BK werp 5-kamp (19-08) en PK Hamer & Gewichtwerpen (26-08)

Voor het BK werp 5-kamp moest men de verplaatsing naar het Waalse Obourg maken, een week later voor het PK hamer en gewichtwerpen hield men het dichter bij huis, in St.Niklaas namelijk. De verslaggevers ter plaatse brachten volgend relaas mee.

Belgisch kampioenschap werp 5-kamp masters te Obourg – Zaterdag 19 augustus 2017

In het land van Elio Di Rupo is er geld maar het wordt schijnbaar niet nuttig gebruikt.  Een fantastische  tribune en indoorpiste rechte lijn met bijhorende kantine, kortom een knappe accommodatie ware het niet dat de piste daartegenover totaal verwaarloost is. Het enige wat men daar nog kan geven zijn kampmeetings en ook dat laat dan nog te wensen over.

Wim Willems en ondergetekende gingen hier aan de slag om de strijd van enig eremetaal.

Voor Wim was het halen van een plakske bij voorbaat een uitgemaakte zaak maar toch wilde hij van zijn meerkamp iet goed maken. Weersomstandigheden en enige tegenslag zoals bij het gewichtwerpen hebben roet in het eten gegooid.

Rond een uur of drie werden we getrakteerd op een felle regenbui gepaard met hagelstenen en ook dat is niet ideaal om in te presteren.

Wim behaalde bij hamer 23m57 (pr = 25m67), bij kogel 9m61 (pr = 10m16) en bij discus 25m43 (pr = 29m97). Bij speer, toen de hemel al dik was uitgeklaard en het zonneke scheen behaalde hij met 21m76 een nieuw pr. Met het gewichtwerpen ging hij helemaal de mist in. Behaalde amper 8m67 terwijl zijn pr 10m90. Verklaring zoeken bij Wim graag.

Hij kwam uit 1920 punten wat net 1 punt onder zijn pr is. Vraag is of hier wel de juiste puntentabel is gebruikt. Werd 6de.

Regen over en de beurt aan de zeventigplusser met het vooruitzicht op een medaille en misschien wel de titel. Bij hamer benadert hij zijn pr (28m19) tot op 4 cm, 28m15. Kogel geeft dan weer niet wat het zou moeten geven. Diende zich tevreden te stellen met 7m65 (pr = 8m10) en laat hierdoor heel wat punten liggen tegenover zijn naaste concurrent. Het wordt dus spannend. Bij discus verbetert hij zijn pr tot 27m13 (vorig = 26m54). Dat speer niet echt zijn ding is, ondanks het feit dat hij hierin training geeft, is al langer geweten. Moet aan gewerkt worden. Pakt toch zijn pr met 19m66. Maar bij het gewichtwerpen gaat hij helemaal de mist in en behaald amper 9m58 (pr = 10m26). Toen wist ie al dat het goud aan zijn neus voorbij glipte. Was toch tevreden met zijn zilveren medailleke.

En de volgende afspraak voor deze twee werpers is 17 september op het BK hamer en gewichtwerpen te ……………. Obourg natuurlijk.

Opgetekend door Chris

DSC_0244

De heren Willems & Dupre tijdens hun BK avontuur in Obourg

PK hamerslingeren en gewichtwerpen : St.Niklaas 26 augustus 2017

In St Niklaas daagden 2 Racingers op voor het PK hamerslingeren en gewichtwerpen .
Remi Malengreaux wierp de hamer voor de zoveelste maal dit jaar over de 60 meter, 61m32, in het gewichtwerpen verbeterde hij zijn CR, 14m88, met bijna 2 meter,en bracht het op 16m85 en nam zo de twee titels mee naar huis
Wim Willems behaalde bij de M50 nam zowel in het hamerslingeren, 23m  en het gewichtwerpen 10m27 het goud mee naar Merelbeke.
Genoteerd door Wim.
DSC_0452

Nog een titel erbij voor Remi Malengreaux