Jeugdmeeting AVLO 17-06-2017: de aflossingen

Immer leuk die aflossingen, zo leuk zelfs dat ik thuis bleef om een muurtje te metselen. Wat is het gekste wat je kunt doen bij 29°C? 600 meter lopen of mortel aanmaken? Geen reporter ter plaatse dus daarom voelt dit verslag een beetje aan als de echo van de tamtam. Maar hier gaan we!

Niet dat het per sé hoefde bij die hitte, maar sommige jongens wilden zich al “opwarmen” tijdens het “voorprogramma”. Kobe behaalde een 8ste plaats bij het kogelstoten benjamins jongens. Medaillekoning Leke won het verspringen met een ferme 3m60, alsook de 60m met – opnieuw – een PR van 9.53. Leke kan zonder twijfel de seizoensrevelatie genoemd worden. En naar het schijnt luistert hij nu ook zeer goed naar zijn trainster… Jonas – en dan zijn we bij de pupillen – werd 8ste bij het hoogspringen met een jump van 1m15 en liep een knappe 9.26 op de 60m, de 5e chrono van alle deelnemers. Merlijn werd 21ste bij het verspringen miniemen met 3m28, en liep naar 25.06 op de 150m.

19113882_10209481055651717_5581297268092341802_n

Ons kaboutertrio Sien/Femke/Oona als derde mee op het podium

Over naar het hoofdprogramma dan maar. Geen benjamins meisjes op de 3×600, wel 2 groepjes pupillen meisjes. Het trio Jolien/Lotte/Marthe eindigde op de 12e plaats. De girlsbende van Hannah/Leonie/Romi werd 14e. Er waren dus toch benjamins, maar niet genoeg om een groepje te vormen! Flink en dapper van Romi om met de grote meiden mee te lopen. De miniemen organiseerden zich in 4 teams. Team RCG1, met een enigszins zenuwachtige Sien, deed het voortreffelijk en kaapte een bronzen medaille weg. Geen reden voor die stress dus bij Sien en ons kaboutertrio Femke/Sien/Oona mocht apetrots het podium op. Net geen clubrecord trouwens; daarvoor kwamen ze slechts 1,5s te laat binnen. En Sien mocht deze keer blijven staan op het podium, in tegenstelling tot vorige maand in Beernem. Het eerstejaarstrio Sena/France/HanneVH deed het evenzeer schitterend. Zij bleven nipt onder de 6 minuten en kwamen aan als 8ste, net voor Naomi/Maxime/HanneC. Aukje/Maud/Laura sloten de rangen als 13e.

De benjamins jongens werden verplicht een alliantie te vormen met AC Hamme. Dat viel zeer goed mee blijkbaar want Kobe/Leke en een zekere Staf behaalden brons. Pechvogels van de dag waren wellicht Jonas/Samuel/Jan van RCG1 pupillen jongens. Ze strandden in de bezwete nek van de nummer 3 (ACW) en dit op amper 1,5s. Spijtige zaak!! Timon/Arne/Josse liepen naar een 7e plek en het trio Pepijn/Jef/Titus strijdde voor wat het waard was, en dat voor de 15e plek. De miniemen jongens finaal: Ilian/Mauro/Robbe moesten eveneens tevreden zijn met één van de minst dankbare plaatsen, namelijk de 4e. Lukas/Arnaud/Quinten behaalden de finish als 7e. Merlijn moest ook vreemd gaan om een ploeg te vormen, bij… opnieuw AC Hamme. Hij werd – samen met zijn nieuwe vrienden – negende.

Volgende zaterdag wordt een vreemd weekend. In volle examenstress moeten onze miniemen aan de bak op het PK in Oudenaarde. Onze benjamins en pupillen moeten uiteraard ook ten strijde, al hebben zij wellicht niet dat gemengde gevoel van… verdorie, ik moet nog studeren… Succes aan iedereen, zowel op sportief vlak als op schoolgebied. Ook een beetje succes (niet te veel uiteraard) aan AC Hamme, onze nieuwe alliantiepartner. Het PK is de laatste wedstrijd van het voorseizoen. We pikken de draad terug op de 29ste juli in Sint-Niklaas. Ik ken die plek nog… van de spoedafdeling, na het PK cross. (M.V.H.)

UITSLAGEN