Interclub Dames : We blijven in de hoogste afdeling !

Ontspannen werd naar Lokeren getrokken om er de interclub in de hoogste afdeling aan te vatten maar eens ter plaatse sloeg een behoorlijke stress toe bij onze dames. Maar dan komt het strijdershart naar boven…en handhaaf je de club eigenlijk nog met gemak in ’s lands hoogste afdeling!

Eigenlijk hadden onze dames (mooi getooid met zwart witte haarlintjes en bijhorende schmink) maar één bedoeling; zonder al teveel problemen in ’s lands hoogste afdeling blijven en waar het kon links of rechts eens voor een uitschieter zorgen. We wisten op voorhand waar we sowieso hoog konden scoren, anderzijds wisten we ook op voorhand waar we het moeilijk gingen krijgen om punten te scoren. Maar da’s nu eenmaal een interclub en daar treden nu eenmaal atleten aan die sommigen nummers niet (meer) gewend zijn. Maar laten we één ding duidelijk stellen : van de eerste tot de laatste hebben onze dames andermaal geknokt voor wat ze waard waren en met zo’n mentaliteit, en steun aan elkaar, kan het niet anders dan goed aflopen. We werden uiteindelijk knap 6e met 118,5 pt !

De weersgoden leken mee te zitten boven Lokeren maar ook “buienradar” zit er al eens naast en om klokslag 14u, het aanvangsuur van de meeste nummers gingen de hemelsluizen boven AVLO open. Jolien Boumkwo had dan al in het hamerslingeren voor 11 knappe punten gezorgd door het tuig 59m01 ver te droppen.
Op een kletsnatte piste mocht Annelies De Prijck de loopnummers openen, deed dat op de 400mH en dat Annelies het na een tijd afwezig te zijn geweest het aandurfde, dat alleen verdient al een dikke duim. Sprokkelde 1 puntje met haar 69″20 chrono.
Hoogspringen in de gietende regen is ook al niet van de poes, maar Shari Lammens (ook al anderhalf jaar uit dit nummer) ging moeiteloos over 1m40, 1m45 en 1m50. Op 1m55 ging het maar nipt mis, velen sneuvelden daar, maar Shari had nog géén missers vooraf laten optekenen. Scoorde knap 4,5 pt! DSC_0142
Ter zelfde tijd als Annelies en Shari was Corinne De Mey onze redder in nood met de speer en met 21m72 voegde zij 2 pt toe aan het totaal. Na de wedstrijd vertrouwde Corinne me toe dat dit naar meer smaakt, dus naar volgend jaar toe gaat dat alleen maar beteren.
Nog om 14u mocht Jolien Boumkwo opnieuw opdraven, dit keer in het kogelstoten en ontsnapte de winst met de hamer haar nog nipt, met de kogel kende Jolien geen genade en met 14m99 pakte zij de eerste dagzege voor de Ratjes.

Onze grootste concurrenten bleven echter ook meer dan voldoende punten scoren en we wisten dat we op enkele loopnummers het wat minder gingen doen, dus was het aan de springers (ook al in de gietende regen begonnen) om het conto zo hoog mogelijk te houden. Deden het met verve, met name Imke Vervaet in het verspringen en Stefanie Dadayeva in het polsstokspringen. Imke wipte 5m69 ver in het zandbakje, leek de winst te gaan pakken, maar eentje ging nog iets verder. Knap 2e dus en 11 pt erbij. Eer Stefanie aan haar sprongen begon met de polsstok was het gelukkig gestopt met regenen (of toch zo goed als) en daar zal ze wat blij om geweest zijn. Verkeerd in grote forme want ging zonder al teveel problemen over 3m60 en dan doe je al mee met de beteren. Prachtig en 8 pt erbij!

Het bleef nu gelukkig droog boven Lokeren en het hing vol zuurstof boven de piste wat het sein was voor de 800m en 1500m loopsters om er een ferme patat op te geven. Geen cadeau voor onze Lize en Lore Van Cauteren dus die het zo van bij de start niet gemakkelijk kregen. Beetje jammer, maar blijven knokken tot de laatste meter was hun motto en de 2 pt die beide dames verzamelden zijn nog altijd beter dan niks. We vermelden er graag bij dat vooral Lore op de 1500m tegen de goed als volledige Belgische top moest lopen.

Uitkijken naar de korte nummers dan maar en openen werd er gedaan met de 100m. Het startschot klonk en Sarah Rutjens….. kleefde in de startblokken. Ai ai ai want nog maar pas aan haar wederoptreden toe had Sarah hier een dijk van een tijd kunnen neerzetten als je ziet dat ze dan toch nog een knappe 5e pl uit de brand sleept en de rekening met 7pt aandikt.
Een volledig wederoptreden was er voor Eline Berings op de 100mH en dat Eline “back” is zal de tegenstand meteen geweten hebben. Schoot als een kanonskogel uit de startblokken en liep lang aan de leiding (tegen Ann Zagré – toch niet de minste). Kwam op de meet nog een tikkeltje te kort maar wie zal balen om die 5/100 ? Een dik tevreden Eline zette 13″29 neer en zorgde zo voor 11 pt en veel “oefs” en “jawaddes” langs de piste ! DSC_0325

U leest dus een wat onevenwichtig scoreverloop van de onzen, maar de positieve punten begonnen toch lichtjes door te wegen in voordeel tegenover de wat mindere punten en zo schoven we stilletjes aan op in de klassering. Laures Bauwens, die jammer genoeg niet haar beste dag had, zorgde op de 200m met 25″71 nog voor 4 extra puntjes en een meer dan behoorlijke Jolien Deschaepmeester dikte op de 3000m aan met 9 pt na waarschijnlijk de langste spurt (zo’n 150m) uit haar carrière. Wat een finish was me dat !

Terwijl Celine Cambier met de discus (28m79) voor 3 pt zorgde was in het hinkstapspringen onze “joker”, of moeten we zeggen onze “Chinese vrijwilliger” aan de slag, met name Kiné Gaye. Wipte in haar eerste deelname aan dit nummer 10m93 ver, zorgde daarmee schitterend voor 7 pt en had die ene wip nu net géén “0” geweest zat zelfs een tweede plaats er in. Hier gaan we nog van horen denk ik en als ik me niet vergis heeft Kiné zo de smaak te pakken dat ze ook op het Vlaams haar kans gaat wagen.
De laatste in de strijd vóór de altijd moeilijke maar spectaculaire aflossingen was Imke Vervaet die andermaal de 400m voor haar rekening nam. Net als de laatste jaren wou ze tegen sterke tegenstand van geen wijken weten en knokte Imke zich schitterend naar een 2e pl (54″58 en 11 pt) en de ondertussen jaarlijks terugkomende en legendarisch geworden woorden : “dit doe ik nooit meer !”. Tot volgend jaar Imke 🙂

Op een knappe 7e pl mochten we dan de aflossingen aanvatten en we stonden dan al safe dus werden de aflossingen met de glimlach aangepakt. Het was echter vooral uitkijken hoe de 4x100m zou verlopen, met Eline Berings als startloopster en wetende dat er maar weinig samen kon getraind worden. Zenuwen…..? Waar is dat voor nodig….?
Eline nam een bliksemstart en lanceerde Sarah Rutjens op nagenoeg perfecte wijze. Laures en Imke hoefden het maar af te werken en ze deden dat op magistrale wijze, zodat de speaker van dienst de 46″24 (nieuw CR) kon uitroepen als 5e chrono ooit in België. De ploeg van CABW ging zelfs nog ietsje sneller in de andere reeks, zodat er op zeer hoog niveau gepresteerd werd op dit nummer.
De 4x400m sloten we dan af met een viertal waarvan niet iedereen gewoon is deze afstand te lopen, het verging hen dan ook wat minder goed, maar niemand die daar over moet zeuren want Annelies, Lize, Jolien en Lotte bleven knokken tot de laatste meters omtoch dat enen puntje binnen te halen in 4’19″69.

In de EINDSTAND leveren al deze resultaten en meer dan verdienstelijke 6e pl op met 118,5 pt, en ik steek mijn hand in het vuur dat we volgend jaar meedoen in de top 5 !  Bekijk HIER  de individuele resultaten van onze atleten.

FOTOALBUMfotoA (22)

Fotolink 2 (met dank aan Jimmy C.)