PK Meerkamp Ben/Pup/Min/Cad/Sch/Sen Deinze 23&24-09-2017: Wie heeft nog iets over op het einde van het seizoen?

Begin maar eens het aantal KRCG truitjes te tellen tijdens het 2 dagen durende PK meerkamp… Geen beginnen aan. Me een weg banen door alle uitslagen: puur masochisme… Wat doet een mens dan? Eens kijken wie er nog wat overschot had op het einde van het seizoen.

De benjamins mochten hun meerkamp afwerken op zaterdag. Geen Leke Bada of Lore Vanden Herreweghen want zij vertoefden in Nijvel. Dat dacht je? Lore was er wel. Lore was er met haar broer Sander. Lore liet een PR optekenen bij de 60m, maar vooral bij de 600m (-6s54, hallookes). Sander deed niet onder met een PR bij de 60m en het hockeybalwerpen.

Bij de pupillen waren dat Mano Inghelbrecht en Wout Holsbeke op de 1000m. Beiden deden ongeveer 2s van hun besttijd af. Ik weet niet of er een koppeltje in de maak is, maar beiden sprongen ook 3cm verder in het zand. Wout haalde nog een PR bij het kogelstoten en hier moet het huwelijk zowat gestopt zijn, want Mano kon niet verder stoten. Ook Jonas Verschuere was nog niet moe van zijn prestatie de dag ervoor in Nijvel. Jonas sprong een PR van 4m22 en eindigde hiermee 3e in deze competitie. Ondertussen stootte Lotte Braem haar kogel naar een nieuwe beste. Verder zagen we bij de pupillen Timon Hoothooft, Jente De Wolf hun 4-kamp afwerken. Jente, Mano en Wout konden hun totaalscore op de 4K lichtjes verbeteren. Mooi zo jongens en meisjes!

Zoek de 14 miniemen...

Zoek de 14 miniemen…

De miniemen waren opnieuw met velen afgezakt naar Deinze: 11 meisjes en 3 jongens. Geen gedetailleerde verslaggeving dus, anders wordt het even lang lezen als het laatste boek van Herman Brusselmans, maar dan zonder scheldwoorden. Febe De Wolf, Naomi Sakwe, Ilian Van der Meiren, maar vooral Hanne Coomans verbeterden hun tijd op de 80m,  maar het was Sena Tay die de snelste tijd van alle miniemen ratjes liep. Eat this jongens! Hanne Coomans realiseerde eveneens de grootste verbetering op de 1000m (-4,68s), gevolgd door Quinten Braem (-3,29s). Ook René Clinckspoor, Hanne Van Hulle, Camille Ritière en Emma Van Herreweghe deden nooit beter. Ze zijn zich precies al aan het klaarstomen voor het crossseizoen… Kan nog leuk worden! Febe was ondertussen al gestopt, met opnieuw pijn. Godverdomme toch! Femke D’hauwers won trouwens de 1000m. Bij het hoogspringen wederom PR’s: France Vande Cavey heeft eindelijk het vertrouwen gevonden om in flop op de lat te vliegen. En hoe: 7 cm erbij tot 1m30. Huppakee! Hanne Coomans was er ook weer bij met een PR, alsook andere Hanne. Ilian evenaarde zijn PR van 1m40 en René sprong ook nooit verder (+8cm tot 1m35). Bij het verspringen… opnieuw een PR voor Hanne Coomans en ook een PR voor Lore Bruynooghe, al zal ze toch even vloeken met die 3m99. Ilian deed er maar liefst 32cm bij tot 3m90. Het kogelstoten dan: Sena nam een snipperdag. Ze won uiteraard de competitie, maar volgens mij heeft ze eens haar andere arm gebruikt… Hanne Coomans was duidelijk in haar dagje met een verbetering van meer dan 1m20. Ook Ilian, Camille, France en de zusjes Van Herreweghe mochten een nieuw PR optekenen. In de einduitslag kon quasi iedereen een betere score behalen, dus zij die hierin geslaagd zijn, mogen hiermee zeker tevreden zijn.

Ik ga even naar de cadetten jongens voor hun 8K. Zij begonnen op zaterdag. Iedereen evenaarde of verbeterde zijn PR op de 100m. Jef Misplon liet de beste tijd van onze jongens registreren. Bij het verspringen deed nagenoeg iedereen beter, met opnieuw Jef als onze springkoning op plaats 2 in de uitslag. Jef werd eveneens 2e bij het polstokspringen maar bleef ruim onder zijn kunnen. Emiel Dierckxsens vond de tijd rijp voor een klein PRke van +60cm. Beetje serieus blijven he Emiel! Het kogelstoten werd opnieuw een kolfje naar de hand van Jef: opnieuw 2e in de uitslag. Mocht je wielrenner zijn: ze noemden je Poulidor! Op Emiel na kon iedereen verder stoten dan voorheen. Op zondag haspelden de jongens voor de gelegenheid eens een 1000m af. Ik denk dat Stijn Severens er als cadet nog geen gelopen had, want hoe kan je anders meer dan 16s beter doen… Idem voor Emiel. Ook Jef, Ewout De Jonge en Brecht Stevens liepen een besttijd. Al deze jongens liepen nooit beter over de horden, al moet het voor Stijn even schrikken geweest zijn om hindernissen van 91cm tegen te komen terwijl je loopt… Ewout realiseerde een serieuze verbetering bij het hoogspringen (+18cm). Emiel en Stijn deden er 5cm bij, maar ere wie ere toekomt: Jef is onze springkoning. Hij eindigde 3e in deze competitie. Weinig hoogvliegers in het speerwerpen, op uitzondering van Emiel na kon niemand verder gooien. Jef was even niet Poulidor, want hij won het speerwerpenconcours. Later op de namiddag werd Jef finaal toch een echte Poulidor: 2e in de einduitslag. Stevig nummertje Jef – Raymond Poulidor – Misplon! Nog een extra 12K erbij en we kunnen je interneren, net als je broer!

Beryl Owusu was onze eenzame vertegenwoordigster bij de cadetten meisjes. Beryl liep op zaterdag in een nieuw PR over de horden, sprong in een nieuw seizoensbeste over de lat, stootte een lekkere 8m30 als allereerste keer dit seizoen (moet je meer doen Beryl!), gooide meteen 19m+ met de speer (en dan zijn we al op zondag), huppelde in 2:32.94 twee rondjes rond de piste en sprong een seizoensbeste in het zand, al deed ze als minieme ooit beter. Eindresultaat: een 3e plaats, net als vorig jaar, maar dit keer niet op haar verjaardag. Proficiat Beryl met je brons!

De scholieren jongens dan voor een volledige 10K. Lennert durfde het aan. Zijn concours op zaterdag: PR op de 100m, de 400m, het verspringen, het hoogspringen, helaas niet bij het kogelstoten. Op zondag: PR bij het discuswerpen, een eerste referentie bij het speerwerpen en de horden, een scheet verwijderd van zijn PR op de 1500 (de wedstrijd die hij trouwens won), en een 2m60 bij het polstokspringen (een verplicht nummer denk ik). Mooie 2-daagse van Lennert met een 7e plaats als eindresultaat. Benieuwd of hij hiernaar uitkeek…

Rest er mij nog de senioren mannen met Dylan Owusu. Dylan zou eens een 10kampje meedoen voor zijn plezier… PR bij polstok, 1500m en verspringen. Seizoensbeste bij hoogspringen en de 400m (zonder horden wel te verstaan). Dylan sloot dag 2 af met brons, net als zijn kleine zus. Een nieuwe roeping Dylan?

De zomerspikes kunnen aan de haak lieve mensen. We kunnen met z’n allen het veld in: met laarzen, jenever, wintermuts, een dikke “frak”, of het wordt een winter zoals vorig jaar: zonder frak, maar wel met… jenever, en in de gracht geparkeerde BMWs! Tot in Beernem, op 8 oktober!

(M.V.H.)