Meerkampmeeting ACW Sint-Niklaas 29-07-2017: lucky number 13!

Hectische weken, vakantiestemming, een week te laat met het verslag, maar we zouden onze atleetjes oneer aandoen mocht ik geen verslag brengen van hun avonturen in Sint-Niklaas. Kort, maar krachtig deze keer. Te laat met het verslag, I confess… Geldt autopech als excuus? 😉

De meeting in Sint-Niklaas was de tweede meerkamp voor sommigen, na die van FLAC in Beernem. Een vierkamp voor de benjamins en pupillen, een vijfkamp voor de miniemen.

Bij de benjamins meisjes zagen we welgeteld één deelneemster: Nora De Bois legde beslag op de 13e plaats. Hierbij scoorde ze nagenoeg evenveel punten als destijds in Beernem. Thuis- of uitwedstrijd, het deert Nora niet. Quasi alle onderdelen liep, gooide, sprong ze even goed als 2 maanden geleden. Goed zo Nora!

Bij de pupillen meisjes twee atleetjes: Mano Inghelbrecht en Jente De Wolf. Zij waren er in mei niet bij. Facebook rapporteerde: “geen topprestaties voor ons Jente”. Jente werd 15e op 17. Mano kreeg na 4 disciplines nummer 13 achter haar naam.

10 miniemen meisjes op een totaal van 27 atletes. Dank je wel Lore, Emma DL, Sena, Laura, Maxime, Femke, Marion, Emma VH, Naomi en Laure om zo talrijk af te zakken. Geen topprestaties helaas. Femke won de 1000m. Sena overheerste het kogelstoten, maar wat had je gedacht. Naomi en Laura stootten de kogel een ferme ruk verder. Sena werd 6e in het eindklassement. Maxime en Laura boekten een mooie vooruitgang tov de meeting van FLAC. Wellicht vergeet ik her en der een PR, maar een nachtje Lokerse Feesten blijft niet zonder gevolgen…

De miniemen jongens waren met drie afgezakt naar Sint-Niklaas. René Clinkspoor… ook hij werd 13e. Mauro Dekeyzer deed het iets minder goed dan in Beernem; helaas voor Mauro zat er geen speerwerpen bij dit keer. Hij werd 18e. Arnaud Dargent sloot de rangen op stek 23, maar met een hogere score dan in Beernem.

De benjamins jongens: ook zij waren met drie. Ook hier werd er eentje 13e, met name Floris Van Hulle. De Kobes (Moerman en Van Steen) werden respectievelijk 5e en 15e. Kobe M haalde een knappe 4e plaats bij het verspringen en het hockeywerpen, en een 5e plaats op de 600m.

De pupillen jongens finaal, in de wetenschap dat we een goeie all-rounder in ons midden hebben. En jawel, Remi Van Hulle ontgoochelde niet en haalde de overwinning binnen voor onze club. Proficiat Remi. Onze “Beer van Gentbrugge”, maar ook de anderen, Arne Bruynooghe, Josse Martin en Timon Houthoofd liepen een knappe 1000m, netjes in het voorste pak van de uitslag. Remi won het kogelstoten. Ik wil zeker ook de knappe 4e plek van Josse in het eindklassement noteren, want hij werd eerste eerstejaars. Remi heeft borstnummer 112. 11+2 of 1+12 = 13… Lucky number 13 deze keer?

Is er jullie iets opgevallen? In 4 van de 6 gevallen werd een Racinger 13e in de eindrangschikking. Slecht Karma? Beetje wel helaas: hier mag er eentje de spikes in de kast leggen voor de komende 6-12 maanden. Rollerbladen om de conditie te onderhouden! Dank je wel Natasha voor dit coole voorstel. De blades staan klaar.

(M.V.H.)

De uitslagen kunnen jullie hier nog eens bekijken.