Paris, we did it !

  7 oktober 2017

Danny en Marc, onze buitengewoon sympathieke, getalenteerde trainers,  kregen op een nacht, een uitdagend, sportief  visioen. Om dit te realiseren hadden ze sportieve joggers nodig, die een uitdaging wouden aangaan.

Mannen met een visioen

Mannen met een visioen

 

We werden getraind als echte atleten. Heel plichtbewust om onze tijden te behalen en onze trainers te behagen, waren we steeds paraat op de trainingen. We werden gecontroleerd op doping, het WADA zat ons op de hielen, bananen en rijsttaartjes bleken toegestaan.

Na 2 maanden training, een ware verjongingskuur voor  lichaam en geest,stonden we strak en afgetraind, vol zelfvertrouwen, 200 % procent gemotiveerd,  klaar aan de bus, om naar Parijs te vertrekken voor onze 20 km loop.

Het  was zaterdagmorgen 7 oktober, kwart na 7 en er was geen weg terug.

Pascale had na  een strenge selectieprocedure,  haar zinnen op buschauffeur Danny gezet, die ons feilloos met muziek van de jaren 80 naar Parijs loodste.

Nadat we ons nummer in Parijs hadden afgehaald,  flaneerde iedereen,  op zaterdag,  een dagje in het min of meer zonnige Parijs. .

Zondagmorgenvroeg, vertrokken we met 26 afgetrainde lopers rond 8 uur met de bus naar de startplaats  aan de Eiffeltoren. Door veiligheidsredenen stonden we 2 km verder van de startplaats op de Place des Invalide. Wij daarentegen, niet invalide maar in topconditie.

Laatste voorbereidingen werden genomen. Nog even plassen, nog even drinken…. dan ging iedereen op zoek naar zijn startblok met het juiste kleur. We stonden verspreid over verschillende startblokken, wat een beetje een tegenvaller was, wat afbreuk deed aan ons bloeiend groepsgevoel.

Opgezweept door de menigte en ritmische muziek, zetten we koers richting Bois de Boulogne, waar we enthousiaste supporters langs de zijlinie hoorden aanmoedigen. Veertien supporters waren meegereisd om ons te soigneren en ons te motiveren.

Onderweg flitste het mooie Parijs ons voorbij en snel waren we de aankomst nabij. We  zagen onze trainers en iedereen was  blij.

We waren in euforie, net geen top drie 🙂

Iedereen haalde met glans de meet. Proficiat aan elke atleet !

Onder 's werelds beroemde toren.

Onder ’s werelds beroemde toren.

 

Receptie voor het hotel ! Toasten op onze prestatie. Poseren voor de lens om ons groepsgevoel in de verf te zetten. Fier op de joggers van Racing Gent.

Schone foto van de groep, vooral van ons

Schone foto van de groep, vooral van ons

Het hotel Mercure, was met zorg geselecteerd door Pascale, waarvoor onze hartelijke dank. De kamers waren zeer verzorgd, de regendouches waren verkwikkend,  het ontbijt bracht ons energie op peil  en de lunch was een waardige afsluiter.

Rond 18u vertrokken we moe maar tevreden terug naar de thuisbasis,nagenietend van wat was geweest  en  reikhalzend uitkijkend  naar een volgende uitdaging.

Op ons beurt kunnen wij nu eens vanuit het diepste van ons hart zeggen, met  veel liefde  :  BEDANKT VOOR DE INZET !!!

 

Dit mooie verslagje is de pennenvrucht van Catherine, Linda en Inge.

Wie nog meer foto’s wil zien kan terecht op de FB-pagina joggersrcgent .