Beker van Vlaanderen Masters 11-06-2017

Ik weet echt niet heel goed hoe aan dit verslag te beginnen omdat er zoveel is gebeurd, zowel vooraf bij de opstelling van de beide ploegen als op de dag zelf. Laat ik dan maar beginnen met het weer die dag en dat was dan wat de zon betreft uitzonderlijk mooi maar met de wind hadden we het niet zo goed getroffen en dat zullen de atlete(s)n geweten hebben.

Eerst en vooral een dikke merci aan de Chinese vrijwillig(st)ers die ook hier nog maar eens aanwezig waren en vooral dan aan hen die er op het einde zijn bij geroepen zijn om de lijst met deelneem(st)ers toch maar up to date te krijgen.

DSC_1988

Sylvie Desmet

Ladys first en hier hebben de aanwinsten het super gedaan. Sylvie Desmet werd als kersverse masters op de 100m en 200m uitgespeeld, nummers waar ze in haar “jeugdjaren” al uitstekend in was. Op de 100m liep ze naar reekswinst in 14”40 waarmee ze 4de werd in totaal, op de 200m verpletterde ze de concurrentie in haar reeks en kwam ze uit op 28”96 goed voor een 3de plaats in totaal. Van een aanwinst gesproken.

Ilse Rotsaert (Cv) heeft op vraag de 800m voor haar rekening genomen en de manier waarop ze die heeft gelopen had je moeten zien. Rustig in eigen tempo vertrokken om de laatste 200m het gashendeltje helemaal op te draaien. Werd 7de in 2’33”81, nieuw pr.

Zowel op de 1500 als de 3000 was het uitkijken naar wie hiervoor in aanmerking zou kunnen komen. Na veel wikken en wegen kwam ik zaterdagavond nog terug op een voorgestelde oplossing van Vita Van Belleghem die voorstelde om zij de 1500m te lopen en Sabine Versluys op ver te plaatsen. Sabine werd 11e met 3m26, Vita kwam uitgeput over de finish als 9e in 5’46”01. Punten binnen en op naar de 3000m waar we al onze hoop hadden gesteld op Nele Scherre. En die heeft ons ook niet ontgoocheld. Eigen tempo en op het einde nog eens goed uithalen om haar tegenstanders eraf te krijgen dit allemaal om de 5de plaats binnen te rijven in 11’50”92. Even na een 1500m nog aan hoog meedoen is niet zo evident maar voor Vita maakt dit blijkbaar allemaal niet veel uit. Met een meer dan behoorlijke 1m37 nestelde zij zich op de 4de plaats en daar had ik zeker geen geld durven op zetten maar met haar weet je blijkbaar nooit.

Patricia Van Delsen was na haar wedstrijd discus wat ontgoocheld en had er blijkbaar meer van verwacht. Met 27m86 kwam ze op de 6de plaats terecht. De zussen Natasha en Tatjana Dupré namen respectievelijk speer en kogel voor hun rekening en beiden als Cv. Natasha met 15m23 op een 8ste plaats en Tatjana met 8m23 op een 7de plaats. Toch goed dat we die punten ook al mee hadden.

Restte ons nog de 4x100m waar Sylvie, Vita, Ilse en Inge Van Vynckt, nog een nieuwelinge in het gezelschap, het klaar speelden om in 56”95 schitterend 3de te eindigen.

In de totaalstand kwamen de dames uit op de 4de plaats met 76 punten.

De heren dan met nog maar eens een nieuweling in de persoon van Wouter Pappaert echtgenoot van je weet wel wie. Hij kwam uit op de 200m en dat hij niet wilde onderdoen voor zijn eega hadden we moeten weten. Liep in 25”49 op de 200m naar reekswinst en een schitterende 3de plaats in totaal.

Stefaan de Bock nam de 100m en 400m voor zijn rekening. Met felle wind op de 100m eindigde hij in 13”01 op de 6de plaats, zijn 400m daarentegen ligt hem precies toch wel beter. Werd knap tweede in 54”90 na een spannende strijd om die tweede plek. En de toon was meteen gezet zeker voor meer van dadde.

DSC_2321

Sam Samain

Chineesje van dienst op de 1500m Kristof Jacquemyn deed het meer dan behoorlijk maar had er schijnbaar zelf meer van verwacht. Eindigde 9de in 4’39”74. Ander Chineesje was Sam Samain die ik heb kunnen strikken voor de 5000m en dat na nachtwerk, je moet het maar doen in dergelijke omstandigheden. Werd 8e in 17’31”53. Knap.

Van Steve Van Damme wisten we dat hij goed is op de 3000m maar tegen een Stijn Fincioen was geen kruid opgewassen. Steve haalde op knappe wijze de 2de plaats binnen in 9’24”35.

In de kampnummers werd wat verwacht van Freddy Balemans. Hij nam kogel en ver voor zijn rekening en het was vooral bij ver dat de verwachtingen hoog lagen. Hij heeft ons niet ontgoocheld al heeft hij er een ferme blessure aan over gehouden. Haalde de overwinning binnen met 5m67 in amper twee pogingen. Bij kogel was zijn 12m rond genoeg voor een vierde plaats.

Wim De Bois, habitué bij hoog, zat in een zeer goed lot maar kwam toch schitterend tevoorschijn. Met 1m63, waarschijnlijk een seizoen beste, behaalde hij een 6de plaats. En of we ook goed op weg waren met de mannen. Wim Willems mocht als ouderdomsdeken bij de mannen het discus voor zijn rekening nemen en deed dit met 24m63 niet onaardig. Werd 10de. En het speer met Walter Verstraete heb ik als laatste gehouden. Pakte in een zwaar lot goed uit en eindigde als 7de  met 37m22 of een nieuw persoonlijk beste.

Uitkijken was het naar de 4x400m met Rembert Jans, Stefan, Steve en Wouter als slotloper. Enige commotie bij een stokwissel van Herentals waar de aannemende atleet even naar de binnenbaan ging met diskwalificatie tot gevolg. Die van ons ergerden zich daar niet aan en liepen meer dan vlotjes naar de overwinning in 3’47”77. De heren werden 1e in de totaalstand met 97 punten.

De totaalstand brachten 173 punten op die ons op de 3de plaats algemeen brachten na Herentals met 181 punten en de overwinnaars Waasland met 182 punten. Meetjesland en Mechelen zakken.

Mijn dank gaat hier vooral uit naar de meiden en mannen die zich in laatste instantie hebben gemeld om deel te nemen aan een dit evenement, sommigen aan een nummer dat hen minder ligt. Ik denk hier dan vooral aan Ilse op de 800m, Nele op de 3000m, Vita op de 1500m, Sabine bij ver, Natasha bij speer, Inge op de 4x100m, Kristof op de 1500m, Sam op de 5000m en Walter bij speer.

Spoedig herstel aan Maarten De Bock en Freddy Balemans.

Het doet eeuwig veel plezier dat we met deze groep dergelijke schitterende prestatie hebben bereikt. Nog eens aan allen een dikke, dikke merci.

C.D.

UITSLAGEN

PUNTENTABEL

FOTOALBUM 1

FOTOALBUM 2 (Jimmy C.)

DSC_4973