Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten-Scholieren 15-08-2017

Op maandag mooi weer, de voorspellingen voor woensdag mooi, en dan is het op dit moment, en op dinsdag geen weer om een hond door te jagen, toch niet in de voormiddag. Een aantal plensbuien zetten meteen het morgenprogramma op stelten. En dat had bij een paar nummers wel enige weerslag, vooral als het kampnummers waren. Gelukkig werd het in de namiddag beter en beter.

Zo was het bij hoog cadetten meisjes waar de aanloopstrook volledig of bijna volledig onder het hemelse nat zat. Lisa Clopterop en vijf anderen hebben het geweten. Geen enkele overschreed de aanvalshoogte. En dan sta je eens op een Vlaams kampioenschap.

Voor scholiere Stefanie Dadayeva kende dit kampioenschap een al even desastreuse afloop. Zij haalde al evenmin haar beginhoogte van 3m40. En dan achteraf moeten vaststellen dat je met 3m40 Vlaams kampioene wordt. En weg was ons eerste podium. Stefanie zal wel een nachtje slecht geslapen hebben.

En we waren van dan af weg voor nog meer van dit soort ongemakken maar niet zo erg als die twee gevallen. Gelukkig maar.

Beryl Owusu kwam uit op de 300H en de 80H en je mag het gerust van een leek als ik aannemen dat ze beter is op de lage dan op de hoge horden. Met 49”90 op de 300H bezette ze een knappe 5e plaats. Haar start op de 80H was niet wat het zou moeten zijn en dat verhaalde zich ook in haar eindtijd. Te traag weg en 13”44 als eindtijd.

Yara Valck en Silke Vlaeminck hadden beide de laatste weken een zeer goede tijd gelopen, niet dat ze geen verdienstelijke wedstrijd liepen maar met tijden die voor beiden 10” of meer boven hun besttijden liggen was dit niet het dagje dat ze beiden hadden voorop gesteld. Yara met 2’39”90 en Silke met 5’08”63.

Bij de scholieren meisjes moet een Jana Dua gelukkig geweest zijn met haar selectie voor het Vlaams en dan slaat het ongeluk toe bij de opwarming. Blessure en weg kampioenschap. Ongelukkig maar ook dit hoort bij de sport.

Uitkijken was het naar de scholieren meisjes en daar hadden we toch wel medaillekansen. Maar voor wie. Jill Bracke en Justine Coquyt kwamen beiden uit op de 100m horden en de 200m, beide rechtstreekse finalereeksen. Spannend tot op het einde op de 100H en de fotofinish moest maar eens uitwijzen wie de derde plaats innam. 14”42 voor Justine, 14”43 voor Jill. Een pr voor deze laatste maar met haar 4de plaat was ze allerminst gelukkig en je zou voor minder.

Dan maar op de 200 zal Jill gedacht hebben maar ook daar liep het mis. Wel derde in de beste reeks in 25”17 maar in de voorgaande reeks had de winnares een betere tijd dan Jill. Nog maar eens 4de. Als dat al niet frustrerend is. Justine Coquyt liep op de 200m met 25”68 een nieuw pr.

En ik mag ook die andere Justine, Goossens dus, niet vergeten. Zij sloot haar kampioenschap af met twee pr’s. Eentje op de 100m in 12”76 (enkele honderdsten) en eentje op de 200m in 25”86, liefst 67 honderdsten beter.

En dan hadden we bij de meisjes nog Fleur Verstraete bij speer die afgelopen zondag haar pr verbeterde naar 36m60. Blijkbaar had zij dik wat last van de zenuwen want het liep voor geen meter. Nipt bij de laatste acht na drie pogingen en bij haar laatste poging toch nog een 33m18 maar net niet genoeg voor het podium. Nog maar eens een 4de plaats bij die twee van Jill.

Over naar de cadetten jongens waar ik mijn hoop stelde op Jef maar ook die had net op dit kampioenschap zijn dagje niet. Kan gebeuren. Een goede reeks allemaal voorbij de 40m en een beste van 44m08. Goed voor …….. en 4de plaats. Nog maar eens. Op zijn 100m horden zette hij een pr neer in 13”04. Ewout De Jonge stond voor zijn maiden match op een kampioenschap en moest van speer naar de 100m pendelen. Kwam bij speer niet verder dan 31m65 en daar zit voor hem wel meer in. Liep met 1,9m/sec tegenwind zijn 100 in 13”01. Eerste kampioenschap ook voor Henri Vande Cavey en dit op de 100 en de 200. Net als Ewout met heel wat tegenwind (1,5m/sec) in 13”08. Op de 200 zette hij dan een sterk persoonlijk record neer in 25”98 of 49 honderdsten beter dan zijn vorig.

Tijs Verschuere liep een zeer verdienstelijke wedstrijd op de 80m tegen een aantal kleppers. Eindigde in 2’16”91 6e. Seppe Verstraete en Stijn Severens kwamen uit op de 1500m. Op Stijn hadden we onze hoop gestelde en hij maakte ook de wedstrijd. Op dik 400m van de finish legde hij de wedstrijd in een beslissende plooi. Werd knap Vlaams kampioen in 4’20”93. Ook Seppe deed het behoorlijk en finishte in 4’44”44. Behoorlijk voor een 1ste jaar.

Scholieren dan waar ik mijn hart vast hield toen ik Sander Biebaut zijn start zag op de 400m. Ik dacht er het mijne van maar wat liep die een laatste rechte lijn. Doseren noemen ze dat. Nieuw pr in 52”41 goed voor een 5de stek.

Wieter Annaert liep een sterke 800m in de eerste reeks maar viel effe stil inde laatste rechte lijn. Eindigde in 2’04”41. Victor Peeters en Lennert Dewulf starten in de tweede reeks. Victor nam direct het voortouw en Lennert miste zijn start. Victor eindigde net na de beteren in 2’01”77, Lennert zette 2’07”51. Bjarne Rasschaert moet het hebben van een snelle wedstrijd maar blijkbaar hadden de drie andere concurrenten waarmee hij de ganse 3000m op stap ging meer punch in huis in de laatste 100m. Spijtig voor Bjarne die 9’06”10 liet afdrukken maar tevreden diende te zijn met de 4de plaats. Nog maar eentje. Lorenzo De Visscher mocht opdraven voor speer en de 200m. Bij zijn eerste nummer zat hij duidelijk wat in de knoop met zijn techniek en dat is niet van vandaag of gisteren. Uiteindelijk eindigde hij buiten de top acht met 39m93 op de 10e plaats. Direct daarna mocht hij naar de 200m en daar hoopte hij onder de 24”-grens te duiken. Met 23”88 was zijn missie geslaagd en was hij uiterst tevreden. De kater kwam veel
veel veel later toen hij vaststelde dat er in zijn reeks een rugwind was van 2,8m/sec. Meteen een ontgoocheling rijker. Geen probleem echter voor iemand als Lorenzo. Hij zet zich daar wel snel over en hij heeft het Bk meerkamp komend weekend om zich nu al druk over te maken.

Voor deze kampioenschappen kunnen we al bij al wel tevreden zijn al zat er wel meer in.

Uitkijken wordt het naar de volgende kampioenschappen. Komende zaterdag werp 5-kamp te Obourg voor masters en komend weekend Belgisch meerkamp voor Jef en Lorenzo.

 

Opgetekend door Chris