BK Hamerslingeren & Gewichtwerpen 17-09-2017 Obourg: Voor echte venten met ballen

Het BK hamerslingeren en gewichtwerpen is er alleen voor mannen met ballen, hamers, slingers (en een beiteltje). RCG stuurde daarom zijn twee stoerste balkon Muppets naar het verre Obourg: Wim Willems en Chris Dupré. Beide heren geven al jaren het beste van zichzelf op de krachtmeetings in binnen- en buitenland. En dat gebeurde ook in Obourg.

Chris trad aan in het hamerslingeren 4kg bij de Masters 70+ en deed dat voortreffelijk. Het werd een spannende competitie want Chris won met een nipt verschil van een halve meter. Goud dus voor Chris met 27m99.  Wim (Masters 50+) nam eveneens het tuig in de handen en slingerde een stevige 24m83 uit de armen, dit als opwarming voor zijn gewichtwerpen later die dag.

BK3

Mannen met ballen, hamers en slingers (rond de nek)!

In dat gewichtwerpen, een discipline waarin het de bedoeling is een 11kg zware metalen kogel (aan een handvat) zo ver mogelijk te gooien, wierp Wim zich naar een bronzen plaats met een worp van 10m36, en dat bleek maar net voldoende om de 3e plaats veilig te stellen. Ook Chris waagde zich aan het gewichtwerpen. Chris gooide zijn 7kg zware kogel eveneens naar een bronzen plak.

Hou het verder veilig voor de rest van het seizoen heren, en nogmaals proficiat!

De uitslagen zijn hier nog eens na te lezen.

(M.V.H.)

Omdat niemand het beter kan verwoorden dan de deelnemer zelf, vinden jullie hieronder nog een woordje van Wim Willems zelf:

Het uurrooster, waarop we lang hebben moeten wachten, liet ons vermoeden dat ik vroeg aan de bak moest en dat het bij Chris al kon schemeren. Met af en toe een regenbuitje en wat gedonder konden de wedstrijden starten. Hamerslingeren was mijn eerste nummer en ik wist dat als de benen mee wilden ik hier een kans zou maken op het brons. Helaas voelde ik tijdens de opwarming de bui al hangen met als gevolg ‘bey bey brons’. Een uurtje later kreeg ik een herkansing in het gewichtwerpen. De benen leken wat beter te zijn en ik wist dat ik  met een goeie opener aanspraak  kon maken op het brons. En dit lukte ook: 10m36, weliswaar ver onder mijn PR, bleek genoeg voor het eerste brons op een BK. Een kleine foute noot was dat ik voor het eerst in mijn atletiek loopbaan aankeek tegen een gele kaart.

Tijdens mijn wedstrijd gewichtwerpen ging Chris de ring in voor het hamerslingeren: het beloofde een spannende wedstrijd te worden want de drie deelnemers waren aan elkaar gewaagd. Maar Chris trok aan het langste eind en kaapte het goud weg met 27m99. Hiermee bleef hij maar een 20 cm onder zijn PR. In het  gewichtwerpen kwamen dezelfde drie deelnemers  terug in de arena en Chris behaalde hier brons met een nieuw CR van  10m52 (een puike verbetering met 27 cm.) Tussen de eerste en Chris bedroeg het verschil amper 30 cm.