BK Juniores & Beloften: Huizingen 17-09-2017: Krijgt Dylan als bonus een nieuwe GSM?

De dames: 2x podium voor zowel Kiné als Laures

Ik open de dans met Laures Bauwens op de 100m juniores. Twee reeksen tijdens de voormiddag en Laures won haar reeks in 12.41s met de 2e tijd van alle deelnemers. In de finale stond er geen maat op Laures. Winst, goud en een zeer scherpe 12.08, haar op één na beste 100m van dit seizoen. Boenke d’erop en de dag was nog maar goed begonnen.

Negen deelnemers bij de 100mH beloften, dus in principe 2 reeksen. Shari Lammens liep in haar reeks naar een 3e tijd van alle deelnemers. Dit nummertje zou ze nog eens overdoen in de finale. Markant detail: de 9e deelneemster haalde de finish niet, dus het boeltje had in een rechtstreekse finale kunnen beslecht worden. De top 3 bleef echter de top 3, in dezelfde volgorde zelfs.

Vier reeksen 200m juniores en 4 dames van KRCG aan de start. Emma Tuypens liep naar een PR van 28.06 in reeks 1. Dat noem ik komen om te leren, en niet onder de indruk zijn. Madeline Van Eetvelde snelde naar 26.55 in reeks 3, en in reeks 4 (de snelste op papier) mochten we opnieuw juichen met dubbel podium voor onze vereniging dankzij Laures (brons in 25.20) en Kiné Gaye (zilver in een seizoensbeste van 24.97).

Kiné zou ons (en wellicht ook haarzelf) bovendien verrassen met goud op het hinkstapspringen. Drie deernes sprongen voorbij de 11m, maar het was Kiné die met 11m63 het goud veroverde; dat is note bene een slordige 70cm brede tafel voorbij haar PR.

De zussen Cambier waren naar Huizingen afgezakt met hun kogel en hun discus. Als warming-up stootte Joke 9m97 bij de juniores, goed voor een 8ste plaats. Oudere zus Celien stootte 9m36 bij de beloften, en dit was goed voor een 7e plaats. In beide categorieën namen 10 dames deel. Nog geen 2 uur later begon Joke aan het discuswerpen. De armen waren dus goed opgewarmd en of dat rendeerde: brons met een worp van 34m25. Ook Celien waagde zich aan het discuswerpen. Met een worp van 27m96 werd Celien 8ste en laatste. Hiermee bleef Celien goed 2m onder haar PR.

De heren: 4 op 4 voor Dylan op de 400mH

Tibo De Smet heeft duidelijk de snelle genen van zijn vader mee. Papa Erwin demonstreerde op het BK voor ouders van RCG atleten nog zijn snelle benen met brons tijdens de 80m. Die wedstrijd heeft trouwens een hogere quotiënt als het BK voor juniores/beloften. Zoon Tibo mocht niet onderdoen en veroverde daarom maar brons op de 400m juniores in een knappe tijd van 50.10, nauwelijks 82h boven zijn PR. Respect… voor beide heren.

Dylan Owusu maakte voor de 4e keer op rij duidelijk dat de horden zijn specialiteit zijn. Goud bij de beloften 400mH. De winnende tijd van 52.16 was niet magistraal, but who cares! Kan Dylan met deze prestatie onderhandelen bij het bestuur over een nieuwe smart phone?

Wout Cherlet ging als 8ste (op 10) geplaatste aanschuiven aan de verspringbak. Wout evenaarde met zijn poging van 6m31 bijna zijn PR (6m39). Wie dat kan op een kampioenschap, scoort dus gemiddeld beter dan de tegenstander, en Wout mocht zodoende naar huis met een zeer mooi verdiende 5e plaats.

Met 10 deelnemers blonken we niet uit in de breedte maar als de groep terugkeert met in totaal 8 medailles, dan zien we dat voor één keer door de vingers 😉 Tel hierbij de 6 BK medailles van onze cadetten/scholieren en we kunnen besluiten dat KRCG zijn outdoorseizoen niet onopgemerkt heeft afgewerkt.

(M.V.H.)

ENKELE EERSTE FOTO’S (Jörgen Lammens)

FOTOREEKS 2 (met dank aan Jimmy Cailly)