IFAM 27-05-2017

Een beknopte samenvatting van een IFAM die zowat een kleine 16u in beslag nam, ondergetekende verbleef er enkele uurtjes in het heetst van de strijd en dat mag letterlijk genoemd worden, met de nadruk op heet.
Vermeld ik er meteen bij dat iedereen, zowel de deelnemers van het voor-, na- of hoofdprogramma, hun uitslagen kunnen vinden op DEZE LINK.

Zelf aangekomen kort na de middag en dan krijg je meteen het bericht dat er eentje in het voorprogramma schitterde, Imke Vervaet met name op de 100m waar ze nog maar eens haar snelle beentjes toonde met een ferme 11″82 op de chrono. Later op de avond zou Imke op de 200m in het hoofdprogramma nog eens van jetje geven en met 23″66 de 6e chrono van het ganse pak klokken. Missie geslaagd dus !

Wie zagen we nog aan het werk, nog steeds vroeg in de namiddag, dat waren de dames en heer op de 200m van het voorprogramma. Ik zeg “heer”, want er was er maar eentje, met name Henri Vande Cavey die op zijn allereerste topmeeting een tijd van 26″47 liet neer zetten. Iets meer dames aan de start op dit nummer en Jill Bracke opende de dans met 25″16 na een dijk van een race. Benieuwd wanneer Jill onder die 25″ gaat duiken. Justine Cocquyt was de volgende van de clubgenoten en zij liet 25″84 achter haar naam noteren, terwijl even later Alessia Petrella 27″75 liet noteren, Jana Dua 28″09 en Emma Tuypens 29″69.

Op de 800m kregen we Jolien De Meyer aan de start en het mag duidelijk zijn dat hier de warmte al behoorlijk zijn tol eiste. Kwam uit op 2’28″00 en ik denk dat Jolien deze wedstrijd zo snel mogelijk zal willen vergeten. Net als bij de dames bleken ook de heren de warmte niet als vriend te hebben (en dan heb ik het niet alleen over onze Ratjes). Jelle Biebaut haakte lang zijn wagonnetje aan maar snakte op het einde ook naar verfrissing. Kwam uit op 1’57″72. Jeroen Meuleman knokte zich naar 1’59″70, ook al met de tong snakkend naar iets  fris en de heren Victor Peeters en Wieter Annaert kwamen respectievelijk uit op chrono’s van 1’58″98 en 2’08″61. Wat men er ook mag van denken; velen gaven op in deze reeksen, al onze atleten bleven de strijd aangaan en liepen de waarschijnlijk zwaarste 800m uit hun carrière uit! Chapeau!

DSC_1390 (1024 x 677)

Eline Berings komt stilaan onder stoom!

Als laatste nummer(s) (onder mijn aanwezigheid), de spurtnummers met hekjes, de horden dus en eigenlijk horen die tot het hoofdprogramma, onze Lieve Heer mag weten waarom men dit door elkaar heeft gegooid.
Soit, het is wat het is en bij de heren klokte Daan Deberdt 15″88. Uitkijken was het echter naar de beide dames aan de start, zijnde Eline Berings en Shari Lammens.
Eline klokte in haar reeks 13″31, maar stoomde in de finale door naar haar beste chrono van het seizoen; 13″19 en een 2e pl die toch wel mooi staat op een IFAM. Eline wordt dus beter en beter, uitkijken dus of de WK-limiet er nog inzit, wij duimen alvast.
Shari Lammens ging eruit in de reeksen, maar niet nadat ze 14″09 op de tabellen had gezet. Is dus op goede zwier een regelmatige reeks aan het neerzetten, die duik onder de 14″ moet er toch eens uitkomen.

Tot slot nog twee atleten die voor een hoogtepunt zorgden en dit beloont zien met een ticket naar het EK U23 in Polen en voor de ander met een ticket naar de EYOF in Hongarije.
Dylan Owusu ging op zijn 400mH als een speer van start op zoek naar de EK limiet. Leek dan ietsje terug te vallen maar kwam in de laatste 150m volledig onder stoom. En als Dylan ergens zijn zinnen op zet dan komt het meestal wel goed, zo ook nu want met 50″94 mag hij zijn koffers richting Polen pakken.
In het polsstokspringen schreef ik in een eerder relaas al dat Stefanie Dadayeva in de goede forme zit en zat het op het Vlaams kampioenschap nog een beetje tegen, dit keer was het bingo! Nam risico’s door pas op 3m50 te beginnen maar dat haalde ze feilloos. In eens naar 3m70 dan maar, meteen één cm boven de gevraagde EYOF-limiet. Eén wip….niet meer, had Stefanie nodig om haar ticket binnen te halen om naar Hongarije af te mogen reizen. Meteen ook een ferm nieuw CR er bovenop, iets wat ook Dylan achter zijn naam kreeg! Proficiat aan beiden.

Voor de andere atleten verwijs ik zoals hoger gemeld naar het uitslagenbord, met dank voor het begrip.