Volg Eline en Bashir op het WK te Londen

Twee Ratjes op het WK en daar zijn we fier op natuurlijk. We kennen het verhaal ondertussen : Bashir Abdi kon zich al geruime tijd geleden plaatsen voor deelname aan de 5000m, Eline Berings werd “opgevist” nadat ze amper 4/100 boven de limiet bleef op de 100mH.

Vrijdag 4 augustus omstreeks 20u00 (19u locale tijd) wordt het spektakel geopend, onze atleten zullen echter nog enkele dagen geduld moeten oefenen eer ze de arena mogen betreden.

bashir-abdi-finisht-als-vijfde-o

Bashir Abdi : WK Londen 5000m (foto Atni)

Bashir Abdi mag als eerste aan de slag op woensdag 9 augustus in de reeksen van de 5000m. Rond de klok van 21u05 (Belgische tijd) mag hij mikken naar een finaleplaats. Deze finale wordt dan op zaterdag 12 augustus gelopen om 21u20, ook al Belgische tijd. Onze nationale tv-zender belooft integrale uitzending van het WK, afstemmen dus op Eén of Canvas.

Eline Berings moet nog iets langer wachten om in actie te komen, zij mag aan de slag in de reeksen van de 100mH op vrijdag 11 augustus, om 11u45. Met de groeiende forme lijkt ons een 1/2 finale haalbaar, indien dit lukt moet Eline terug aan de bak om 20u05, diezelfde dag.
En laat ons een beetje dromen, het zou wat mooi zijn mocht ook zij een finaleplaats halen want deze wordt op zaterdag 12/8 een kwartiertje voor de finale van de 5000m gelopen.

DSC_3713

Eline Berings : WK Londen 100mH

Duimen voor Eline en Bashir dus; het volledige WK-programma is gemakkelijk dag per dag te volgen op DEZE LINK, voor de tv-uitzendingen verwijzen we naar de diverse programmatie van de zenders Eén, Canvas, BBC en Eurosport.