BK Hamerslingeren 24-09-2017 Obourg: Voor echte jonge venten met jonge ballen

De vele liters zweet van de masters waren nog niet helemaal weggespoeld van rond de kooi in Obourg of het volgende BK Hamerslingeren stond er al terug op het programma. Ditmaal waren de cadetten/scholieren/juniores/beloften aan de beurt. De opkomst bewijst dat dit een sport is voor echte venten met ballen, en hamers, en slingers. Vijf beloften traden aan in de kooi. Kwaliteit primeert dan maar boven kwantiteit, althans bij KRCG. Remi Malengreaux degradeerde de tegenstand en kroonde zich opnieuw tot Belgisch kampioen. Remi bleef daarmee ongeveer anderhalve meter onder zijn PR met een worp van 62m39. Geen uitzonderlijke worp zou je denken? Zijn gooi naar de Belgische titel was de op 2 na beste van het seizoen. Proficiat Remi voor deze titel, de vele eenzame uren in het krachthok. Je bent een schitterende ambassadeur voor onze vereniging.

(M.V.H.)