PK SVS Oordegem 03-05-2017: onze KRCG jeugd was ook van de partij (versie 2)

Heel wat KRCG atleten waren vorige week actief op het PK SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) in Oordegem. Ik beperk me tot onze jeugd, met name onze 2e jaars miniemen. Deze middelbare schoolatleten uit 2004 liepen er o.a. tegen meisjes van het geboortejaar 2003, 1e jaars cadetten in feite. En we hoeven niet speciaal naar een clubmeeting te gaan om topprestaties te noteren. In de originele versie van dit verslag werd verkeerdelijk gewag gemaakt van verbeterde clubrecords. Aangezien de SVS vasthoudt aan de traditionele afstanden, worden de uitslagen van de “afwijkende” nummers echter niet gehomologeerd door KRCG. Geen 80m immers maar de klassieke 100m, geen 1000m maar een serieuze 1500m, en ook een goeie oude 800m. Daarnaast was er hoog- en verspringen, en ook nog kogelstoten. Voor alle volledigheid vermeld ik nog dat er een 4x100m aflossing was, maar dat uiteraard in schoolteamverband.

Lotte Leroy trad aan in de 100m en liep naar een knappe 14.86; uiteraard een PR voor Lotte. Vinnie Steghers liep een 15.43 bij de 100m jongens. Ik moet al teruggaan naar de cross in Oudenaarde van december 2016 om een spoor van Vinnie te vinden. Hopelijks zien we Vinnie deze zomer op één van de meetings terug.

Oona Van Hulle en Sien Dombrecht namen deel aan de 800m. Sien liep 3:01.49. Dat is lopen aan net geen 16 per uur. Oona won de wedstrijd in een knappe 2:29.63. Oona liep trouwens de snelste 800m van de ganse namiddag, sneller dan de dames van de geboortejaren 2000-2003. Mauro De Keyser bond de spikes aan voor zijn 800m bij de jongens en deed dat zeer behoorlijk, namelijk in 2:41.55.

Femke D’hauwers liep een voor haar ook onbekende afstand – de 1500m – en deed dat in 5:18.47. Femke eindigde als 2e op slechts anderhalve seconde van de winnares. En of het een snelle wedstrijd was! De winnares liep even snel of sneller dan de dames uit 2000-2003.

Oona, Lotte en Sien namen tevens deel aan het verspringen. Geen topnoteringen, noch PR’s voor de meiden op dit nummer, wel een seizoensrecord voor Oona en Sien, dus de dames zijn in volle evolutie. Dat dit geen wedstrijd van een nevenbond is, illustreert de winnares. Zij liet 4.78m noteren. Hiermee had ze vorige week het verspringen op de BvV selectie gewonnen. Wel een PR voor Mauro bij het verspringen. Mauro deed 3cm bovenop zijn personal best en springt stilletjes aan richting de 4m, 3.95m om precies te zijn. Vinnie sprong 3.76m.

Finaal vermeld ik nog een worp van 5.25m van Femke bij het kogelstoten, haar beste worp tot nog toe dit seizoen, 30cm verder dan in Deinze, dik een week geleden. De winnares hier wierp 13.87m en zou haar goed amuseren met Sena…

Proficiat aan deze dames. Een deel van deze meiden zien we in principe volgende week terug op het Vlaams Kampioenschap SVS, en dat is terug in Oordegem. We volgen dat uiteraard ook op. Veel succes!! (M.V.H.)