Vlaams Kampioenschap SVS Oordegem 17-05-2017: 4x podium voor KRCG

Twee weken na het PK SVS werd (opnieuw) in Oordegem het Vlaams Kampioenschap SVS georganiseerd. Femke D’hauwers, Sien Dombrecht, Lotte Leroy en Oona Van Hulle tekenden wederom present. De “groten” werden vertegenwoordigd door Cloe Van Der Meulen, Joke Cambier, Rob Van den Bogaert en Tijs Verschuere.

Sien nam deel aan de hoogspringen competitie. Het hoogspringen was van een immens niveau met een winnende sprong van 1m67. De Olympische gedachte leeft ook op woensdagnamiddag. Sien raakte niet over de aanvangshoogte van 1m10, en ik vond haar daardoor niet terug in de rangschikking. Het doet me wel plezier haar hier te kunnen vermelden.

Femke liep haar 1500m in het gezelschap van enkele andere serieuze kleppers; meisjes die in het veld en op de piste geduchte tegenstanders zijn op Belgisch niveau. Femke hield goed stand in de verschroeiende hitte en eindigde als 7e in een tijd van 5:18.81, virtueel dezelfde tijd als 2 weken geleden op het PK. Hiermee was Femke trouwens eerste Oostvlaamse.

Lotte liep opnieuw de 100m, zowel individueel als in ploegverband. Lottes individuele prestatie vooreerst. Lotte liep in reeks 1 een chrono van 14.78s. Haar PR van 14.86m van op het PK heeft dus maar 2 weken stand gehouden. Helaas onvoldoende voor de finale, al wil ik even meegeven dat de winnares (uit 2003 – slechts 2 atletes uit 2004 haalden de finale) naar een chrono van 12.66s sprintte. In ploegverband verging het Lotte nog beter. Haar schoolploegje (Don Bosco 2) werd 5e in de 4x100m competitie. De geruchten doen de ronde dat ze hiermee geselecteerd zijn voor deelname aan de Memorial Van Damme in september. Lotte, laat je even weten of dit klopt? Dat mag met een gele briefkaart.

Oona maakte er op haar 800m op het PK een solo van en vorige woensdag was dat niet anders. Ze liep van bij de start weg van de concurrentie. Oona kreeg van haar leerkracht het advies de eerste ronde iets behoudener te starten. Oona deed dit dan ook, zodat ze in de 2e ronde vol door kon gaan. Even kwam een atlete nog bijna aansluiten, maar Oona hield haar op veilige afstand. Resultaat was winst in een tijd van 2:24.80 of bijna 5 seconden sneller dan haar chrono 2 weken geleden op het PK. Oona nam eveneens deel aan het verspringen. Ze sprong voor het eerst voorbij de 4 meter, lukte m.a.w. een PR (4m16) en eindigde hiermee als 20ste in deze sterk bezette competitie waar de winnares maar liefst 5m35 lukte.

Deze drie meiden zijn duidelijk goed op dreef. Benieuwd hoe ze de omschakeling van de SVS naar de VAL afstanden zullen verteren komende zondag op de eigen meeting in Gentbrugge.

Nu stap ik even uit mijn comfortzone… en neem ik er voor de volledigheid de “groten” bij 😉

Joke behaalde bij de scholieren dames een vijfde plaats bij het kogelstoten met 11m13 en een tweede plaats bij het hoogspringen met 1m50. Hiermee verbeterde ze haar recordhoogte met 5 cm die ze op het PK SVS liet optekenen.

Bij de miniemen heren liep een KRCG duo mee, meerbepaald Rob en Tijs. Ze eindigden respectievelijk tweede en derde in de 1500m. Hun chrono’s: 4:46.78 en 4:47.17… duoloop inderdaad!

Cloe ten slotte dropte de kogel 8m56 ver in de categorie scholieren dames. Cloe nam tevens deel aan de 100m. Ze werd 4e in haar reeks en mocht met haar chrono van 13.20 naar de finale. Daarin werd ze 8ste met een tijd van 13.30.

Vier maal podium dus met Oona, Joke, Rob en Tijs, waarvan 1x goud, 2x zilver en 1x brons, en dat op een warme woensdagnamiddag in mei.

(M.V.H.)