PK Cross AVLO Lokeren 04-02-2018: Jennen does it again


Onze atleten konden in januari oefenen hoe het aanvoelde om in een park te lopen. Er mochten m.a.w. achteraf geen excuses gezocht worden. Nie neuten dus en gewoon lopen. Dat moest het motto worden. De organisatie in Lokeren had het goed bekeken: prijzen werden meteen aan de finish uitgedeeld (er werd gelopen voor een zak appels of peren – prachtig initiatief en de Vlaamse fruitteeltsector ziet zijn aandelen morgen alvast stijgen) en tussen miniemen en cadetten werd een rustpauze van anderhalf uur ingelast. Goed om de overbevolking op de parkings tot een verdraagbaar minimum te beperken en het reeds geconsumeerde fruitafval alvast te laten composteren. En maar goed ook want het tentenkamp tussen de bomen begon meer en meer op een overbevolkt vluchtelingenkamp te lijken. Gelukkig werd er enkel strijd geleverd op de omloop. Beetje gehuil wel en dan nog bij de provinciaal kampioen benjamins jongens. Want wat is het nu in feite geworden? De jongeman kwam als eerste over de finish, bleek nog maar 5 minuten voor de start aangesloten te zijn bij een club (liep zonder officieel nummer, noch clubtruitje), werd daarna toch uitgeroepen tot winnaar, maar werd finaal in de uitslag niet als PK erkend. Hier kan de scenarist van Thuis nog iets van leren! Nog een geluk dat hij zijn zak appels niet moest teruggeven… De uitslag is trouwens via deze link nog eens te bestuderen.

DE MEISJES: veel top-10 noteringen


 

 

 

 

 

 

 

 

Het PK begon voor onze club met de benjamins meisjes 2010 en een 19e plaats voor Jenne Misseeuw die in de laatste rechte lijn nog vlotjes 3 atleetjes voorbij sprintte. Wellicht iets te rustig gestart? Lotte Guns werd in diezelfde reeks 34ste. Bij de benjamins meisjes 2009 was er een 9e plaats voor nieuwkomer Sien Delputte. Eerste wedstrijd en al meteen een top-10 notering. Mooi en welkom bij de bende. Nora De Bois deed het op zijn Nora’s, zegde ze zelf en dat betekende in Lokeren een 26ste plaats. Lobke Robbrecht volgde op plek 29.

Bij de pupillen meisjes 2008 opnieuw een top-10 plaats en uiteraard was die voor Eva Holsbeke. Ook Nore Van Parijs deed het uitstekend op plek 12. Saar Dombrecht vocht zich naar een 38ste plaats.  Bij de pupillen meisjes 2007 namen we eveneens een patent op de 10e plaats en hiervoor was Jente De Wolf verantwoordelijk. Na de eerste rechte lijn begon haar klassieke inhaalrace. Benieuwd hoe Jente zal presteren wanneer de bende aan de start minder groot zal zijn. Axelle Van Den Abbeel werd knap 16e. Jolien Clopterop kwam als 24ste over de meet, een paar plaatsjes voor Mano Inghelbrecht op plek 27. Lize De Wilde werd 32ste, Nore Vinck 37ste en Marthe Verheecken 39ste.

Bij de miniemen meisjes 2006 dook ook Raquel Bracke in de top-10, meerbepaald plek 9. De RCG armada van de miniemen meisjes 2005 vertrok ei zo na zonder France. Zij besefte 3 minuten voor het startschot dat ze geen borstnummer droeg. Moe van de sprint van start naar tent en terug en opgefokt van de zenuwen begon ze aan haar race, waarin ze uiteindelijk 32ste werd. Camille Ritière liep een knappe race en finishte 8ste. Hanne Van Hulle kwam enkele meters te kort voor een top-10 plaats. Emma Van Herreweghe eindigde 16e. Verder een sterke race van Maxime Dargent op plaats 23 en daar zal het duinenlopen wel voor iets hebben tussen gezeten. De rest van onze bende pubers finishte als volgt: Naomi Sakwe op 24, Laure Van Herreweghe op 25, Sena Tay op 28, Emma De Landsheere op 29 en France dus met een schuin opgespeld borstnummer (dat was geen zicht) op 32.

DE JONGENS: het PK van de verrassingen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al begon het PK met een – jammer genoeg – terugkerend fenomeen: geen Ratjes bij de benjamin jongens 2010. Bij de benjamin jongens 2009 was Chris Hakizimana de sterkste van onze club: hij werd 19e op 68 deelnemers. Floris Van Hulle plaatste nog een mega-eindspurt en kon zich zo tussen Sander Vanden Herrewegen (34e) en Kobe Van Steen (36e) murwen en Miel Haerens liep als 50e over de finish.

Bij de pupillen jongens 2008 leek Sibrecht Use sterker dan Olaleke Bada maar uiteindelijk moest Sibrecht toch enkele meters prijsgeven en werd hij 26e, 2 plaatsen na Leke. Kobe Moerman haalde helaas – tegen zijn gewoonte in – de top twintig niet maar eindigde wel mooi middenin het pak (34e op 64 lopers). Tiemen Roegiers eindigde op plaats 60.

De pupillen moesten 1600m door het park afleggen, 200m meer dan doorgaans het geval is en dat liet zich zeker voelen bij de jongens 2007: de Racing Tornados raasden helaas niet allemaal naar een plaats in de top 10, maar ze haalden wel nog de top 20. Samuel Van De Walle had de snelste benen: hij werd 7e en als Emiel De Coster zo blijft doorgroeien in de cross, dan ziet het ernaar uit dat Samuel zijn tenen zal mogen uitkuisen op het BK want Emiel eindigde amper 1” na Samuel en werd 8e. Jonas Verschuere palmde plaats 13 in, Jaron Van der Meiren plaats 19, Timon Houthooft plaats 20 en Pepijn De Pauw plaats 53.

58 jongens aan de start bij de miniemen 2006 en Thore Bossu kwam verrassend snel opzetten: hij klampte zich aan het duo Arne Bruynooghe en Wout Holsbeke vast en dat legde hem geen windeieren: Arne werd 18e, Wout 19e en Thore 20e. Jan Vercruysse wou vooral de eindmeet halen en dat is hem aardig gelukt, als 28e op 58 deelnemers. Lou Verbiest werd 31e en Noah Hoste 49e.

‘Verrassing van formaat!’ galmde door de luidsprekers toen Ilian Van der Meiren bij de miniemen jongens 2005 als 7e naar de finish liep en, helaas, in de allerlaatste meters nog voorbij gehold werd door een loper van de thuisclub. Robbe Verstraete bleek na een blessure time-out alweer in goede vorm en werd 11e. René Clinckspoor wordt sterker in elke cross: hij eindigde als 14e op 60 lopers. Quinten Braem – met een schattige blos – haalde de finish als 27e, Jef Govaert als 37e en Merlijn De Pauw als 52e.

CADETTEN – MASTERS: podium voor Femke, Silke , Carine, Bert en Frits – titel voor Steve  en Jennen

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee sets tweelingen aan de start bij de cadetten meisjes en dan weet je dat het moeilijk zal worden. Gelukkig werd aan de finish een podium opgesteld per geboortejaar en mocht Femke D’hauwers met haar 5e plaats als 3e mee het podium bestijgen. Proficiat meid. Ook Bo Van Aerde deed het voortreffelijk op plek 8. Aagje Dooms blijft ook constant goed lopen deze winter met een 16e plaats. Lore Bruynooghe haalde als 22ste de eindmeet. Sien liep naar een 30ste plaats. Verder nog Marion Van Hulle op 34, Febe De Wolf op 38, Anna Van De Walle op 39 en Mira Storme op 42. Spijtig genoeg geen Seppe Verstraete bij de cadetten jongens. Hij had misschien voor een eerste overwinning voor onze club kunnen zorgen. In zijn afwezigheid zorgde Tijs Verschuere voor een 7e plaats overall, net voor Luka Leroy op 8. Kyle Sakwe viel net buiten de top-10. Stef Vinck eindigde 25ste en Rob Van Den Bogaert moet een off-day hebben gehad met zijn 28ste plaats, ofwel was pech zijn deel? Rune Bossu werd 36ste, net voor Viktor De Munter op 37. Arnaud Dargent werd 48ste. Mauro De Keyser en Toon De Lange werden respectievelijk 60ste en 61ste.

De juiste vorm kwam voor Silke Vlaeminck wellicht nog iets te vroeg na haar blessure. Daarom geen titel bij de scholieren dames, wel zilver. In dezelfde wedstrijd werden Yara Valck 20ste en Eev De Lange 23ste. Ook Lennert De Wulf liet het PK links liggen. De eer voor onze club werd daarom toegekend aan Wieter Annaert op plek 11 en aan Sem Schockaert op plek 14.

De korte crossen AC dames en heren dan met een 7e plaats voor Emma De Keyser bij de dames en brons voor Strafste Gentenaar laureaat Bert Misplon bij de heren en dat in een sterk bezette wedstrijd waarin ook nog Thijs van der Burgt op plek 9, Hannes D’heer op plek 12, Jeroen Meuleman op plek 13, Isaac Demey op plek 27, Kevin Van De Velde op plek 29, Louis Misplon op plek 32, Maarten De Bock op plek 33 en Yasir Al-Marsoomi op plek 39 aantraden.

De junioren en masters heren gingen massaal het veld in, en massaal mag je massaal letterlijk nemen: 88 heren tussen pakweg 18 en 81 werden op hun gehalte aan testosteron getest. Steve Van Damme deed het opnieuw voortreffelijk bij de masters: hij kroonde zich, net zoals vorig seizoen, tot provinciaal kampioen bij de M35. Tomas Valcke werd 6e (goed voor een 4e plaats bij de M40)  en Wim De Bois 12e. Mooie collectieve prestatie dus. Uiteraard ook hier nog een karrevracht aan RCG atleten: Kurt De Smet op 17, Thierry De Vreese op 22, Rembert Jens op 23, Sam Samain op 25, Walter Verstraete op 36, Philip Rahoens op 39, Frits De Baets op 46 (brons bij M55) , nonkel Bennie Van Belleghem op 47, Tjörven Bossu op 49, Philippe Bultynck op 54 en Christophe Stokx op 64. Deze rubriek duurt ondertussen langer dan het voorlezen van de file op een dinsdagochtend. Ik moet dringend opslag vragen…De junioren van onze club deden het eveneens niet onaardig met Bjarne Rasschaert op plaats 6 en Michiel Christiaens op plaats 13.

 

 

 

 

 

 

 

 

De senioren dames werden voor onze club vertegenwoordigd door oa Anna Galle op plek 8, die net voor Nele Venneman eindigde. Jolien De Schaepmeester op 12 en Lore Van Cauteren op 18 vervolledigden de RCG lijst. Bij de masters dames traditiegetrouw onze WW afdeling uit Beernem. Ze geven nooit op. Carine De Bruycker werd 13e en behaalde hiermee brons in haar categorie. Nathalie D’haeninck werd mooi 21ste.

Eindigen doen we met een hoogtepunt want Jennen Mortier schudde nog eens alles uit de benen om provinciaal kampioen te worden bij de senioren heren. Tweede overwinning van het seizoen na Oudenaarde. Woorden schieten te kort om het te beschrijven, wat niet abnormaal is want op dat uur zat ik al even aan een feesttafel te slurpen van mijn zoveelste glas water. Ruud Van Cauteren maakte er een collectief sterke clubprestatie van door knap 10e te worden.

Wie in Lokeren zijn spikes niet wilde vuilmaken, mag het volgende week in Rotselaar gaan uitleggen op het KvV. Hoe dat afloopt horen jullie wel van mijn collega’s. Op naar Brussel daarna voor het BK, via een kleine tussenstop in Lebbeke. Dit alles staat nog in februari op het programma. Kortste maand my… Succes iedereen. Geef er een lap op!

Jullie reporters: Marijn van de wijn en Krista Bracke

FOTOREPORTAGE (Jimmy C.)