Cross Sparta Bornem 21-01-2018: Pittig parcours, zelfs voor de organisatoren

Het parcours in Bornem was hertekend en dat was niet alleen voor de atleten een uitdaging. De kangoeroes werden al meteen verkeerd gestuurd en de cadetten meisjes moesten minder ver lopen dan gepland. Als het in de atletiek net zoals in het theater is – een slechte generale betekent een goeie première – dan ziet het er goed uit voor Sparta Bornem, want over 2 weken organiseren ze op ditzelfde parcours het PK cross Antwerpen. Als ze die dag maar hun medailles tijdig vinden. Want waar was die voorzitter met zijn medailles zondag ook alweer? Dan maar een podiumceremonie uitstellen want de medailles waren (even) zoek. En de atleten? Er zijn er die maar wat graag hier hun PK zouden lopen, maar er zijn er ook die nu al een hekel hebben aan dit loodzwaar parcours: heuvel op, heuvel af, door de plassen en modder rond het zwembad, bijna 360° draaien, heen en weer in lussen lopen, over boomstammen springen… een échte cross dus.

68 atleten vonden we terug in de tabellen, niet meteen een hoogtepunt in dit seizoen, maar zij die er waren, vielen op. Hier alvast de uitslagentabel voor de vrouwen en voor de mannen.

DE JONGENS

Niet al te veel Ratjes liepen door de koele velden van Bornem, al zeker geen benjamin jongens 2010, en bij de benjamin jongens 2009 waren ze met 2: Miel Haerens en Sander Vanden Herrewegen. Miel werd 33e op 55 lopers en Sander 42e.

Ook maar 2 stoere binken bij de pupillen jongens 2008. Kobe Moerman presteert het hele seizoen al zeer constant, maar wat jammer van die ongelukkig getimede plasplauze: daardoor stond Kobe op de 2e startrij en werd het inhalen geblazen. En als je dan toch nog 22e wordt, wat moet het dan niet zijn als je meteen goed weg bent? Ook Tiemen Roegiers liep mee, hij eindigde als 43e en voorlaatste. Vijf clubtruitjes kleurden de 1330m bij de pupillen jongens 2007 en alweer vier daarvan eindigden in de top tien –de Racing Tornados: Josse Martin op 5, Jonas Verschuere op 6, Emiel De Coster –nog geeuwend aan de start- op 8 en Jaron Van der Meiren -vechtend tegen een zware verkoudheid- op 10. Pepijn De Pauw werd 40e op 42 starters.

Bij de miniemen jongens 2006 waren zowel Arne Bruynooghe als Wout Holsbeke niet goed weg bij de start en dan werd het meelopen en proberen stand te houden. Arne kon nog als 23e finishen en Wout moest tevreden zijn met een 31e plaats op 61 atleten. Helaas geen Robbe Verstraete bij de miniemen jongens 2005 –Robbe is geblesseerd- maar wel Ilian Van der Meiren, René Clinckspoor, Quinten Braem, Jef Govaert en Merlijn De Pauw. Ilian leek wel revanche te nemen voor de editie van vorig jaar waarbij hij door een val in de spurt de eindmeet net niet haalde. Dit keer schoot hij als een pijl uit een boog bij de start, bleef quasi de hele race bij het kopgroepje en werd knap 4e. Dolgelukkig met zijn allereerste top tien-plaats dit seizoen (op de oefencross na). René wist de 15e plaats in te nemen, Quinten de 19e, Jef de 32e en Merlijn de 39e.

DE MEISJES

We beginnen met een 38ste plaats voor Julie Van Vlem bij de benjamins meisjes 2010 en dit op 44 starters.

Geen kabouters of nichtjes bij de oudere benjamins, dus we springen meteen naar de pupillen meisjes 2008 met een knappe 8ste plaats voor rots-in-de-branding Eva Holsbeke. Evenzeer altijd op de afspraak was Saar Dombrecht op plaats 43 en dit op 47 atleetjes. Lekker veel Racing atleetjes bij de pupillen meisjes 2007 met opnieuw een mooi resultaat voor Jente De Wolf op plek 14. Mano Inghelbrecht moet het vorig verslag goed gelezen hebben, want ze liet zich niet verrassen deze keer; ze kwam amper een paar plaatsjes na Jente binnen op plek 17. Jolien Clopterop op 23, Lotte Braem op 43 en Marthe Verheecken op 45 zorgden er samen voor dat een handval Ratjes in de tabel terug te vinden was.

Ook Raquel Bracke liep op niveau met haar 10e plaats bij de miniemen meisjes 2006. Spijtig genoeg was ze opnieuw de enige vertegenwoordiger voor onze vereniging. Bij de miniemen meisjes 2005 was – in afwezigheid van de half-zieke Camille en Hanne – Emma Van Herreweghe de atleet die de boel moest rechthouden. Dat deed ze prima met een 20e plaats. Naomi Sakwe op 25, France Vande Cavey op 28, Sena Tay op 33 en Laure Van Herreweghe op 34… ook hier minder atleetjes dan gewoonlijk.

CADETTEN – MASTERS

Femke D’hauwers liep naar zilver bij de cadetten meisjes. Ook Nilay Capa was voorin te vinden, meerbepaald op plek 5. Verder liepen ook Lore Bruynooghe, Febe De Wolf, Sien Dombrecht, Marion Van Hulle en Britt Vanderkimpen mee. Seppe Verstraete behaalde brons bij de cadetten jongens. Ook hier een extra top-5 notering voor onze club met Tijs Verschuere. Verder liepen over de meet: Kyle Sakwe op 11, Luka Leroy op 13, Viktor De Munter op 33, Rune Bossu op 41, Mauro De Keyser op 49, Seppe Severens met * op 50 (weet niet wat dat betekent) en Jan Rijpkema op 52.

Gaan we over naar het hoofdpunt van de dag, althans voor onze club: Lennert De Wulf pakte opnieuw uit met een zege, dames en heren. Stijn Severens, zonder gat in de spike en met nog een klein gaatje in de voet, was goed genoeg voor plek 4. Nu hebben we het uiteraard over de bende van Probbens die terreur zaait in de categorie scholieren heren. Ik noteer een – voor mij in ieder geval – paar eerder onbekende namen met Milan Crucke op 12, Bram Vera op 15 en Kai Hozee op 19. Laat maar komen dat nieuw jong geweld.

Nogmaals zilver voor de WW afdeling van RCG en dat mag op het konto van Carine De Bruycker (masters dames) geschreven worden. Annemie D’haeninck liep in haar categorie masters (maar dat is volgens goed ingelichte bronnen niet meer dan een dekmantel voor de decadente jongerenafdeling van de WW) naar een 9e plaats. Opnieuw lekker veel super getalenteerde masters heren van RCG op de lastige omloop in Bornem. Steven Van Damme is ondertussen gewoon geraakt aan het podium en liet zich ook deze keer opvallen met zilver. Opnieuw dubbel podium echter met Wim De Bois op brons, hupsakeetjes. Dan loopt zijn dochter eens niet… zoveel stress Wim in aanwezigheid van Nora? Thierry Devreese op 16, Rembert Jans op 18, Tjörven gooi-je-kat-toch-buiten Bossu op 30, Philip Rahoens op 32, Pascal De Pauw op 41, en Walter Verstraete op 43 (nu met pijntje) tekenden eveneens present. Bij de oudere masters heren was er nog een 11e plaats voor Philippe Bultynck en Hendrik Maes op 25.

Eveneens zilver voor Anna Galle bij de senioren dames, net voor Nele Venneman, dubbel podium dus. Bij de senioren heren vinden we Kevin Vande Velde nog net in de top-10.

Finaal was er een 10e plaats voor Maybe Devos in de categorie junioren dames en plek 14 voor Michiel Christiaens bij de junioren heren.

Wat dachten jullie ervan om een steengoed PK lopen, beste atleten? Klaar voor? Wij van de redactie alvast wel! Tot binnen twee weken.

(Krista Bracke en Marijn van de wijn)