PK Indoor 06-01-2018: Schitterende resultaten met 27 medailles !!!

27 medailles !!! U leest het goed, netjes verdeeld onder 8x Brons, 6x Zilver en liefst 13x Goud ! Er zijn er die het met (veel) minder moeten stellen en het hoeft dan ook weinig uitleg dat we fier de Topsporthal verlaten hebben op 6 januari!

Waar men het in het hoofd haalt om ’s morgens vroeg om 10u al rechtstreekse finales te laten lopen op een van de moeilijkste nummers, de horden met name, laat ik in het midden, feit is dat het natuurlijk wel voor iedereen hetzelfde is. Evenzeer laat ik in het midden (alhoewel) waarom trainers / begeleiders van andere atleten/clubs het leuk vinden om hun atleten te laten inschrijven met foutieve tijden om toch maar in de snelste reeks te kunnen lopen, want eigenlijk deerde het de Ratjes niet (al had dit laatste wel een wakker bestuurslid en trainer nodig) want zij openden de dag op bijna alle hordenfinales met…prijzen! Moeilijk uit hun lood te slaan dus onze atleten, al moest er soms aan een deftige chrono worden ingeboet.

Bovenstaande ter info, het hoort er allemaal bij zeker en het eerste applaus mochten we bovenhalen voor Beryl Owusu bij de cadetten dames op de 60mH en dit met een knappe 3e pl in 9″73. Ook ter info : zus Dyllis schreeuwde Beryl zo hard naar het brons (achter mijn oren) dat de gehele Topsporthal meteen goed wakker was ! Geen 5′ later mochten we alweer juichen, bij de scholieren dames 60mH, met name waar Jill Bracke – die me vooraf vertelde zich niet zo goed te voelen – na een fotofinish lekker het goud op zak stak in 8″72. Het ging vlotjes in de organisatie, de juniores dames maakten zich snel op en hopla : Laures Bauwens naar brons in 8″98, Justine Cocquyt eindigde op plaats 4 in 9″22. Laatste dames op de horden waren de seniores waar Shari Lammens de dupe was van het tumult hierboven vermeld, de wraak zal zoet zijn moet ze gedacht hebben en ondanks de mindere chrono (8″81) gooide ze zich toch nog knap naar de 3e pl…nog een bronzen plakje erbij dus.
Bij de heren op de hindernissenloop, om het eens anders te noemen, wat minder deelnemers maar Brecht Stevens opende bij de cadetten met een…bronzen medaille. Zette een chrono van 9″55 neer en leek me daar best tevreden mee. Bij de scholieren twee heren in de strijd, met name Jef Misplon en Emiel Dierckxsens. Jef klokte 8″90 en Emiel 9″52, mooie strijd ook van beide heren maar jammer genoeg vielen zij buiten de medailles.

Ga ik over naar het vlakke werk op de 60m en ook hier open ik maar met de dames. Sta me toe eerst diegene te vermelden die jammer genoeg niet de finales haalden (want hier werden dus wel eerst reeksen gelopen), maar die daarom niet minder strijd leverden. Bij de cadetten klokte Lotte Leroy 9″14 en bij de scholieren liet het duo Chloë Van Der Meulen en Laura Servaes respectievelijk 8″43 en 8″72 noteren. Jana Dua, ondertussen junior, zette een chrono van 8″70 op de tabellen.
Allemaal niet slecht dus, maar om de finales te halen moest het dus nóg sneller gaan. Jammer voor onze cadetten en scholieren dus, de juniores en seniores konden zich wel tussen de finalisten plaatsen en hoe….met 5 stuks namelijk! Drie keer onze kleuren in de finale bij de juniores, Laures Bauwens (7″85), Justine Goossens (7″87) en Justine Cocquyt (8″08). Dit trio wist op voorhand dat ze hun beste benen zouden moeten bovenhalen in de finale en wacht dacht je nu…..BAM; goud voor Laures in 7″76 en zilver voor Justine Goossens in….7″76. (de 1/1000 werden hier blijkbaar fijntjes nagekeken door de jury). Justine Cocquyt kwam net als op de horden weer net tekort voor het podium – het was te mooi geweest om waar te zijn met drie – en klokte met 8″06 de 5e tijd.
Twee dames dus bij de seniores in de finale, Imke Vervaet (7″67) en Sarah Rutjens (7″74). Ook hier zou het hard moeten gaan om in de prijzen te vallen en dat moet je ene Imke geen twee keer vertellen. Zilver in 7″62, kon ze best mee leven dacht ik en Sarah liep naar een 5e pl in 7″79.

Girlpower dus en dan maar eens zien wat de heren daar tegenover zouden zetten. De cadetten hadden het meteen begrepen en met zijn tweetjes, Hans Vercruysse en Henri Vande Cavey gingen ze netjes naar de finale. (7″65 en 7″88). Hans deed er in de finale nog een schepje boven op, in vaktermen is dat enkele hondersten eraf, en dat resulteerde in brons met 7″61. Henri verbeterde zich naar 7″86 maar bleef op de 6e pl steken, wat natuurlijk verre van slecht is. Nog eens winnen? Awel ja dacht Wout Cherlet. Knalde in de reeksen bij de juniores naar 7″36 en in de reeksen liet hij iedereen met 7″31 mooi achter zich! Kan u nog bijhouden hoeveel medailles we al hadden….en het was nog maar goed in de namiddag en Dylan Owusu moest bij de seniores nog het korte spurtnummer afsluiten nadat hij in de reeksen 7″13 had neergezet. Liep naar 7″08 in de finale, goed voor zilver !

De baanronde dan, indoor is dat tot nader order nog steeds 200m en laat ik hier eens de categorieën door elkaar gooien. Hans Vercruysse (cadH) verdient het namelijk om als eerste vermeld te worden want….hij werd ook eerste! Pakte goud in 24″23 terwijl bij die zelfde cadetten Henri Vande Cavey uitkwam op 25″65. Bij de juniores dames was er dan weer eentje goed voor brons, Justine Goossens zorgde voor deze plak in 25″63 terwijl Emmelie De Caluwé in deze categorie op 28″18 uitkwam.
Verder mogen we na een knappe strijd nog noteren op de 200m : bij de cadetten dames Larmuseau Robin met 29″51 en Beryl Owusu met 28″04 (werd daar 5e mee); bij de scholieren dames Cloë Van Der Meulen met 28″21, bij de juniores dames Pauline Van De Velde met 28″47 en bij de seniores dames Lara Serpentier met 29″64.

Het PK indoor, dat is een heel lange dag atletiek en daarom ben ik aan het eind van mijn Latijn gekomen voor de samenvatting. Voor de, overigens eveneens schitterende prestaties, later op de dag vond ik een bereidwillig secretaris om in de pen te kruipen, waarvoor dank en hij neemt dan ook de kampnummers en het langere loopwerk voor zijn rekening.

Was het in het eerste gedeelte van dit Pk als schitterend voor de club het beste kwam dan toch wel in het laatste gedeelte van de dag en dan vooral tijdens de halve fond nummers.

Maar laat ik eerst maar eens aanhalen wat onze weinige kampsters en kampers hebben gedaan met de dames voorop.

Voor Stefanie Dadayeva was het de eerste meeting van het seizoen en haar 3m40 was al meteen goed voor goud. Of ze met haar prestatie zelf tevreden was moet je haar eens vragen. Lisa Clopterop kon haar vorige prestatie bij hoog niet verbeteren. Liet 1m46 optekenen. De 4m84 bij ver tijdens de vorige meeting kon ook Laura Servaes niet verbeteren. Zijn diende zich tevreden te stellen met 4m70. Imke Vervaet koppelde het ver aan haar spint en met succes. Na haar zilver op de 60m was haar 5m55 bij ver goed voor de gouden plak. Ook de zusjes Cambier waren van de partij en dit bij kogel. Juniore Joke maakt gestaag vooruitgang en getuigt momenteel van regelmaat. Haar 10m60 is een pr indoor als ik me niet vergis en was goed voor een 3e plaats. Zus Celien diende zich met een 4e plaats tevreden te stellen met 9m04 als resultaat.

Zijn  we bij de dames al uitgepraat wat de kampnummers betreft dan is het bij de heren nog slechter gesteld. Jef Misplon koppelde kogel aan zijn 60m horden en kwam met 12m28 uit op een 3de plaats. Midas Van Hautem was blijkbar niet tevreden met zijn prestatie bij kogel maar uit een mindere prestatie moet men conclusies trekken. Hij kan zeker veel beter dan zijn 9m27 en dat zal hijzelf ook wel beseffen. Werk aan de winkel dus. Heb ik nog Wim Willems die zich als 50-jarige nog eens waagde aan kogel met de 7 K° en hij zette voorwaar pr neer (toch?) met 9m27 als eindresultaat. Afsluiten doe ik bij de kampers met een zilveren medaille, met name voor Yestin Scheldeman in het verspringen bij de seniors heren. Hij pakte uit met een wip van 6m44.

Uitkijken was het naar de 800 en 400 waar je toch wel enige verwachtingen hadden en dan vooral bij de mannen.

Bij de dames 800m mocht Anna Van De Walle liep een goede 800m en te eindigen in 2’42”41. Niet onaardig voor een eerste wedstrijd op die afstand. Yara Valck liet zich niet onbetuigd en pakte onmiddellijk de leiding. Deemsterde eventjes weg maar in de laatste 200m liep ze resoluut naar reekswinst in 2’32”56. Juniore Emma De Keyser had waarschijnlijk iet geleerd van Yara Valck en liep een bijna identieke wedstrijd. Haar 2’26”62 was meteen goed voor de overwinning en het daarbij horende goud. Een opsteker voor Emma na al het blessureleed van afgelopen zomer. Uitkijken was het dan naar Jolien De Meyer en Tamara De Medts die stuivertje wisselden. Jolien deed in de laatste 100m nog een poging om bij Tamara te komen maar zonder resultaat. Tamara klokte af in 2’21”84 op de 6e plaats, Jolien hield het bij 2’22”62 als 7de. Lotte Vanassche tenslotte liep een uitmuntende 400m in 61”90, goed voor een seizoensbeste.

En dan was het moment suprême aangekomen met de 800m, 400m en 150m voor de heren. Spanning te snijden al vanaf de scholieren heren 800m. Arne Vergison en Wieter Annaert in dezelfde reeks en de spetters vlogen in het rond vanaf het begin. Arne nam de leiding en Wieter direct van dienst als aanhangwagen. Nam effe over in de laatste honderden meter maar de ultieme sprint was er voor Wieter even te veel aan. Arne 1ste in 2’04”17, Wieter 2de in 2’04”42. Kan het nog mooier. En de trend was meteen gezet.

Kersverse junior Victor Peeters trok zich op aan al dit jong geweld, liet zich constant zien in de kopgroep om te eindigen in 2’03”15. Bij de senioren zaten master Maarten De Bock en Davide Petrella in dezelfde reeks. Maarten eindigde in 2’09”63, Davide in 2’11”91, niet onaardig na maanden blessureleed.

En dan was het uitkijk naar de cadetten en scholieren 400m waar we toch enige hoop koeterden op prachtig resultaat. En terecht. Pieterjan Van De Walle mocht de dans openen. Liet ze eerst nog even begaan om in de laatste ronde resoluut de leiding te nemen en naar reekswinst in 58”93 en een nieuw pr. Dit leverde hem uiteindelijk zilver op. Dat Ewout De Jonge wat in zijn mars heeft ben ik rotsvast van overtuigd en dat liet hij dan ok zien. In zijn allereerste 400m zette hij meteen iedereen in de wind en liep naar 55”74 wat dan ook de gouden medaille opleverde. Bij de scholieren klokte Jorni Monsecour in reeks 2 af in 59”55 net 9/100te onder zijn besttijd. En hier was het vooral uitkijken wat Lorenzo De Visscher ging uitspoken op zijn allereerste 400m indoor. Het begon al goed want hij had zijn loopbroek vergeten. Goed dat Wieter zo goed was om de zijne af te staan. Nog wat gezaag dat hij diende te starten in de tweede baan maar dat was dan weer puur van de zenuwen. Start en hoe. Meteen nam ie de kop en ze hebben hem pas terug gezien na de finish. Goud in 52”59. En meteen wist iedereen in de zaal dat de Lo gene normale is. Dat was nummer twee voor trainer Werner en het was blijkbaar nog niet gedaan. Dat junior Tibo De Smet ook wat in zijn mars heeft weten we al een paar jaar en dat liet hij gisteren ook weer aanschouwen. Hij liep in zijn gekende mooie stijl vlotjes naar de overwinning in 49”03 en meteen stond  nummer drie op Werner zijn lijstje. Driemaal goud en éénmaal zilver voor de Goldfinger. Uitkijken was het dan nog wat Dylan Owusu zou uitrichten op zijn 400m. Met goud zou dit betekenen dat de club in alle categorieën het goud pakte. En zo geschiedde. Dylan sprintte zich in de laatste tientallen meters naar het goud in 49”66. Of hij met die tijd zelf tevreden was moet je hem vragen. Ik weet alvast dat Tibo als junior de beste tijd neerzette op de 400m. Schitterend.

Kevin Van De Velde wisselde voor even het veld voor de indoorpiste en dit om een 1500m af te haspelen. Liep een goede wedsrijd in de kop van het peletonnetje om te eindigen in 4’33”61. In de tweede reeks was er geen kruid gewassen tegen Thijs van der Burgt. Eentonig noem ik dit. Van bij de start de beuk er in en eenzaam naar de overwinning in 3’59”87.

En daarmee zit het eerste kampioenschap van het nieuwe seizoen er op. Uitkijken naar 21 januari wat die cadetten en scholieren gaan uitspoken op het Vlaams kampioenschap. Ik ben er alvast bij.

Opgemaakt door Jörgen & Chris

 

 

 

 

 

 

Foto’s : de hordenloopsters openden al vroeg op de dag het pad : v.l.n.r. Jill Bracke (goud), Laures Bauwens (zilver) en Shari Lammens (brons)

Alle RESULTATEN

Meer FOTO’S