BK dag 1: Eline, Imke en Dylan probleemloos naar de finales. Bjorn haalt zilver op 1500!

Dag één is de laatste jaren de gebruikelijke dag waar gestreden wordt voor de finaleplaatsen op zondag en dit in de loopnummers sprint en halve fond.
Bij de dames had Eline Berings weinig moeite om zich te plaatsen op de 100m horden voor de finale van morgen. Met 13″47 naar reekswinst en het wordt uitkijken wat zij morgen gaat presteren tegen Anne Zagré. Spanning verzekerd.
Ook Imke Vervaet plaatste zich zowel op de 100m als de 200m voor de finale van morgen en dit telkens met reekswinst. Ook hier beloofd het spannen te worden want de concurrentie is niet van de poes. Imke liet respectievelijk 12″02 en 24″63 optekenen.
Laures Bauwens liet op de 100m 12″29 noteren maar spijtig niet genoeg voor een finaleplaats op zondag. Kwam niet meer aan de start op de 200m. Oorzaak mij onbekend.
Scholiere Jill Bracke stond voor het eerst op een kampioenschap alle cat tussen de groten en dit op de 100m en de 200m. Deed het verre van onaardig in 12″57 op de 100m en 25″41 op de 200m.
Jolie De Meyer is nog steeds op zoek naar het goede vormpeil. Liet op de 800m binnen in 2’21″89
Bij de heren was het vooral uitkijken naar Dylan Owusu op de 400m horden. Met 51″36 en reekswinst liet hij de beste tijd optekenen van alle deelnemers. Beloofd dus voor morgen en kijken we er naar uit of hij de wedstrijd van vandaag wel goed heeft verteerd. Ook hier wordt het spannend voor de podiumplaatsen. (Bekijk hier het interview van Atletieknieuws met Dylan na zijn reekswinst.)
Met 10″94 liep El Asri Hamza een degelijke 100m, bevestiging van zijn eerdere tijden dit seizoen maar spijtig niet genoeg voor een finaleplaats.
Daan Deberdt zat de laatste weken in het positief vormpeil maar zijn 16″02 maar ook dit is onvoldoende voor een finaleplaats.
Op de 1500m was het voor Bert Misplon, Jennen Mortier en Thijs Van Der Burgt geen makkelijke opdracht op een plaats in de finale van morgen te veroveren. Met een tijd van 3’52″37 kwam men in aanmerking voor de finale maar geen van de drie haalde dit. Jennen benaderde nog het dichtst de finale met 3’53″91. Bert liet 3’55″92 optekenen en Thijs eindigde in 4’00″77.
En het beste heb ik voor het laatst gehouden. Op de 1500m amh behaalde Bjorn Roelandt zilver in 4’57″99 en dit in een prangende laatste ronde. Naar verluid was hij dik ontgoocheld na zijn nipte nederlaag maar dit is nu eenmaal de sport. Volgende keer beter Bjorn.
De eerste plak is binnen en het wordt dus uitkijken naar morgen wanneer de geplaatsten van vandaag en de kampers morgen aan de bak komen. Duimen maar.
Verslaggever: Chris.