Cross AC Meetjesland Maldegem 14-01-2018

Eerste cross van 2018 op onze wintercriteriumkalender, en het eerste luik van de parkcrossmaand, wat meestal betekent: geen al te vuile schoenen na een middagje rond de omloop. Wat evenzeer vaak betekent: waar raak ik mijn auto kwijt? Verrassende cross ook soms. Je ziet een atleet het park induiken en je hoopt dat die er ongeschonden aan de andere kant weer uit komt gelopen, maar vooral: in welke positie komt die eruit? Kleine wijziging van het parcours bovendien. Verandering van spijs doet eten, al mag die 2e ronde bij de cadetten dames iets langer, want gedubbeld worden is niet zo prettig. Korte samenvatting van de dag: 95 KRCG atleten (mooie delegatie), 5x podium en dat alleen door de mannen. De dames hadden duidelijk andere goede voornemens begin dit jaar, zoals de eer eerst aan de mannen laten. Hoe lief!

Ik verwijs traditiegetrouw eerst naar de uitslagen.

DE MEISJES

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenne Misseeuw blijft het uitstekend doen bij de benjamins meisjes 2010. Deze week haalde ze opnieuw een top-10 plaats, meer bepaald 6e. Billie Valcke werd 12e. Bij de benjamins meisjes 2009 was er uiteraard kabouter Nora De Bois met een zeer mooie 14e plaats dit keer en dat op 48 deelnemers. Haar nichtje Romi De Bois werd 43e.

Bij de pupillen meisjes 2008 werd Lore Vanden Herrewegen knap 15e na een behouden start. Saar Dombrecht behaalde een 39ste plaats en dat op 43 starters. Bij de pupillen meisjes 2007 deden vier ratjes een soort van haasje-over spel. Kwamen na 100 meter over de bult door in deze volgorde: Mano Inghelbrecht, Jolien Clopterop, Axelle Van Den Abbeel en Jente De Wolf. Aan de eindmeet was het net andersom met Jente op 7, Axelle op 9, Jolien op 14 en Mano op 18. Marthe Verheecke deed niet mee aan deze paleisrevolutie en werd 36ste en dat op 45 deelnemers.

De miniemen meisjes 2006 werden voor onze club vertegenwoordigd door Raquel Bracke en Lina Foullane. Raquel werd knap 9e terwijl Lina een 32ste plaats noteerde en dat op 35 meiden. Een groot deel van de miniemen meisjes 2005 zocht warmere oorden op aan de Blaarmeersen. De echt doorwinterde jongedames kozen voor gratis zon. Hanne Van Hulle dook als 3e het park in en kwam er als 7e uit. Emma Van Herreweghe en Maud Verberckmoes tonen al een half seizoen dat ze elkaar waard zijn en dat bleek opnieuw met plaatsen 13 en 14. Maxime Dargent werd heel kort erna knap 16e. Laure Van Herreweghe werd ondanks een val in de eerste meters alsnog 22ste. Aukje Verberckmoes had een mindere dag met plek 27 en Luna Van Belleghem kwam als 28ste over de eindmeet en dat op 29 starters.

DE JONGENS: RACING TORNADOS WEER PRESENT

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén Ratje bij de benjamin jongens 2010 en hij deed dat zeer voortreffelijk als debutant: 21e werd Mattis De Smet op 49 atleetjes. En bij de benjamin jongens 2009 liep onze sterkste man ook als 21e over de meet: Sepp De Bock. Kobe Van Steen werd 29e, Sander Vanden Herrewegen werd op de hielen gezeten door Floris Van Hulle, ze behaalden resp. een 34e en 35e plaats op 58 deelnemers.

De pupillen jongens 2008 moesten flink wat meters meer lopen dan gewoonlijk en dat was wel even wennen, die 1400m. Miel Valcke haalde het net niet van Olaleke Bada, ze werden resp. 14e en 15e. Kobe Moerman liep zich naar een 23e plaats, Sibrecht Use werd 25e, Sietze Verhaegen 46e en Kobe Verweirder 63e op 65 starters.

De top 10 bij de pupillen jongens 2007 werd zo maar eventjes voor de helft ingekleurd door onze clubtruitjes!!! De Racing Tornados lieten weer van zich spreken: met 4 raceten ze voor een podiumplaats – wat een strenge blik van de trainer toch kan doen – en Samuel Van De Walle haalde brons: hij legde de 1400m af in 5’45”, moest super diep gaan maar met papa’s vocale steun ‘Sammy, Sammy!’ wist hij Josse Martin nipt van zich af te schudden. Of waren het die nieuwe loopschoenen die het ‘m deden? Jaron Van der Meiren streed tot de laatste meters voor zijn 5e plaats want Emiel De Coster had superbenen en even zag het ernaar uit dat hij voor Jaron zou eindigen. Emiel crosst graag en dat is eraan te zien, in Maldegem stond hij met zijn 6e plaats voor het eerst in de top 10. Jonas Verschuere kwam als 9e aan in 5’49”. Tien RCG-pupillen trouwens in deze race en dat stemt ons alleen maar blij. Timon Houthooft werd knap 15e op 68 atleten, Jarne Trybou 35e, Titus De Bois 49e, Pepijn De Pauw 55e en Flor De Bock 67e.

Flink wat Racing-boys ook bij de miniemen jongens 2006. Jan Vercruysse ging als 5e het bos in maar werd tegen een boom geduwd, verloor enkele plaatsen en moest uiteindelijk tevreden zijn met zijn 16e stek. Arne Bruynooghe liep beregoed, zijn sterkste cross tot nu toe, goed voor een 10e plaats. Thore Bossu werd 17e op 40 deelnemers, Jarne Cardon 23e, Lou Verbiest 25e, Noah Hoste 29e, Daryl Owusu 34e en Senne De Rycke 36e.

Amper 2 miniemen jongens 2005 – sommigen waren aan de Blaarmeersen te vinden – en ze hielden onze eer hoog. Quinten Braem kwam sterk uit de hoek –met of zonder koffiekoekenontbijt- en werd knap 14e. En Merlijn De Pauw heeft het plezier van de eindspurt ontdekt: keer op keer zet hij in de allerlaatste meters zijn turbo aan en raast nog enkele lopers voorbij en zo werd hij 34e op 44 atleten.

CADETTEN – MASTERS

 

 

 

 

 

 

 

 

Elf cadetten dames zowaar – lang geleden dat we zo’n delegatie mochten toejuichen – en Femke D’hauwers deed wat van haar verwacht kon worden: vooraan eindigen en dat betekende dit keer 4e. Mooi! De Racing trein werd vervolledigd door Nilay Capa op 9, Bo Van Aerde op 11, Aagje Dooms op 13, Lore Bruynooghe op 17, Sien Dombrecht op 19, Febe De Wolf op 26, Loïse De Smet op 32, Lisa Clopterop op 33, Marion Van Hulle op 35 en Kato Taelman op 39 en dat op 43 dames. Seppe Verstraete liep van start tot finish aan de leiding en tekende zo voor zijn 4e overwinning van het seizoen bij de cadetten heren. Tijs Verschuere mocht mee op het podium als 3e en Luka Leroy werd 4e. Wat een luxe. Kwamen vervolgens nog voor onze vereniging over de streep: Kyle Sakwe als 13e, Viktor De Munter als 30ste, Rune Bossu als 37ste, Arnaud Dargent als 39ste en Jan Rijpkema als 46ste en dat op evenveel deelnemers.

Geen scholieren dames uit onze gelederen, wel 3 beren bij de scholieren heren, met opnieuw Lennert De Wulf die zijn sterke winterseizoen nog wat meer in de verf zet, met een nieuwe podiumplaats, 3e dit keer. In de spike van Stijn Severens gaapte een groot gat. In zijn voet gelukkig een iets kleiner gat, wardoor hij wellicht niet ten volle kon meestrijden en dan maar 9e werd. Sem Schockaert werd 14e.

Alle vrouwen junioren, senioren en masters doken tegelijk het park in. Bij de senioren een rentree van Anna Galle op plaats 5 en bij de masters een delegatie van vzw de WW uit Beernem met abonnees Carine De Bruycker op plek 18, Nathalie D’haeninck op plek 19 en Annemie ik-ga-het nog-eens-proberen D’haeninck op plek 26.

De mannen junioren en masters mochten eveneens samen starten. Bij de junioren opnieuw een knappe race van Bjarne Rasschaert al zat er deze keer geen podiumplaats in, wel een 5e stek. Michiel Christiaens werd 12e. Uiteraard ook weer veel masters heren, 12 om precies te zijn, en Steve Van Damme mocht opnieuw als 3e mee het podium op. Verder draafden over de finish: Tomas Valcke op 12, Wim De Bois op 13, Sam Samain op 24, Walter Verstraete op 25, Tjörven Bossu op 31, nonkel Bennie nieuwe-pot-gel Van Belleghem op 37, Philippe Bultinck op 39, Peter Van De Walle op 55, Pascal De Pauw op 67, Christophe Stokx op 75 en Hendrik Maes op 79. Met z’n 85 stonden ze aan de start de masters. Veel goede voornemens dus!

Ten slotte waagden vier senioren heren zich aan een “walk in the park”. Ruud Van Cauteren en Bert Misplon vochten een onderling duel uit voor plaatsen 9 en 10. Hannes D’heer kwam als nummer 16 over de meet en de laatste vermelding uit het verslag staat op naam van Marlon Claeys op nummer 31.

Volgende week mag iedereen zich opmaken voor deel twee van het parklopen: Bornem, here we come!

(Marijn van de wijn & Krista Bracke)

FOTOREEKS (J.C.)