Gentse Feestenmeeting 21-07-2017

De Gentse Feestenmeeting is alweer achter de rug en al bij al mogen we tevreden terug blikken op deze meeting. Jammer dat de wispelturige wind af en toe roet in het eten kwam gooien bij de spurtnummers, anders hadden iedereen met de wind mee kunnen lopen. Da’s balen natuurlijk, zeker als je dan nog met een fikse tegenwind een knaltijd neerzet, dixit Eline Berings op de 100mH.
Maar daarover later meer, laten we de samenvatting maar beginnen met diegene die de dans mocht openen en dan hebben we het over onze eigen nationale kampioen in het hamerslingeren, Remi Malengreaux.
Zette een behoorlijke reeks neer maar bleef toch een beetje op zijn honger zitten, tot zijn laatste worp. Dropte het tuig dan 60m87 ver en wist zich zo zege zeker voor eigen volk. Wim Willems gooide in dezelfde competitie zijn hamer 25m33 ver.

Werk ik meteen maar alle kampnummers af en nog vroeg op de meeting trad Imke Vervaet aan in het verspringen bij de seniors dames. Als tussendoortje noemt Imke dat maar dan moet je eens zien naar haar beste wip….5m79, meteen een dik PR en amper 5 cm van de zege. Sjieke dinges noemen ze dat ! Bij de seniors heren ook iemand met een tussendoortje, in deze categorie kwam Thijs Van Der Burgt tot 5m49.
Wim Willems trad wat later op dag ook nog aan in het kogelstoten, beoogde een 10m worp voor eigen volk maar bleef net onder zijn doel met 9m97 als beste prestatie. Blijven we bij het kogelstoten met de zusjes Cambier in actie bij de jun/sen dames. Celien Cambier toonde zich op deze vrijdagnamiddag net ietsje sterker dan haar zus Joke, Celien dropte het tuig 9m85 ver, Joke 9m34.
Tot daar onze clubgenoten in de kampnummers.

Op de loopnummers mochten de dames op de 100m horden de honeurs als eerste waarnemen en wat een mooi deelnemersveld kregen we hier aan de start! Onze eigen Eline Berings en Shari Lammens tekenden eveneens present, in de reeksen snelde Eline naar 13″28 terwijl Shari op 14″23 uitkwam. Later op de dag mochten beiden zich nog eens meten in de finale en hier draaide het spel van de wind een eerste keer serieus in het nadeel uit. -1.8 en dan klokt Eline netjes een droge 13″20. Hier was misschien wel een WK-limiet mogelijk geweest had de wind (net als in sommige andere reeksen) in het voordeel gestaan. Wel winst voor Eline, Shari Lammens verzekerde zich met 14″47 van de 3e pl, al was ze met die chrono niet echt tevreden.

Gaan we lopen zonder hindernissen met als eerste de cadetten dames. Beryl Owusu tekende hier voor 13″77, op de 100m dus wel te verstaan. Bij de cadetten heren twee Ratjes aan de start; Jarne Veldeman was goed voor 12″95 terwijl Brecht Stevens in dezelfde reeks 13″77 liet noteren achter zijn naam. Twee reeksen scholieren dames dan op de 100m en hier zouden de Racingers uiteindelijk de plaatsen 1,2,4,5 en 6 inpalmen. Justine Cocquyt toonde zich de sterkste van de beide reeksen in 12″98, wat een fractie sneller was dan Justine Goossens in 13″02. Marthe Ingels tekende voor plaats vier in 13″27 terwijl Cloë Van Der Meulen (13″63) en Jana Dua (13″73) de top zes volmaakten.
Bij de scholieren heren, nog steeds op de 100m, beet Dries Vergaelen zijn tanden stuk op zijn naaste concurrent en moest zo tevreden zijn met de (weliswaar knappe) 2e pl. Dries klokte 11″30.

Komen we bij de seniores op deze afstand en bij de dames in reeks één liet Emma Tuypens 13″92 noteren in een volledig buitenlands gezelschap. Reeks twee zette Imke Vervaet netjes naar haar hand in 12″10 en dat met -1.6 tegenwind, Lara Serpentier finishte in 14″29. Ook hier weer de pech als je weet dat reeks één nagenoeg windstil was. Revanche dan misschien in de finale voor Imke ? Klampte lang aan bij de Amerikaans Alexis Love maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen. Mooi 2e toch en dit in 12″15, alweer met tegenwind. Bij de heren jammer genoeg geen clubgenoten op dit nummer aan de start.

Van de 100m naar de 200m en bij de cadetten dames opnieuw Beryl Owusu op de piste en zij klokte dit keer 28″24 terwijl Jarne Veldeman bij de cadetten heren op 26″56 uitkwam. Bij de scholieren dames op de 200m opnieuw vijf atletes aan de start (dezelfde van de 100m). Justine Cocquyt stevende dit keer naar de 2e plek van beide reeksen, liet 26″44 noteren. Justine Goossens kwam met haar 26″80 nog behoorlijk in de buurt. Marthe Ingels drukte af in 27″74, Jana Dua in 27″78 en Cloë Van Der Meulen in 28″31. Bij de scholieren heren kwam Dries Vergaelen ook op dit nummer dicht in de buurt van de zege, doch opnieuw bleek er eentje net iets sterker. Opnieuw een 2e pl dus voor Dries, liet nu 23″29 noteren, terwijl Lorenzo De Visscher uitkwam op een chrono van 24″50. Bij de jun/sen dames tenslotte kwamen op de 200m twee Ratjes in actie; met name Lotte Vanassche die 28″97 liet opnemen, Lara Serpentier keeg 30″02 achter haar naam.

Komen we aan het laatste nummer op het programma, de 800m runs waar de cadetten en scholieren dames hun race in één reeks afwerkten. De jongste van de bende, Nilay Capa deed het hier schitterend met een 3e pl in 2’28″33, net vooraf gegaan door haar clubgenote Yara Valck die met 2’27″16 op de 2e stek uitkwam. Febe Maes liet 2’59″36 noteren in dezelfde reeks. Bij de cadetten heren was er eveneens een podiumplaats weggelegd voor Tijs Verschuere die in 2’15″97 als 3e eindigde. Luka Leroy volgde Tijs op de 4e pl in 2’19″44 en Rob Van Den Bogaert klokte 2’29″35.
Bij de scholieren heren mogen we dan de plaatsen 2,3 en 4 aan de Ratjes toeschrijven. Victor Peeters kwam met zijn 2’01″30 maar een zucht te kort voor de zege, Bjarne Rasschaert mocht met 2’03″12 mee op het podium. Wieter Annaert volgde zijn clubgenoten op de voet in 2’03″95, dit op de 4e pl dus.

Rest mij nog de resultaten van de juniores en seniores op de 800m te vermelden en dit eerst bij de dames waar Tamara Demedts het met 2’20″48 best aardig deed. Jolien Demeyer volgde Tamara kort in 2’21″67. In de andere reeks liet Dyllis Owusu 2’34″07 noteren, Ellen D’Haemer kwam uit op 2’40″64 en deze reeks werd trouwens “gehaast” door Kine Gaye.
In een behoorlijk snelle A-reeks bij de heren plaats Bert Misplon zich knap tussen enkele buitenlandse atleten op de 3e pl. Liet een chrono van 1’52″09 afdrukken. Thijs Van Der Burgt klampte lang aan bij “het groepje Misplon”, maar moest toch nog een beetje de rol lossen. Kwam uiteindelijk uit op 1’55″38. In reeks twee deed die andere Misplon, Louis in dit geval, het ook al vrij aardig in een reeks waar alles zo wat aan elkaar hing. Een reeks trouwens op sleeptouw genomen door Simon De Vriendt, Louis liet uiteindelijk 2’02″74 noteren. In de 3e reeks tenslotte snelde Jordi Verstraeten naar een chrono van 2′ 08″88, waarmee hij netjes in het midden van het pak terecht kwam.

UITSLAGEN

FOTOALBUM 1

FOTOALBUM 2

FOTOALBUM 3

FOTOALBUM “Sport in de kijker” : LINK