Cross Cup Roeselare : 26-11-2017

De Cross Cup in Roeselare, tevens de selectiewedstrijd voor het EK bij de seniors, editie 2017 zou nog eens gelopen worden in omstandigheden waarvoor Roeselare indertijd gekend was. Wind, regen – veel regen – en dus de bijhorende modder. Al viel het al bij al nog mee, want edities in vervlogen jaren zorgden voor nog andere taferelen.

Openen doe ik met de kerel die er een jaarlijkse gewoonte van maakt om naar Roeselare af te zakken, met name Arne Vergison van onze Kern Beernem, die ondertussen al bij de scholieren aan mag treden. God lieve deugd, waar is den tijd dat ik Arne bij de “kleintjes” zag blinken op het podium…. Liep dit jaar een vrij anonieme wedstrijd na een matig start. Nestelde zich na een ronde halfweg het peloton om nog ietsje weg te zakken en 35e te eindigen op 55 atleten. Kreeg er een ferme plensbui bovenop dus dikke proficiat aan Arne om vol te houden !

Loop ik tussen de regenvlagen door meteen verder naar de seniors heren waar we met 3 aan de start kwamen. Deze wedstrijd stond dus in het kader van de selectie voor het EK veldlopen en stiekem was de hoop er toch om met minstens één, en wie weet wel met meerdere naar dat EK te kunnen trekken.
Het zou helaas niet mogen zijn! Bashir Abdi, Jennen Mortier en Riken Ost deden nochtans hun uiterste best en eerstgenoemde was dan ook meteen mee met de koplopers. Op het einde van de eerste ronde voelde Bashir echter de bui al hangen (en dat terwijl het gestopt was met regenen) en moest hij lossen. Blijkbaar wat last van een val in de opwarming (?). Bashir verloor meer en meer de greep met de kop van de wedstrijd en finishte op een 9e pl, een plaats die jammer genoeg niet voldoende zou zijn voor de EK selectie zo bleek achteraf.
Na zijn deelnames de voorbije jaren bij de juniores wou Jennen Mortier er misschien nog wel een keertje bij zijn, dit keer bij de beloften dan. En waarom niet, al was dit zeker nog niet de bedoeling hoorde ik later van zijn trainster. Mikken naar volgend jaar, maar even leek het er op dat Jennen zich ging mengen in de debatten. Liep een knappe race en kwam in de laatste ronde aardig opzetten. Viel net uit de beloften selectie, maar schrijf dus nu maar al op voor 2018…..Jennen Mortier!
Derde clubgenoot in de race was Riken Ost die een zo wat zelfde race liep als Jennen, maar ietsje verder in het pak. Leek me aanvankelijk ook niet zijn beste dag te hebben (kan mis zijn natuurlijk) en bleef een beetje “hangen” rond de 20e stek. Knokte zich uiteindelijk nog naar een verdienstelijke 17e pl, al denk ik dat ie toch op ietsje meer had gehoopt.

Gaan we door naar de korte cross waar de kleppers er als een speer vandoor gingen en ik de indruk kreeg dat er op Bert Misplon zijn gezicht te lezen stond : “wat is me dat hier…” Bert liep zijn eigen (verstandige) race en vergaloppeerde zich niet. Kon makkelijk stand houden in de eerste helft van het pak en liep naar een mooie 23e pl op 60 deelnemers.

Tot slot de masters heren en dan is het uitkijken naar Toon Van Cauteren uiteraard. Liep sterk en eindigde in een gemengde wedstrijd 16e maar wat dacht u….als 1e M55! Geen mens die er nog aan twijfelt dat Toon zijn zinnen gezet heeft op de Cross Cup trofee in zijn leeftijdscategorie en we kunnen alleen maar duimen dat hij op zijn elan blijft verder gaan natuurlijk.

FOTOLINK (1)

FOTOLINK (2) – Jimmy C.