Spaghetti-avond tvv atletiek in Mozambique

Op  23 februari organiseert Sportaround een spaghetti-avond in de Racing-kantine ten voordele van het project “Atletiek in Mozambique”: heerlijke spaghetti en tof gezelschap gegarandeerd!

Tijdstip:

Vrijdag 23 februari vanaf 18u00.

Prijs:

Volwassenen: 10 EUR

Kinderen: 6 EUR

Inschrijven:

  • via mail naar anna.galle@hotmail.com met vermelding van je naam, aantal personen en vegetarisch of niet 
  • via de inschrijvingslijst in de kantine (aan de toog)

Over het project:
Sportaround gelooft erin dat jongeren via sport een sociaal netwerk kunnen uitbouwen en op deze manier goed geïnformeerde keuzes maken die hun toekomst beïnvloeden. Jammer genoeg is aan sport doen in Mozambique voor jongeren niet zo eenvoudig. Vooral meisjes vinden moeilijk de weg naar de sportclub. Enerzijds is er een gebrek aan goed opgeleide trainers en goede sportfaciliteiten, anderzijds is het voor vrouwen veel minder evident om aan sport te kunnen doen. 

Vorig jaar steunde Sportaround de opstart van een “Sport Academie” die de lokale sportverenigingen in Mozambique bundelt en zo meer jongeren bereikt. Binnen dit netwerk worden evenementen georganiseerd en overlegmomenten met de lokale sportverenigingen ingepland. Volgend jaar zullen we financiële steun bieden aan een trainster die zich toelegt op de training van jonge meisjes. Via haar zullen we vrouwelijke atleten ondersteunen met behulp van basis uitrusting (schoenen en kleren) en onkosten voor vervoer naar de training en wedstrijden om op die manier toch al een aantal drempels te verlagen om te kunnen sporten. We hebben ook plannen om beloftevolle atleten financieel, sociaal en praktisch te ondersteunen voor trainingsstages. In een volgende fase zullen we inzetten op het bereiken van meer jonge vrouwelijke sporters. Anna Galle trekt ons project in Mozambique.

Voor meer info over het project of over Mozambique kan je steeds terecht bij Anna.