Open Jeugdmeerkamp + PK AVMO Tielt, 02-09-2017: Leke rules!

Geen reporter ter plaatse, nochtans ben ik 6 jaar naar school gegaan in Tielt. Onze lessen LO gingen af en toe door op de piste waar onze ratjes hun meerkamp afwerkten. Op het voetbalveld binnen die piste werden we geregeld afgedroogd door ofwel FC Tielt of SK Tielt, nu samengesmolten tot VV Tielt. Geen heimwee. En bovendien zouden we het over sport hebben… 20 atleetjes trokken van Gentbrugge naar West-Vlaanderen om zich te tronen tot provinciaal meerkampkampioen… lijkt me lastig voor een Oostvlaamse club, maar gelukkig was het een open meeting.

Drie benjamin jongens namen deel: Sander Vanden Herrewegen, Leke Bada en Felix Descamps. Sander verbeterde zijn prestatie op de 60m, de 600m en het verspringen en gooide maar nipt minder goed bij het hockeybalwerpen. Sander kon dus een goed rapport voorleggen en dat na 1 dag school! Sander werd 24ste op 28 deelnemers als eerstejaars benjamin. Leke Bada domineerde het verspringen en miste op een haar van 4cm na zijn PR. Op de 60m en 600m moest hij maar nipt de duimen leggen en strandde op plek 2. Leke werd 3e bij het hockeybalwerpen en dat was nota bene zijn eerste officiële optreden in deze discipline. Eerste, tweede, tweede en derde… je voelt het al aankomen: Leke won inderdaad de 4K. Proficiat jongen! Het was even zoeken naar nummer 3: Felix Descamps liep zijn eerste wedstrijd op de piste. Welkom Felix en geniet van alle aspecten van de piste en de cross.

Drie benjamin meisjes waren afgezakt naar Tielt. Romi De Bois liep nog nooit zo snel op de 60m dit seizoen, maar haalde vooral flink uit op de 600m, maar liefst meer dan 12s beter dan tevoren. Ook bij het verspringen en het hockeybalwerpen deed Romi nooit eerder beter. Eveneens een goed rapport dus voor Romi. Proficiat meid. Romi eindigde 25ste op 27 bij haar eerste 4K. Lore Vanden Herrewegen liep een goeie 60m, zette een referentie neer op de 600m, deed nipt beter op het verspringen en gooide haar hockeybal naar een schitterende 5e plaats. Qua prestatie moest ze dus niet onderdoen voor haar jonge broer. Lore eindigde comfortabel in de eerste helft van de tabel op plek 11. Ook voor Lore was dit de eerste 4K. Eva Holsbeke liep niet haar snelste 60m ooit, liep een zeer mooie 600m (nadat ze er vorige week nota bene 2 had gelopen) en miste maar op een halve seconde na een PR. Eva sprong nipt boven de 3m, en deed eveneens een goeie zaak bij het hockeybalwerpen met een stevig nieuw PR. Door dit constante niveau een ganse namiddag aan te houden eindigde Eva 9e in het eindklassement. Zeer knap!

Zeven pupillen aan de start: 3 meisjes, 4 jongens. De pupillen meisjes eerst. Raquel Bracke had nog nooit een 60m gelopen, maar bleef meteen onder de 10s. Dat belooft. Ook bij het verspringen en het kogelstoten werd een eerste referentie genoteerd. We kennen Raquel echter voornamelijk van haar goeie winterseizoen. Dus toch even uitkijken naar haar 1000m. Raquel zat spijtig genoeg niet in de snelste reeks, maar ach wat deert het als je de andere reeks wint in een mooie tijd, de 8ste chrono overall. Door deze prestaties eindigde Raquel 14e op 31 deelnemers. Proficiat! Lotte Braem won haar reeks 60m (altijd leuk om als eerste over de lijn te komen), liep een mindere 600m, stootte haar kogel naar een nieuw PR en zal wellicht ook niet helemaal tevreden zijn geweest van haar verspringen. Net geen 1000 punten in de eindstand; Lotte werd 22ste. Nore Geerinck kwam niet gek veel later over de streep in dezelfde 60m reeks als Lotte. Ze zette een eerste referentie neer op de 1000m en het kogelstoten en sprong naar 2m79; dit alles was goed voor een 27ste plek.

Bij de pupillen jongens 3 eerstejaars. Titus De Bois liep nog nooit zo snel zijn 60m, bleef wel langer onderweg op de 1000m, sprong nipt minder ver, maar compenseerde dit netjes door zijn kogel dik een halve meter voorbij zijn vorige PR te stoten. Mooi Titus en gefeliciteerd met je 18e plek op 26 deelnemers. Emiel De Coster liep een zeer goeie 1000m, dik 7s sneller dan zijn vorige besttijd. Hij eindigde net na Titus in dezelfde 60m reeks. Emiel sprong een seizoensbeste en noteerde voor het eerst een uitslag bij het kogelstoten. Emiel werd 21ste in het eindklassement. Wout Holsbeke zien we – net als zijn zusje – al een gans seizoen op de piste. Wout liep niet zijn beste 60m, maar deed dat wel op de 1000m, met een nieuw PR. Eveneens een nieuw PR bij het verspringen, en dan weer net wat minder bij het kogelstoten. Een 17e plek lag klaar voor Wout aan het einde van de namiddag. En de laatste is Timon Houthooft. Timon schudde de snelste 60m van alle teamgenoten uit de benen, deed dat nog eens over bij het verspringen. Hij stootte een goeie wedstrijd, maar liet helaas punten liggen bij de 1000m. Maar met een 14e plek als eerstejaars mag Timon terugblikken op een zeer geslaagde namiddag.

Opvallend weinig miniemen meisjes, al ligt de lat hier hoog. Geen van onze meiden liep een 60m onder 12s. Bij het hoogspringen daarentegen wel PRs voor France Vande Cavey, Femke D’hauwers en Sena Tay. Camille Ritière miste haar PR, dit keer op een haar van 1cm na, en Naomi Sakwe is even het vertrouwen in haar hoogspringcapaciteiten kwijt. Bij het kogelstoten uiteraard een 1e plek voor Sena, maar tevens een sterke prestatie voor Camille op plek 5. Naomi en France stootten op hun niveau. Sena deed dit krachtnummertje nog eens over bij het discuswerpen, al bleef ze een flink pak onder haar kunnen. Ook hier weer een opmerkelijke verbetering voor Camille, maar ook voor Femke. Naomi kon zich niet verbeteren en France… die was al naar huis. Op de 1000m ook hier een winnertje. Femke won de wedstrijd, maar ook hier een seizoensbeste voor Camille en ook voor Sena; helaas niet voor Naomi. En France, die was wellicht al thuis. De miniemen meisjes lieten zich dus opvallen met 3 overwinningen. In de eindklassering een schitterende 2e plek voor Sena, haar beste 5K totnogtoe. Het klinkt ironisch, maar het verbeterpunt is hier het hoogspringen en dat voor een meid van – ik schat – 1m75. Size doesn’t matter! Femke legde beslag op plek 5, dankzij haar goeie 1000m en Camille eindigde 6e (2e eerstejaars) en dat vooral door haar constante niveau die namiddag. Naomi vinden we terug op plek 12, en dat op 20 deelnemers.

Eindigen doen we met de miniemen jongens. Three gentlemen daar in Tielt. Jan Rijpkema wist zijn 60m te verbeteren, Mauro De Keyzer en Quinten Braem niet. Eveneens een seizoensbeste voor Jan op de 1000m, en ook weer niet voor Quinten en Mauro. Quinten kon de lat dan weer 4cm hoger laten leggen. Jan sprong een mooie 1m34 en Mauro evenaarde zijn PR van 1m25. Bij het kogelstoten deed opnieuw Jan de beste zaak met een nieuw PR. Ook Quinten kon zijn kogel nog nooit zo ver stoten; Mauro net niet. Bij het discuswerpen trok Jan nog maar eens het laken naar zich toe, voor Mauro en Quinten. In het eindklassement een 13e plek voor Mauro, een 15e voor Quinten en helaas voor Jan weegt een 1000m flink door, waardoor hij 16e eindigde.

Aardig veel persoonlijke verbeteringen, zo laat op het seizoen. Onze jongens en meisjes zijn nog niet ontmoedigd na 1 dag school. Romi en Titus, Sander en Lore, Lotte en Quinten, Eva en Wout… het was zoals wel vaker een familie uitstap. Nog 2x vlammen deze zomer en dan mogen de lange pinnetjes onder de spikes.

(M.V.H.)