Vlaamse Kampioenschappen Indoor alle categorieën 28-01-2018

WK-limiet voor Eline, drie Vlaamse titels, podia, talrijke SB en/of PB’s en mooie ereplaatsen op het KvV

Een namiddag topatletiek, op Vlaams niveau weliswaar, het kan dus toch en dan zeker als we in eigen boezem kijken. Vandaar ook de wat lange titel hierboven want de knappe prestaties volgden elkaar in een soms vrij snel tempo elkaar op in de Gentse Topsporthal op 28 januari. Het was met momenten gewoon genieten en eerlijk gezegd, het had nog meer kunnen zijn…

Uiteraard was het niet allemaal rozengeur en maneschijn, laat ons daar eerlijk in zijn en zo begon de namiddag niet al te best met Stefanie Dadayeva in het polsstokspringen. Opende knap in één beurt op 3m40 maar jammer genoeg zou het daar bij blijven terwijl Stefanie duidelijk meer had verwacht.
Zo wat terzelfder tijd was het uitkijken naar wat het openingsnummer onder de lopende atleten zou brengen, met name de reeksen voor de 60mH bij de dames. Alle ogen gericht op Eline Berings die na haar 8″19 van enkele dagen eerder in Berlijn resoluut de aanval op de WK-limiet (8″14) zou inzetten. Het werden 8 seconden en 12 honderdsten en meteen de eerste vreugdekreet in Racing-tenue van de dag. Eline mag zich dus opmaken voor Birmingham. Juniore Justine Cocquyt liep in dezelfde reeks als Eline naar 9″04, haar beste van het seizoen en belofte Shari Lammens deed er nog een schepje bovenop door met 8″64 (en PB) zich te plaatsen voor de finale later op de dag.
In die finale, die trouwens op een vrij hoog niveau zou gelopen worden, volgde dan even de anti-climax voor Eline. Valse start en weg kans op de titel en een misschien nog scherpere chrono. Shari Lammens schudde dan (eindelijk) uit haar kuiten wat er al een tijdje zat aan te komen, een ferm PB van 8″56 en een knappe 4e pl.

Gaan we naar de vlakke 60m spurt waar we bij de heren één deelname hadden, met name die van Laurens De Greef die 7″29 liet noteren achter zijn naam. Meer volk bij de dames met liefst 5 Ratjes aan de start van de reeksen. Twee konden zich plaatsen voor de finale, Imke Vervaet met 7″56 (SB) en Eline Berings met 7″60. Kiné Gaye werd nipt uitgeschakeld met 7″76 (SB), Sarah Rutjens zoekt nog een beetje naar de beste vorm en bleef op 7″79 staan terwijl Justine Goossens 7″85 klokte maar over deze meid straks meer.
In een uitermate spannende finale trok Eline uiteindelijk aan het langste eind en nam zo toch een beetje revanche voor de gemiste titel op de horden. Eline won in 7″45, ook al een SB. Imke moest in een millimeterspurt de duimen leggen voor het podium, werd 4e in 7″59 maar ook over deze dame straks meer.

Over naar het langere werk dan en kijken we uiteraard uit naar wat Thijs Van Der Burgt uit zijn spikes gaat schudden op de 1500m. Was favoriet en maakte de klus ook netjes af in 3’58″37, een nieuwe titel op het conto voor Thijs dus, proficiat!
Op de 800m, en dan springen we eventjes naar de dames, braken onze drie deelnemers geen potten maar vooral Tamara De Medts klampte lang aan in haar reeks. Moest uiteindelijk toch ook de rol lossen en finishte in 2’19″61 maar hier zat (of zit in de komende wedstrijden) meer in. Emma De Keyser liep naar een 2’22″34 chrono, wat toch enkele seconden beter is dan haar vorige beste, Jolien De Meyer kwam uit op een tijd van 2’23″73.
Nog bij de dames maar dan op de 400m noteren we nog de prestatie van Lotte Vanassche die met 61″97 maar net boven haar SB bleef en bij de heren knokte Tibo De Smet zich naar 22″55 in de reeksen van de 200m, een wedstrijd waar het allemaal nogal dicht op elkaar uitdraaide en Tibo zo net iets tekort kwam voor de finale.

Er is er eentje ge(ver)mist hoor ik menig lezer nu denken, niks van aan want de prestatie van Dylan Owusu op de 400m komt er nu aan. Liep sterk maar wat een start nam zijn dichtste belager voor het goud…. Deed precies een “Vanderpoelke” en weg was hij. Dylan probeerde het tij nog te doen keren en in de laatste 150m kwam hij ook dichter, doch de hoofdprijs was gaan vliegen. Klokte een mooie 48″74, goed genoeg voor het zilver dus maar ik denk dat Dylan nog wel eens ergens een revanche zal nemen.

Hebben we nog twee dames waar ik op terug zou komen en dan moet ik naar de 200m waar Justine Goossens zich zelf verraste door in de reeksen 25″38 (SB/PB) te laten noteren en zich zo tot eigen verbazing kon plaatsen voor de finale. Nou ja, als je met de 8e tijd ingeschreven staat mag je er in geloven hé Justine, knap werk dus. Kiné Gaye plaatste zich eveneens voor die finale op de 200m (24″88 en een…juist SB) en het was zij die er eens voor zou zorgen dat we op het afsluitende nummer van de dag nog eens zouden mogen recht veren. Leek ons geklopt aan de overzijde van de piste maar wat een laatste 50m zette Kiné neer. Millimeter werk en dan voel je de bui hangen natuurlijk. Na 201m was ze de snelste, na 200m en een fantastische race kreeg ze zilver om de nek en dit in 24″67! En Justine Goossens …. die was maar wat fier dat ze al in de finale stond en sloot die mooi af in 25″84 en een 6e pl.

Tot slot die andere dame waar ik op terug moet komen, Imke Vervaet met name. In de Limburg zitten ze ergens met een wolf, op de Racing hebben we sinds kort een (vergeef me de uitspraak Imke) springkonijn !
Zullen we het verspringen eens wat spannend maken moet Imke gedacht hebben en bij de 5e beurt stond ze dan ook op een 2e pl (met 5m82) om in die 5e beurt een…..”0″ te laten noteren. De leidster (5m87) deed er in de laatste beurt nog een schepje bovenop met 5m98, een ander atlete wipte naar 5m91. ’t Zal wel in de sjakoche zijn dachten die….tot Imke haar beurt zes aanvatte. 6m20 astemblieft, met de groeten van Pol (die dus zo goed als zijn volledig team zag schitteren) en vreugdetafereel zoveel van de dag!

En nu op naar het BK zeker waar men gerust mag verder doen op dit elan ! Proficiat aan allen !

FOTO’S 

FOTO’S (deel2 J.C.)

UITSLAGEN