Interregiocup Halestra Aalter 13-05-2017: de jeugd

Vrij veel vreemde KRCG eendjes in de bijt op de interregiocup in Aalter, een soort regelmatigheidscriterium voor de jeugdatleetjes van 6 clubs uit de Westelijke regio van Oost-Vlaanderen. Voor alle duidelijkheid: KRCG hoort hier niet bij, maar we waren wel sterk vertegenwoordigd als spionnen, daar in die idyllische hoek van het sportpark, vlak naast de E40. Wat zeg je? Onze miniemen waren met 20 deelnemers de best vertegenwoordigde club in hun leeftijdscategorie. Volgende week spelen onze atleetjes een thuiswedstrijd, niet te ver van de E17 is dat. Velen wilden in Aalter een laatste test inlassen, al is “laatste” relatief, zo vroeg op het seizoen. De benjamins meisjes konden kiezen uit verspringen, kogelstoten en 600m; de jongens uit verspringen, kogelstoten en 60m. De pupillen meisjes en jongens konden deelnemen aan de 60m, discuswerpen en 1000m. De miniemen meisjes en jongens mochten aanschuiven voor de 80m, hoogspringen, speerwerpen en 1000m. De uitslagen zijn te bekijken via deze LINK. De fotolink (dank je wel Nico voor je aanwezigheid, keer op keer) staat onderaan dit verslag. Ik geef een greep mee uit het uitslagenassortiment.

Floris VH en Leke B stonden aan de start van reeks 3 op de 60m benjamins jongens. De jongens hebben elk hun eigen ritueel. Leke staat een beetje gestresseerd rond te kijken en te springen terwijl Floris Don Juan in zijn haar staat te wrijven. Nog even roepen en wuiven naar de reporter en daar gingen ze. Leke won zijn reeks met meters voorsprong in een tijd van 9.70 en een 3e tijd in het algemeen klassement. Top van Leke. Floris was superfier op zijn 3e plaats in de reeks en zijn tijd van 11.33. De andere reeksen waren immers niet relevant voor hem. En wie durft deze jongen zijn enthousiasme te ontnemen…

Ondertussen was het verspringen benjamins meisjes aan de gang. Geen meiden in KRCG truitje, maar wel 2 transfers van Beverhout naar Blanco. De “totaalaanpak” van onze vrienden uit Beernem slaat duidelijk aan bij de andere clubs die ook op de nieuwe piste trainen. Weldra zien we dus 2 meiden in zwarte uitrusting onze rangen versterken.

De pupillen meisjes liepen hun 60m meteen na de benjamins jongens. Mano bleef net onder de 10s in de tweede reeks, 9.99 om precies te zijn. Flore L (10.32, eveneens in reeks 2), Jente DW (11.13 in reeks 4), Marthe V (10.46 in reeks 5) en Lotte B (10.89 in reeks 5) verdedigden ook de kleuren van onze club.

Nog meer 60m met de pupillen jongens. Jarne C trok de gekste smoelen. Hebben we daar ook een prijs voor? Thore B werd gehinderd door een spookrijder uit de baan naast hem en moest ineens in de remmen. Weg race en groot verdriet bij Thore. Jan, Lukas, Remi, Emiel en Samuel gingen ook in de startblokken. Hun tijden zie je hieronder.

Vercruysse Jan                9.49

Cardon Jarne                   10.40

De Walle Samuel             10.44

Van Hulle Remi               10.53

De Pauw Lukas                10.46

De Coster Emiel               10.72

Bossu Thore                      10.79

Sterke prestaties bij het speerwerpen miniemen meisjes met een 2e en 3e plaats, respectievelijk voor Emma DL (22m65) en Marion VH (22m30) en daarbovenop een PR voor Marion. Eindelijk ging die speer voorbij de 20m. Wie iets van statistiek kent en weet wat een “principle component analysis” is, mag zich een PLS-DA plot voorstellen met twee populaties: eentje met drie speren, waaronder die van Emma en Marion, en eentje met… de rest van het deelnemersveld. Genoeg Chinees wellicht? Het zegt in ieder geval veel over de techniciteit van deze discipline. Lotte L (14m74), Sien D (14m06), Camille R (13m55), Oona VH (12m71), Maxime D (9m45) en Febe DW (7m52) waagden zich ook aan de speer, zij het op een meer bescheiden, maar zeker verdienstelijk niveau.

Heel veel volk in de startblokken bij de 80m miniemen meisjes. Het is bij deze nogmaals bewezen dat de reporter niets van atletiek afweet, althans minder dan van statistiek, want hij zorgde er onbewust en ongewild voor dat zijn jongste dochter werd ingedeeld in reeks 1. Sorry schatje! Hanne VH stond dus samen met haar zus Oona en met Lotte L aan de start van wat in theorie de snelste race moest voorstellen. Oona behaalde – met forse tegenwind – een 2e plaats en een evenaring van haar PR 11.36. Heel veel snelle 1e plaatsen trouwens in de daaropvolgende reeksen. Bij deze een geruststelling dat de snelsten toch ietwat werden verdeeld over de verschillende reeksen. Naomi S bleef net onder de 12s in reeks 2. Camille liep in diezelfde reeks. Reeks 3 met Femke D’h. Febe en Emma DL in reeks 4, Febe en Emma VH in reeks 5, Laure VH in reeks 6, en Sien en Evy C in reeks 7. Veel volk dus, maar dat is ondertussen een certitude bij deze dames. Alle chrono’s – netjes gerangschikt – zien jullie hieronder.

Van Hulle Oona               11.36

Sakwe Naomi                   11.91

Leroy Lotte                       11.94

D’hauwers Femke            12.09

Ritière Camille                 12.23

De Landsheere Emma    12.42

Van Hulle Hanne             12.49

Dargent Maxime              13.03

De Wolf Febe                    13.07

Stevens Laura                   13.53

Van Herreweghe Emma 13.58

Dombrecht Sien               13.93

Van Herreweghe Laure  14.32

Claeys Evy                         15.01

Voor onze club was Mano I de enige deelneemster aan de pupillen meisjes discuscompetitie. Mano gooide haar discus 8m74 en eindigde daarmee in het pak.

De 80m miniemen jongens dan maar, met in reeks 2 een continu naar rechts kijkende Mauro DK in baan 1. Quinten B en Sander DP liepen in reeks 4 en Elias VM liep als 1e breedlachend over de streep in reeks 5. Hun chrono’s staan hieronder:

Van Meerssche Elias       12.42

De Keyser Mauro             12.90

Braem Quinten                 13.20

De Pauw Sander               14.61

Kort nadien mochten de miniemen jongens aan het speerwerpen beginnen. Mauro bracht het er het best vanaf, al had hij – alsook zijn moeder – op beter gehoopt. Laten we dat reserveren voor volgende week, want dan gooien onze jongens en meisjes voor eigen publiek. Mauro gooide zijn speer 23m58 ver en werd hiermee 7e op 40 deelnemers. Arnaud D (wat ziekjes) gooide 17m54. Sander en Quinten strandden op 13m67 en 13m00 elk.

Het verspringen benjamins jongens en opnieuw dolle fratsen met Floris met een soort zanduitdrijvingsritueel na zijn sprong in de bak, of hoe Floris nog 10x naspringt alvorens hij terug in de rij gaat staan. Net daarvoor had Leke een ongeldige sprong laten noteren, maar dat kon hem niet van de wijs brengen. Zijn 2e poging was goed voor 3m79 en de 2e plaats, op amper 2 cm van de winnaar. Opnieuw top van Leke. Floris sprong – naast de 20 gaten in de lucht – 2m76 in het zand.

Het kogelstoten benjamins jongens en ten huize Van Hulle (in Gentbrugge) stijgt de koorts bij oudere broer Remi, want zijn jonge broertje Floris komt al aardig in de buurt van wat Remi destijds als benjamin presteerde. Het scheelt welgeteld 5 cm, en het seizoen is amper op gang gefloten. Er breken nog mooie tijden aan voor onze club! Floris gooide de kogel 6m59 ver, goed voor een 9e plaats in de rangschikking, op 31 deelnemers. Leke liet 5m66 optekenen.

De 1000m pupillen meisjes werd gelopen in 2 reeksen. Het 200 Watt motortje van Jente sloeg aan op 300m van de meet. Of ze er nu links, rechts of onderdoor moest, ze had finaal toch een aantal voorliggers te pakken en haalde op karakter en met plezier de finish in een tijd van 3:54.69. Mano liep in diezelfde reeks een tijd van 4:13.51. Lotte B en Marthe V liepen in reeks 2 een tijd van 4:19.65 en 4:32.31 respectievelijk.

De 1000m pupillen jongens werd gelopen in 3 reeksen. De wattages lagen hier iets hoger. Remi liep een goeie 3:32.93 en werd hiermee 4e algemeen. Opnieuw veel KRCG volk aan de start, wat altijd deugd doet. Onze jongens zijn niet vies van 2,5 toerkes lopen. Eerstejaars Samuel liep eveneens een goeie chrono. Thore had duidelijk minder last van spookrijders dit keer.

Van Hulle Remi              3:32.93

Van De Walle Samuel    3:36.49

Vercruysse Jan                3:37.74

Bossu Thore                     3:37.87

De Coster Emiel              3:49.23

De Pauw Lukas                3:59.70

Remi deed zijn kleine broertje weer met beide voetjes op de grond zetten bij het discuswerpen pupillen jongens. Maakt u geen illusies kleinen, ik ben de werper in deze familie… Remi wierp de discus 19m53, goed voor een 2e plaats. Jarne gooide het tuig 12m46. Lukas lukte een 11m87 en Jan wierp 9m88.

Heel veel volk bij het hoogspringen miniemen meisjes. Zelfs met “maar” 2 pogingen per hoogte beloofde dit een ellenlange competitie te worden, en de dames ontgoochelden inderdaad niet. De 1000m competitie moest met maar liefst een uur uitgesteld worden, doordat de meiden maar niet genoeg konden krijgen van het springen. En terwijl op het terrein naast ons – waar een voetbaltornooitje aan de gang was – het voetballen plots ontaardde in een collectieve maar ordinaire knokpartij, blijven wij genieten van de mooie techniek van kleine Emma VH. En ook al hangt er niet veel “gat” aan deze meid, finaal was dat lichaamsdeel de oorzaak voor het uitvallen. Emma haalde de 1m15, net zoals andere Emma (DL). Blijven werken op jullie techniek Emma(‘s). Dat komt zeker goed. Camille luisterde naar het advies van… haar broer en jawel, ze sprong over de 1m20. Trainster Vita moest Loïc helemaal gelijk geven. Iedereen trainer! Ook Femke D’h, Laura S, Maxime D (alle drie 1m10) en Hanne VH (1m00) waagden zich aan het hoogspringen maar moesten al vrij vroeg het concours verlaten. Marion hield het het langst vol, raakte over 1m25 (6e plaats) en mocht zich daarna, samen met Emma VH vervoegen voor het laatste nummer van de dag.

Dit was de 1000m miniemen meisjes. Een reeks werd al gelopen tijdens het hoogspringen, met daarin geen ratjes. Reeks 2 met Oona, Emma VH, Laure en Evy. Evy hield op karakter 2 dames achter zich en na de finish kon er een lach vanaf. Emma VH klokte een 3:49.90, voor haar zus Laure met 3:54.79. Oona liep van start tot finish alleen, begon halverwege de wedstrijd achterom te kijken, maakte er dan maar een doorgedreven training van en klokte een bescheiden 3:18.12. In reeks 3 kwam enkel nog Marion in actie. Marion liep goed mee in de top 3-4, maar liet op de streep nog in extremis 2 dames passeren. Haar tijd: 3:39.48.

Aalter 13-05-2017… ik onthoud de fratsen van Floris, de topprestaties van Leke op de 60m en het verspringen, een serieuze schijf voor Remi en een ferme kogel voor zijn kleine broer Floris, de sterke prestaties van speerwerpsters Emma DL en Marion, de one-woman-show van Oona op de 1000m en haar snelle 80m (of hoe beide families Van Hulle plots beticht kunnen worden van collectieve aankoop van anabole steroïden). Ik onthoud eveneens de brede kern miniemen dames, de stramme spieren van sommige papa’s langs de lijn, en de nieuwe aanspreektitel van de week voor Vita (oink?). Ik vergeet helaas nog veel meer dan ik onthoud, dus schiet me niet af, mocht ik een mooi PR niet hebben vermeld. Volgende week massale invasie gevraagd van zwart/geel/roze truitjes op de eigen meeting. Maar vergeet niet daarbij ook een broek aan te doen. Succes alvast! (M.V.H.)

FOTOALBUM