Dames 4x200m Belgisch Kampioen !!!

Tijdens de IFAM van zaterdagavond werden ook de Belgische Kampioenschappen 4x200m betwist.

Bij de dames vlamden de Ratjes van KRC Gent na een schitterende wedstrijd naar de titel en dit in een nieuw sterk CR van 1’38″88 !

GENIETEN mét een heel grote G…. dat was de wedstrijd van onze dames op het BK 4x200m.
Voor het relaas aan te vatten toch eerst even vermelden wat een meute supporters had plaats genomen in de Topsporthal om onze atleten aan te moedigen. En wat een sfeer ! Gelukkig dat “de bende van de Racing” er was trouwens, zo kwam er toch nog wat ambiance in de zaal, al was het maar door de dance-moves van ons Vita, waarmee ik haar meteen uitnodig om dit later op het jaar nog eens te komen over doen op een of andere bijeenkomst.

Goed, de race dan en in de vier voorgaande reeksen was er al behoorlijk snel gelopen, wij, KRCG kwamen in de 5e en laatste reeks aan de start met een eerder onuitgegeven viertal. Alhoewel, die dames van Pol beginnen steeds meer en meer aan elkaar gewaagd te worden dus kan de coach een beetje alle kanten uit.
Het viertal Imke Vervaet, Justine Goossens, Kiné Gaye en Sarah Rutjens moesten het waar maken, met teams als Deinze en Excelsior als tegenstand wisten ze op voorhand….het zou snel moeten gaan!
Imke kreeg de loodzware opdracht om van start te gaan en we weten het ondertussen wel al…op Imke kan je stilaan een huis bouwen. Deed het schitterend en kon na 200m nipt als eerste Kiné lanceren. En aan Kiné zie je nooit dat ze aan het afzien is maar ze moet diep zijn geweest want jawel, we liepen stilaan weg van de tegenstand en na nog 200m kon zij youngster Justine Goossens op weg sturen met een kleine 10m voorsprong. Klein detail, het afremmen bij Kiné was van iets mindere kwaliteit, de infrastructuur van de Topsporthal was bijna aan vernieuwing toe.
De supporters hadden het ook in de mot dat Justine aan de overzijde netjes stand kon houden tegen de aanstormende tegenstand en als de speaker dan nog over CR’s begint dan was het hek helemaal van de dam. 200m netjes afgewerkt door Justine en hupsakee, Sarah op weg om het af te maken. En of zij haar mindere wedstrijden van de laatste weken eens van zich af zou lopen…. een fantastische race van Sarah en halfweg was het duidelijk…deze titel pakken ze ons niet meer af. De supporters-clan zette de volumeknop nog wat luider (ja mannekes….zit daar maar eens voor) en wat volgde was een en al euforie!

Een schitterende Belgische titel in een nog meer schitterende chrono van 1’38″88 want het CR werd zo wel degelijk van de tabellen geveegd. Proficiat dames, dit was wel degelijk GENIETEN met een heel grote G !

De Belgische Kampioenenploeg 4x200m met Justine Goossens, Imke Vervaet, Kiné Gaye en Sarah Rutjens !

Na de dames kwamen ook onze heren in actie, eveneens in de laatst reeks en voor hen was het wel degelijk met een onuitgegeven viertal aan de start komen, als ik de info mag geloven die me bereikte vooraf.

Wout Cherlet kreeg hier de taak om te openen en deed het verre van slecht ondanks dat hij vroeg in de buitenbaan ingelopen werd. We zaten echter op achterstand en dat was voor Yestin Scheldeman als volgende loper geen cadeau natuurlijk, zeker niet – als ik het goed heb – dat hij op het randje van een blessure zit ? Kon toch de schade beperken en als nummer drie kwam Tibo De Smet in actie en hij deed het prima. De afstand naar de podiumplaatsen was al te groot, alhoewel, maar Tibo wou niet van plooien weten. Naderde zelfs ietsje en lanceerde zo onder luid gejuicht van de supporters (daar waren ze weer) Dylan Owusu. Leek aan een onmogelijke remonte te beginnen maar halfweg was jammer genoeg de kous af. Maakte veel goed, maar inhalen, dat zat er jammer genoeg niet meer in. Strijdend ten onder gaan noemen ze dat zeker, maar deze heren houden er wel een mooie troost aan over want hun chrono; 1’30″08 is toch maar lekker een nieuw CR. Proficiat mannen !

NOTE : voor de volledige fotoreportage verwijzen we naar het artikel over de IFAM, met dank voor uw begrip.