de scholieren Lorenzo De Visscher die met 29m38 op de meest ondankbare pl eindigde, de 4e dus. Lennert en Matthias waagden hier ook hun kans en haalden 20m52 en 16m59. Bij de seniors heren dropte Wim Willems het tuig 23m76 ver.
Als laatste werpnummer kom ik bij de speerwerpers en laat me zeggen dat we het hier ronduit uitstekend deden. In koude omstandigheden het tuig 32m53 ver werpen, genoteerd : Laura Servaes bij de cadetten dames die er zich netjes Provinciaal Kampioene mee kroonde ! DSC_7705Bij de scholieren dames mochten we van het zelfde laken een broek maken dankzij Fleur Verstraete. Liet de speer netjes op de grond komen na 34m75 en mocht zo eveneens aanschuiven voor het gouden aandenken ! Proficiat aan beide dames !

Na de werpers over na de springers en net zoals de scholieren heren mochten ook de cadetten heren aan de bak op eigen terrein in het hoogspringen waar we voor Stijn Severens als beste prestatie 1m45 noteren, voor Brecht Stevens 1m35.
Tot slot de verspringers en in dit onderdeel mochten de damescategorieën aan de slag voor eigen volk en bij de scholieren meteen eentje die ook op de meest ondankbare plaats kwam, Marie Reyntens met name pakte de 4e stek met een wip van 5m01. Justine Cocquyt werd hier 7e met als beste poging 4m81, Friedl Blot liet 4m12 en een 10e pl noteren.
Geen cadetten dames in de zandbak te bespeuren, maar wel bij eentje bij de juniores: Joke Cambier behaalde brons door 4m82 ver te springen. Bij de seniores dames kwamen twee atletes aan de start waarvan je het niet direct zou verwachten. Als er dan eentje tussenzit die Imke Vervaet noemt dan weet je dat het alle kanten uit kan en wat dacht je… Imke met een ferme wip van 5m55 de sterkste van de hele meute en netjes het goud opstrijken. Ziet er goed uit voor de komende interclub. Shari Lammens deed er (zonder inspringen) nog een 4e pl bovenop met 5m22, op amper 3 cm van het brons. Sarah Rutjes hield knap stand in de middenmoot, werd 8e met 5m04 en Celien Cambier werd 10e met als beste poging 4m65.

J.L.

FOTOREPORTAGE (met dank aan N.S.)

Wedstrijdresultaten