PK 10000m – 23-08-2017 te Rieme

Woensdagavond aangename temperaturen en redelijk wat wind en op het programma van AS Rieme de 10000 m .
25 rondjes draaien op de piste is geen gewone opgave en wetende dat aan de overkant de wind steeds tegen zat, je kan wel zeggen maar de andere kant
is het mee wind maar zo eenvoudig is het niet.
60 lopers van juniores tot masters meldden zich aan, waaronder 4 Racing masters.
Bij de jongste masters M35 liep Bollaert Philippe een mooie wedstrijd, ieder rondje haspelde hij af een een gelijk tempo en kwam zo uit op een tijd van 39’12” rond.
Het was, als ik mij niet vergis, de eerste wedstrijd op de piste voor Philippe en je zag na de aankomst dat dit naar meer smaakte. Hij beleefde er kennelijk veel plezier aan.
Bij de M45 hadden we 2 Racingmasters, namelijk Sam Samyn en Walter Verstraete. Sam nestelde zich van bij de start in een groepje maar keek op zijn uurwerk en zag dat het iets rapper mocht en zo plaatste hij een tussensprintje om aan te sluiten bij een sneller groepje, daarna liep hij gelijke rondjes en mocht zich na 36’30″34 tot provinciaal kampioen kronen bij zijn categorie. Walter, die overdag al enkele malen stelling op en af liep, kreeg het na een 8 tal km lastig, zo riep hij ” het vat is af” maar hij is nen tandenbijter en ik zelf zag weinig verzwakking. Hij liet de klok stil staan na 37’41″83 wat hem een beetje tot zijn verwondering een derde plaats op leverde bij de M45.
Bij de M55 kwam Beernemmennaar Piet Cambier aan de start om stipt 22 uur vertrok hij voor 25 rondjes. Piet is een man van de lange adem en met een gezapig tempo kwam hij over de aankomst na 44’25″41.
Bij de vrouwen kwam Nathalie D’haeninck, eveneens kern Beernem, aan de start. Nathalie liep over de 25 rondjes 46’02″55h
Wat heb ik een respect voor deze dame en  4 heren die op een door de weekse Riemse avond deze mooie prestaties neer zetten.

Sam en Walter na hun knap PK op de 10000m

Berichtgeving : W.W.