Cross AC Halestra Aalter 12-11-2017: Aandacht voor sportiviteit graag

De eerste echte cross voor onze jeugdatleten was die door de bossen van Aalter en de honger was blijkbaar groot: met 60 waren ze en van alle deelnemende clubs hadden wij het grootste aantal miniemen, maar liefst 25. Véééél inzet dus en zelfs het weer wilde mee: af en toe een fikse regenbui, al dan niet met hagel, en een felle, eerder gure wind – perfect veldloopweer. Wat niet mee leek te zitten was het gedrag van tal van atleetjes van andere clubs: trekken, tot tegen de bomen duwen, de deur dicht doen in de spurt… we kregen het allemaal te zien, en vooral te horen: in nagenoeg elke race was er wel iemand die het hard te verduren kreeg. Ook de omroeper riep op tot meer sportief gedrag. Want de valpartij bij de aankomst van 2 benjamins was ongezien.

De benjamin meisjes moesten 740m lopen. Bij de eerstejaars verschenen er 2 Ratjes aan de start en ze eindigden maar liefst allebei in de top 10! Jenne Misseeuw werd 4e in 3’09” en Linde Daeninck 9e in 3’14”. De meisjes De Bois verdedigden onze kleuren bij de tweedejaars. Nora werd 19e op 36 deelnemers en Romi 23e. Bij de eerstejaars van de benjamin jongens waren we met 2 op de 46 deelnemers. Leander Boucique veroverde een knappe 8e plaats in 3’03” en Ehi Enakoya Ehi liep als 13e over de finish. Bij de tweedejaars was Abel  Bonduelle iets sneller dan Kobe Van Steen (resp 14e en 18e).

De pupillen mochten na de aanloopronde nog een toertje door het kleine bos maken, goed voor 1095m over niet al te vettig terrein en dus werd er snel gelopen. Bij de eerstejaars meisjes zet Eva Holsbeke de trend van vorig jaar verder: ze werd 7e op 40 atleetjes in 4’26”. Nore Van Parijs viel net buiten de top 10, net als Jolien Clopterop van de tweedejaars. Lize De Wilde werd 14e op 41 lopers. Dat het een snelle cross was bleek ook bij de pupillen jongens. Veel gezucht en pijnlijke grimassen (al dan niet veroorzaakt door onsportieve tegenstanders) en toch mooie prestaties, zij het geen podiumplaatsen. Olaleke Bada van de eerstejaars rende als een wervelwind naar de 9e plaats in 4’16”. En de strijd tussen Sibrecht Use en Kobe Moerman was heftig en mooi – Sibrecht haalde het voor Kobe en werd 18e op 52 deelnemers. Bij de tweedejaars wist Jaron Van der Meiren zijn positie te behouden en nog een spurt uit de benen te persen zodat hij mooi 6e werd in 4’09”, dezelfde tijd als de jongen voor hem. Timon doopte zijn nagelnieuwe witte spikes met een 11e plaats en Samuel Van De Walle werd 14e op 50 atleetjes.

Eén RCG-meisje bij de eerstejaarsminiemen en jawel, ze liet zich opvallen: Raquel Bracke legde de 1935m in 8’03” af, goed voor een knappe 4e plaats en amper 5” trager dan haar voorgangster. Zien we Raquel binnenkort op het podium? Bij de tweedejaars verschenen 8 meisjes met een clubtruitje en Camille Ritière was de snelste van hen: ze werd 6e in 7’44”. Naomi Sakwe liep als 18e naar de eindmeet. En, zou het een groepstraining geweest zijn of louter toeval? Maar plaatsen 20 tot en met 24 werden ingenomen door onze meisjes: Emma De Landsheere, Maxime Dargent, France Vande Cavey, Laura Stevens en Sena Tay. De eerstejaars van de miniemen jongens waren met 39 en niet minder dan 9 liepen voor RCG. Arne Bruynooghe was de snelste, op plaats 13, voor Thore Bossu op 16, Wout Holsbeke op 17 en Jan Vercruysse op 19. De prijs voor de sterkste nieuwkomer gaat naar Charlie Barber: zijn allereerste wedstrijd in zijn prille atletiekcarrière en met gemak eindigde hij middenin het pak! Bij de tweedejaars kreeg Robbe Verstraete af te rekenen met onsportief gedrag in de spurt, net als Ilian Van der Meiren. Robbe werd 11e en Ilian 15e. René Clinckspoor viel net buiten de top twintig en werd gevolgd door Quinten Braem die na een wat moeilijkere start aardig wist op te schuiven tot de 22e plaats op 48 deelnemers. Ook Quinten kloeg over jongens die hem bijna onderuit haalden.

Bekijk hier nog eens alle uitslagen.

Op DEZE LINK vinden jullie een fotoreportage. (met dank aan Jimmy C.)

Verslaggeving door Krista Bracke