Oefencross KRCG Beernem 08-10-2017: “Komaan nonkel Benny”

Zalig zomerzonnetje, mild windje, nieuw en uitdagend parcours met bulten… Een nieuw crossseizoen, een nieuw elan, nieuwe moed en uiteraard al overmoed. Traditiegetrouw trekken de KRCG atleten hun seizoen op gang in Beernem. In Beernem lokken de trainers eenzame mannen mee naar het materiaalhok, wordt prijzengeld uitgereikt aan elke deelnemer, en kan je het aantal Van Belleghems en De Bois’ in de rangschikking niet meer op twee handen tellen. Zelfs ik begon te schreeuwen: “Komaan nonkel Benny.” Beernem omschreven in één ruk: leuke bende, padre Roland De Bois, goeie organisatie en massa’s zwart geld. Het werd een echte KRCG namiddag met zowel atleten uit Beernem, Wichelen als Gentbrugge. De sfeer was hoed!

Eerst nog even dit. Wij jeugdreporters worden ook een jaartje ouder. Onze kids zijn ondertussen tweedejaarspupil tot eerstejaars cadet. We raken maw stillaan de voeling met de allerjongsten kwijt. We willen hierbij een warme oproep doen aan ouders van benjamins/pupillen die beschikken over een vlotte pen en willen bijdragen aan de verslagen over onze KRCG jeugd. Vergroot de bende zou ik zeggen. Spreek ons gerust aan.

Er werd ook gelopen uiteraard. De uitslagen kunnen jullie hier vinden. Een link naar de foto’s staat hier.

De meisjes: veel nieuwe namen

De namiddag begon met een 3x150m aflossing voor de kangoeroes. Vijf van de 7 deelnemers waren nog niet aangesloten. Ik hoop van harte dat ze onze fijne vereniging gaan vervoegen. Welkom in ieder geval. Vijf benjamin meisjes aan de start en prinses Nora De Bois trok het laken naar zich toe. Ook hier nog 2 niet aangesloten atletes. Elf pupillen meisjes aan de start en de recent aangesloten Nore Van Parijs won de wedstrijd over 840m voor Jente De Wolf en Eva Holsbeke. De rest van het deelnemersveld vinden jullie in de uitslagenlijst. Ook hier nog 2 niet aangesloten atletes. Bij de miniemen meisjes al 15 deelneemsters. In tegenstelling tot haar vader, kwam Camille Ritière wel aan de start, en ze won nog ook, voor eerstejaars Raquel Bracke en Hanne Van Hulle. De rest van het deelnemersveld bestond uit de getrouwen. Geen nieuwkomers hier dus. Fijn te zien dat al meteen zoveel miniemen aan de start stonden.

De jongens: tweedejaars nemen een sterke start…

Amper 4 benjamin jongens vonden de weg naar de oefencross en 2 ervan zijn (nog) niet aangesloten. Kobe Van Steen was het snelste Ratje, hij werd 2e in 2’32”. Eliano Bouckaert haalde net geen podiumplaats. De pupillen jongens waren met 16 waarvan 1 niet-aangesloten atleet. Eén stoorzender helaas: de drone die boven de hoofden van onze jongens cirkelde. Het enerverende gezoem irriteerde trouwens ook de miniemen en verschillende ouders langs de zijlijn. Pupil Jaron Van der Meiren schoot bij het fluitsignaal weg als een pijl uit een boog, hield lang stand maar werd bij de afdaling van het bultje voorbijgestoken door ‘de kleine jongen met de snelle benen’, Josse Martin. Josse won in 2’44”, Jaron werd 2e en Samuel Van De Walle 3e. Mooie prestatie ook van eerstejaarspupillen Olaleke Bada (4e), Cas Cornelis (6e) en Kobe Moerman (7e). 14 miniemen jongens liepen de 1315m, één atleet was niet aangesloten. Robbe Verstraete zette de cross al snel naar zijn hand en finishte als eerste in 4’25”. Mooie strijd tussen Ilian Van der Meiren en Quinten Braem, tot in de laatste afdaling Ilian een versnelling plaatste en als 2e over de meet kwam. Quinten ging diep en werd beloond met brons en wat een ontlading, een eerste ‘échte’ medaille! Quinten had de top drie trouwens feilloos voorspeld… De resultaten van de andere jongens lees je in de uitslagenlijst.

De Cadetten-Scholieren: millimetersprint

De meest spannende race van de namiddag was ongetwijfeld die van de cadetten meisjes. Iets na halverwege scheidde het duo Nilay Capa en Femke D’hauwers zich af. De twee bleven samen en de beslissing viel zo ongeveer 10cm voor de meet. Femke won de sprint. Lore Bruynooghe werd knap derde. De rest: zie de uitslagen.

Silke Vlaeminck en Yara Valck waren de enige scholieren dames en werden toegevoegd aan het cadetten jongens deelnemersveld. Ze weerden zich kranig want ze werden 5e en 7e overall. De top drie bij de jongens werd ingepalmd door onze vrienden uit Wichelen: Rob Van den Bogaert, Tijs Verschuere en Luka Leroy.

Mooie strijd ook bij de scholieren heren tussen onze Belgische kampioenen halve fond van het afgelopen pisteseizoen. Maar hierarchie moet er zijn, zal Lennert Dewulf gedacht hebben en hij won het pleit van Stijn Severens in de eindsprint. De mannen zijn al meteen op de afspraak. Sem Schockaert werd derde. De rest van de bende: zie de uitslagentabel.

Junioren-Masters: Wichelen boven!

Wichelen boven bij de dames junioren tem masters. Jolien De Schaepmeester won voor Soetkin Vertrenten en Tamara De Medts. Hannes D’heer liep van start tot finish aan kop bij de junioren-senioren-masters heren en won voor Thijs Van Der Burgt, die een uurtje daarvoor al had opgewarmd tijdens de volkscross. Wim De Bois werd derde en hiermee ook eerste master. Victor Peeters werde eerste bij de junioren. Over die volkscross gesproken: deze werd gewonnen door Thijs bij de mannen en door Lieselotte Talloen bij de dames. Bij de dames deed Patsy Galle opnieuw mee. Vorig jaar beloofden enkele papa’s haar voorbeeld te volgen. Uiteindelijk bleven twee mannen hun belofte na. Zij traden aan bij de masters voor een stevige 5km met hierbij 6 passages over de bulten. Veel volk trouwens voor de laatste race van de namiddag: meer dan 30 mannen immers stonden aan de start.

De trainers kunnen hun huiswerk maken voor de Cross-Cup Relays op de Blaarmeersen. Het winterseizoen mag beginnen. Veel succes aan alle KRCG atleten!

(K.B. & M.V.H.)