Vlaamse Kampioenschappen cadetten & scholieren (21-01-2018)

Afgelopen zondag vonden in de Gentse Topsporthal de eerste Vlaamse Kampioenschappen van het seizoen plaats en het waren de cadetten en scholieren die de spits mochten afbijten om op zoek te gaan naar de Vlaamse medailles.

Bij een eerste blik op het deelnemersveld kan je denken… waar is den tijd dat we in zo wat alle disciplines wel een of ander Ratje hadden om deel te nemen, anderzijds deden we het met 15 atleten toch nog zo zwak niet. Ook een vraag van “in den tijd” is hoeveel medailles we konden meegraaien op dergelijk kampioenschap…valt enerzijds ook tegen, anderzijds, met 6 stuks verdeeld over 3x zilver en 3x brons deden we het stukken beter dan menig concurrent. Of de atleten zelf tevreden huiswaarts trokken vraagt men best aan hen zelf, de schrijvende redactie beperkt zich tot het noteren van de uitslagen, maar eentje zal er zeker en wel met opgegeven hoofd de Topsporthal verlaten hebben, met name Brecht Stevens en dus openen we dit relaas met de cadetten heren.

Brecht maakt blijkbaar reuzensprongen vooruit horen we links en rechts en dit vertaalde zich naar een schitterende 3e pl op dit kampioenschap op de 60mH en nog wel in een schitterend nieuw PR van 9″41, nadat hij in de reeksen 9″58 had geklokt. Prima dus! Ook op de 3e pl bij de cadetten heren, Hans Vercruysse die op de 60m vlak 9″59 liet noteren (9″58 in de reeksen) en Hans vond dat hij er nog wel een ander kleurtje bij kon verdienen. Deed dat ook en pakte later op de dag schitterend zilver op de 200m in 23″96. Henri Vande Cavey liet op deze afstand, in een rechtstreekse finale, 25″40 noteren, eerder liep Henri in de reeksen van de 60m naar 7″92. Tot slot in deze categorie liep Pieterjan Van De Walle op de 400m naar een chrono van 61″82.

Blijven we bij de heren dan, met name bij de scholieren waar Jef Misplon twee keer aan de slag ging. Klokte in de reeksen van de 60mH 8″80 e mistte daarmee op een haar de finale. Werd met de kogel mooi 6e met een beste poging van 12m51. Lorenzo De Visscher haspelde de 400m af in 53″76 terwijl Emiel Dierckxsens op de 60mH zijn chrono liet stilstaan op 9″14.
Tot slot op de 800m 2 heren aan de start en dit kon wel eens voor vuurwerk zorgen want zowel Arne Vergison als Wieter Annaert deden het verre van slecht de laatste weken. Het draaide dan ook uit op een close finish zo te zien, Arne kon het zilver meegraaien in 2’02″54, Wieter legde beslag op de 5e pl in 2’04″61.

De cadetten dames dan en hopelijk heb ik me hier niet gemist, maar ik vind er maar twee terug. Jolien Clopterop mocht met een 8e pl in het hoogspringen huiswaarts en dit na een beste wip van 1m45. Beryl Owusu kon in de rechtstreekse finale van de 200m wel haar reeks winnen, doch dit was niet snel genoeg voor het podium (26″83). Eerder – en al vroeg op de dag – had Beryl wel netjes de reeksen van de 60mH overleefd (9″48) om daarna in de finale de 7e pl weg te kapen en dit in 9″47.

De grootste kanshebster op een gouden plak mochten we misschien wel gaan zoeken bij de scholieren dames in het polsstokspringen, met name met Stefanie Dadayeva. Haalde het echter niet op de hoogte voor winst (3m80) en eindigde zo, uiteraard ook knap, 2e met 3m60. Misschien die ene top sprong bewaren voor het BK ?
Op de 60m vlak bij deze scholieren werd Cloë Van Der Meulen uitgeschakeld in de reeksen met 8″49 en liet Yara Valck op de 800m een tijd van 2’28″07 noteren. Nog medaillerijp bij deze scholieren was Jill Bracke en dan zeker op de 60mH. Deed in de reeksen niet meer dan wat ze moest doen door 8″81 neer te zetten. Goed zo maar de finale zou sneller moeten, wist ze ook. Liep ook (ietsje) sneller (8″78), winst zat er niet in, maar een dik verdiende 3e pl staat ook niet mis op een KvV. Later op de dag liet Jill op de 200m ook nog 26″05 afdrukken.

Meteen zit het eerste indoor KvV er op, benieuwd naar wat de grote madammen en meneren gaan brengen aanstaande zondag (28/01 dus)…

UITSLAGENBORD