Quiz 2017 : “Burenleute” de slimste na spannende strijd

De 5e KRC Gent-Quiz kende een ongelooflijk spannende strijd en leverde, net als bij alle voorgaande edities, uiteindelijk een verdiende winnaar op. Het team “Burenleute” toonde zich aan de meet de sterkste.

17 teams hadden zich ingeschreven voor deze editie maar helaas haakten twee teams af op het laatste moment door ziekte en door een dubbele boeking. Met z’n 15-en dus aan de start en aan sommige teamnamen te zien kregen we het vermoeden dat er aan ambiance ook geen gebrek zou zijn. “Per seconde grijzer” werd zelfs zo grijs dat ze het antwoord op de schiftingsvraag vergaten in te vullen, op hun kladblad zaten ze er nochtans dichtbij. “De Bende van Twijfel” twijfelde precies de volledige quiz want ze zouden uiteindelijk in de middenmoot eindigen net als “Khebhetgeweten”.

“De Golden Toys” (12e) hadden waarschijnlijk het meeste plezier van de avond, al moest “Lappetem” niet onder doen, al werden zij wel de rode lantaarn van de avond. Niet moeilijk natuurlijk als één van de leden het goede antwoord geeft en de notulist van dienst het niet noteert op het antwoordblad! De bedenker van het goede antwoord had dan ook nog meer pech, plots was immers de Orval op. Het kan toch tegen zitten op een avond hé. Maar ze hebben zich goed geamuseerd en ’t is dat wat telt. “De Hekkensluiters” deden met een 10e plaats beter dan hun naam liet vermoeden, “De Beernemse Beren” gromden en klauwden als nooit te voor, maar moesten zich tevreden stellen met een 7e plaats, al was dat op amper 10 puntjes van de winnaars.

Zowat halfweg de avond werd het duidelijk dat het eindstrijd ging worden tussen “Team Nieverans” en “Burenleute”, “Total Loss” (3e) en “Kzoetduustkerenzehe” (4e) kregen de minieme kloof niet meer dicht op het einde en strandden op 4 en 5 puntjes van de winnaars.

En wie trok er uiteindelijk aan het langste eind……het team “Burenleute” dat het ronde totaal van 90 pt haalde en zo met 2 punten voorsprong “Nieverans” naar de dichtste ereplaats verwees. Proficiat en hopelijk komen zij volgend jaar hun titel verdedigen.

Winnaars

Het winnende team van de KRC Gent Quiz 2017