GP Josse Ringoir – Ninove 13-08-2017

Eindelijk een uitslag op de kop kunnen tikken zodat ik aan een verslagje kan beginnen.
Een aantal van mijn gastjes hadden er zin in om snel nog een meetingsken mee te pikken vooraleer ze op dinsdag gingen deelnemen aan het Vlaams kampioenschap. En een ouder zag dit op het laatste moment wel zitten om ook deel te nemen al was het maar om te zien hoever hij stond en in het
vooruitzicht van het Vlaams kampioenschap voor masters eind september. Nog veraf maar een wedstrijd als voorbereiding is altijd mee genomen.

Veel volk was er niet maar niemand die daar schijnbaar verwonderd over was. Ik dus ook niet. En het weer viel reuze mee dat was dus ook al iet om tevreden over te zijn.
De ouder (ook oudere) waar ik het er zonet over had was Walter Verstraete en zoals je weet (of niet weet) heeft hij buiten het lopen ook nog een andere discipline waar hij niet onaardig in presteert, namelijk het speerwerpen. Stond met 37m22 op de 9 e plaats in de ranking en met zijn prestatie van afgelopen zondag 37m68 schuift hij toch een plaatsje op. Schitterend pr en hij heeft nog een ganse maand en meer om zijn conditie en techniek wat aan te scherpen tegen dat het Vlaams er aankomt. Goe bezig.

Ook goe bezig was dochter Fleur die het bij haar eerste drie pogingen ondanks de mindere techniek toch bracht tot 35m42. Haar laatste drie pogingen ging het met die techniek al heel wat beter en ze liet een 36m80 optekenen om te eindigen. Zoon Seppe was ook mee gekomen om toch nog maar
eens te proeven van een paar proeven die hij al een tijdje niet meer had gedaan. Bij kogel haalde hij7m92, bij hoog een degelijke 1m50. Niet onaardig als je weet dat daar op trainen niet meer aan de orde is.

Jef Misplon en grote broer Bert waren ook van de partij. Jef om nog eens te testen bij speer in het vooruitzicht van het Vlaams en bij polsstok in het vooruitzicht van het Bk meerkampen komend weekend. Met 42m44 bleef hij wel een stuk onder zijn pr bij speer maar dat maakte weinig uit. Het was vooral uitkijken naar zijn polsstok. Pr van 3m20 en op het Vlaams meerkampen zat er gerust nog wat meer in. En je houdt het niet voor mogelijk maar hij verbeterde zich tot 3m60. Daarmee komt hij de top drie binnen geslopen bij polsstok. Bert kwam bijschaven in het vooruitzicht van zijn 20-kamp eind deze maand te Turnhout. Had in geschreven voor vier nummers (dacht ik toch) maar ik vind er in de uitslag maar drie terug. Eén sprong bij ver was goed genoeg voor 5m68, op de 100m haalde hij naar eigen zeggen een pr in 11”91 en op zijn 400m horden liet hij 58”74 optekenen en dit was voor iemand als Bert denkelijk toch wel minder gepresteerd.
Kom ik bij Lorenzo De Visscher terecht die toch altijd wel iet vindt om zijn trainer te verrassen. Nu had hij zijn zinnen gezet op een 400m horden en wou die lopen onder de 60”. Met een pr van 53”80 op zijn allereerste 400m een tweetal weken terug moest dit wel lukken. En je kent hem of je kent
hem niet maar hij kreeg het toch weer maar voor elkaar om zijn doelstelling te bereiken. Met een rudimentaire techniek haspelde hij zijn baanronde af om te eindigen in 58”63. Je houdt het amper voor mogelijk maar toch doet hij het telkens maar weer. Zijn uitleg na de 400m horden van de jun/sen was dat hij zelfs sneller was dan Bert. Van Lorenzo hebben we denkelijk nog niet het laatste gezien. Op naar volgende verrassing.

Cloë Van der Meulen liet 13”09 optekenen bij de 100m waarmee ze het minimum behaald voor deelname aan het Bk voor cadetten en scholieren. Nu nog die 200m er bij.
Wim Willems wou niet onder doen voor Philip Milanov maar hield het bij discus wijselijk bij 1,750 K° ipv die verdomde 2 K°, volgens de uitslag dan toch. Liet 21m49 optekenen. Haalde bij kogel (6K°) 9m38. Ook Lotte Vanassche was van de partij en dit op de 400m. Liet 63”34 optekenen.

Opgetekend door Chris