KBC Nacht 2017

Daags na onze eigen Gentse Feestenmeeting stond er in Heusden-Zolder de gekende “Nacht van de Atletiek” op het programma, of in de volksmond : De KBC-Nacht.

Eline Berings trok daags na de #GFMEETING terug op zoek naar de WK-limiet op de 100m horden en hoe dicht kan je er bijkomen ….. 4/100 bleef ze erboven na een uitermate schitterende en spannende race. Met 13″02 werd ze als 3e geplaatst (de limiet is 12″98) en dat met tegenwind. Eline staat nu 37e op de wereldranglijst en de top 40 heeft toegang tot het WK in Londen. Waterkansje dus dat ze wordt opgevist, iets waar wij alleen maar op hopen en eens een schietgebedje zullen voor doen.

Later op de avond, in de gutsende regen, ging Bashir Abdi van start op de 5000m. Bashir, reeds geplaatst voor het WK in Londen kon blijkbaar goed overweg met het slechte weer en trok er zich maar weinig van aan. Meer nog, hij stevende af op de beste Belgische prestatie van de avond (of moeten we zeggen van de nacht? ) en het leverde hem nog een mooie trofee op ook. Bashir werd in internationaal gezelschap knap 5e op deze 5000m race en dat nog geen 2 seconden na de winnaar. Bashir klokte 13’11″87….hield er dus een knappe ereplaats aan over, een aandenken en….natte voeten!

Bert Misplon zorgde die avond voor het betere haaswerk kregen we her en der te lezen en in het voorprogramma kwamen ook nog enkele jeugdige Ratjes in actie. Alle prestaties van deze atleten kunnen nog eens nagelezen worden op DEZE LINK, waar men op “Pre program” klikt.