Jeugdmeeting VS Oordegem 13-08-2017: Weer op dreef komen

20170813_175241

Arne, Jaron, Jonas en Wout… met het goud!

Na bijna anderhalve maand vakantie en al eens een training minder moet je niet al te hoge verwachtingen stellen voor een meeting. Meedoen is zo’n geval méér dan ooit belangrijker dan winnen en PR’s scherper stellen is niet of nauwelijks aan de orde, zo bleek ook in Oordegem. De meeting kwam maar traag op gang met een voorprogramma van aflossingen waar onze jonge clubleden niet al te veel zin in hadden, zo leek het, want nauwelijks 1 groepje kon worden samengesteld. Later op de middag kwamen nochtans veel meer Ratjes opdagen. Maar dat ene aflossingsploegje, bij de pupillen heren, zal er zeker geen spijt van hebben: ze renden zo hard ze konden, werden nipt 2e maar hadden perfecte wissels, wat niet kon gezegd worden van de winnende ploeg en die werd… gediskwaliCIFEERD, zoals Jaron Van der Meiren het dolenthousiast wist te verwoorden. En dus was de eerste gouden plak binnen, voor Jaron, Jonas Verschuere, Arne Bruynooghe en Wout Holsbeke. Chapeau, jongens! Jonas voegde er nog twee bronzen medailles aan toe door als 3e over de meet te komen bij de 60m én de 60mH. Alweer straf en Jonas is nog maar eerstejaars… Timon Houthooft maakte zijn wedstrijddebuut op de horden en mama was al gelukkig dat hij heelhuids over de meet raakte: het ijs is nu gebroken… Bij de 1000m wisten Arne Bruynooghe en Jarne Cardon hun PR scherper te stellen met resp 4,01 en 2,68. Bij het hoogspringen wipte Jonas Verschuere voor het eerst over 1m24 (+4cm) en bij het verspringen belandde Jarne Cardon 3cm verder in de zandbak dan voordien, hij liet 3m06 opmeten. En bij het kogelstoten maakte Daryl Owusu een flinke stap vooruit met een worp van 6m57 (PR +2,16). Bij de pupillen dames was Nore Geerinck goed bezig: ze liep 43h sneller dan gewoonlijk op de 60m (10”60) en sprong 3m05 ver, 14cm beter dan haar PR. Mano Inghelbrecht liet zich dan weer opvallen bij het hockeywerpen met een worp van 15m77, een verbetering met 2,24.

De miniemen dames waren sterker vertegenwoordigd dan de pupillen dames, maar ook zij moesten nog wat op dreef komen na de vakantieperiode, leek het wel. Bij de 80m lieten Naomi Sakwe en Maud Verberckmoes een scherpere tijd opmeten (resp -0,05 en -0,13).  Emma De Landsheere won haar reeks bij de 150m en liep 1h van een seconde sneller dan haar PR (22”82). Ze waagde zich ook aan het polsstokspringen en met succes: 1m82 bleek genoeg voor zilver. Het speerwerpen lukte haar iets minder dan gewoonlijk maar met 20m28 kon ze toch het brons veroveren. Marion Van Hulle gooide de speer dan weer 24m56 ver, 1m90 verder dan haar PR en dat leverde haar zilver op. Femke D’hauwers gaf het beste van zichzelf op de 1000m maar helaas, net als de Belgian Tornados, moest ze (alweer) tevreden zijn met een 4e stek en een tijd van 3’20”33. Al weten wij dat Femke soms wél op het podium staat, in tegenstelling tot Kevin&co. Bij het verspringen gaf Femke er een flinke lap op door 23cm verder te springen dan voorheen (3m69). Ook Maud en Aukje Verberckmoes deden beter met resp 3m16 (+0,20) en 3m14 (+0,11). Geen medailles bij de miniemen heren maar wel knappe prestaties van Wout De Wilde op de 1000m (hij liep zich naar een 3e plaats in reeks 2 in 3’28”93) en van Ilian Van der Meiren, Robbe Verstraete en René Clinckspoor bij het hoogspringen: ze wisten alle 3 hun PR te benaderen met een sprong van resp 1m32 en 1m26. Rune Bossu liet bij het verspringen 8cm meer opmeten en belandde op 3m57 in de zandbak.

20170813_145444

Kiezen jongens sneller de juiste schoenen dan meisjes?

Voor de benjamins was er een mager programma gepland: 4×60, 60m en kids athletics. Geen aflossingsploegjes bij de allerkleinsten, dus even de 60m van naderbij bekijken. Twee meisjes aan de start, Eva Holsbeke en Lore Vanden Herrewegen, maar ze wisten geen van beiden hun tijd scherper te stellen. Bij de jongens woedde er een felle strijd tussen Olaleke Bada en een atleetje van ASVO. Leke bleek uiteindelijk de snelste, een verschil van nauwelijks 1h! en dus kon hij, (dol)gelukkig, met goud naar huis.

De balans van een middagje atletiek in Oordegem, middenin de zomervakantie: 2 keer goud, 2 keer zilver en 3 keer brons. En veel, veel inzet en enthousiasme. Nu de spieren weer meer laten werken, de conditie scherper stellen en dan… zijn we klaar voor een ferm najaar!

De volledige uitslagentabel kunnen jullie hier nog eens bekijken.

(K.B.)