BK Aflossingen : Lier 03-09-2017 : Goud, Zilver & Brons

Met onze excuses voor de vertraging die deze samenvatting heeft opgelopen, maar ze is er dus wel degelijk. Beknopt weliswaar want de redactie was zelf niet ter plaatse. We moeten ons dus beperken tot het nalezen van de UITSLAGEN , bepaalde atleten even in het daglicht zetten omdat ze bijvoorbeeld een scheve situatie nog recht trokken (van horen zeggen) gaan we niet doen, dit om onnodig mailverkeer van de altijd op de loer liggende kritikasters te vermijden.

De ingeschreven 4x100m ploegen moesten in Lier al in de voormiddag aan de bak tijdens de reeksen en het was daar al duidelijk dat deze teams later op de dag gingen meespelen voor de prijzen. De “alle categorie” heren knalden meteen naar 42″12, de dames realiseerden 47″43 terwijl de scholieren dames een tijd van 49″24 lieten afdrukken. Allemaal mooie tijden maar het zou toch ietsje sneller moeten in de finales, iets wat deze teams ook begrepen hadden.

De dames openden de finaledans en toonden meteen hoe het moest : 46″65 en meteen goud. Je kan een namiddag moeilijk beter openen natuurlijk. De heren volgden het voorbeeld van hun vrouwelijke collega’s maar botsten jammer genoeg op één ploeg dat een tikkeltje sneller was. Knap zilver dus voor de heren 4×100 en dit in een tijd van 41″96. De scholieren dames deden er eveneens alles aan om op het podium te geraken en wat zal het balen geweest zijn voor deze meiden als je er dan net niet opgeraakt en met de meest ondankbare plaats in een wedstrijd naar huis moet, namelijk de 4e. Lieten 48″99 noteren.

Het langere werk dan en daar werden rechtstreekse finales afgewerkt, beginnend met de 4×800 aflossingen. Lijkt voor mezelf een van de moeilijkste wedstrijden om te lopen dus kunnen we voor de ploegen die hier allemaal met de meest ondankbare plaats huiswaarts keerden alleen maar ons petje af doen. Zowel de cadetten dames, de cadetten heren als de scholieren heren haalden hier inderdaad een 4e pl binnen.  De dames cadetten sleepten wel nog de reekswinst binnen maar hun 10’08″16 volstond niet om op het podium te geraken tegen de ploegen uit de andere reeks. De heren cadetten klokten op hun beurt 9’02″59 terwijl de scholieren heren een chrono van 8’18″55 achter hun naam lieten zetten.

Aflossen over één baanronde stond ook op het menu, de 4x400m dus en daar liepen onze dames (alle cat) naar de 10e chrono met een tijd van 4’12″02.

Op het einde van de dag was de hoop gevestigd om de de heren (alle cat) die de 4x1500m zouden afhaspelen en waarom niet eindigen zoals we de namiddag begonnen waren, op het podium met name. Deden het schitterend met een chrono van 16’23″22 wat resulteerde in een 3e pl, zodat we van elke medaillekleur er eentje mee mochten brengen naar huis. En die 4e plaatsen…..die zetten we volgend jaar toch gewoon om naar een van de trapjes op het podium…niet ?

FOTOLINK (met dank aan Jimmy C.)

4x100

De 4x100m kampioenenploeg : Laures Bauwens, Sarah Rutjens, Jill Bracke, Imke Vervaet (foto J.C.)