IFAM 10-02-2018

Misschien is het overdreven om te zeggen dat de Topsporthal “een beetje van ons” is maar anderzijds…neem er maar eens de resultaten bij van de laatste weken met uitschieters als de prestaties van Eline Berings (WK-limiet) én op de IFAM zelf de 6e Europese chrono, aangevuld met de nationale titel voor onze 4x200m ploeg dames, mogen we toch een beetje fier zijn.

Daarnaast nog een pak, vooral dames – sorry hé mannen- , die het ene PR, finale, medaille of wat dan ook na elkaar lopen en het was dan ook niet verwonderlijk dat onze Ratjes die aan de start kwamen op deze IFAM op een hele meute supporters konden rekenen.

Uit het voorprogramma vermelden we eerst dat Tibo De Smet een knappe reekswinst pakte op de 400m en dit in 49″06. Dylan Owusu moest zich tevreden stellen met 49″11, na “a walk in the park” volgens ik vernam. (maar hij spaarde zich natuurlijk voor de 4×200 hé Dylan). Bastien Anthoons klokte 53″98 op dit zelfde nummer.

Op de 800m bij de heren mochten we voor Maarten De Bock 2’06″14 noteren en voor Davide Petrella, die netjes zijn reeks won 2’06″57. Ook twee deelnemers bij de dames, met name Tamara De Medts die 2’20″91 liet opnemen, Jolien De Meyer tekende voor 2’24″90.
Op de korte sprint (60m) liep Wout Cherlet naar een 7″45 chrono, terwijl we bij de dames met een sextet aan de start kwamen. Justine Coquyt liet hier 8″06 noteren, Jill Bracke, die haar reeks won, noteerde 7″85 achter haar naam, Kiné Gaye 7″92, Justine Goossens 7″82, Sarah Rutjens 7″80 en Imke Vervaet tenslotte was goed voor 7″58, waarmee ze ook werd opgevist om deel te nemen aan het hoofdprogramma.

En dit brengt ons meteen ook bij het hoofdprogramma (mocht ik hierboven iemand over het hoofd hebben gezien, mijn excuses, geef gerust een seintje) waar Imke in de reeksen van de 60m 7″60 liet noteren. De hoofdbrok voor onze atleten kwam echter op de 60mH waar maar liefst 3 Racingers aan de start kwamen!
Met Eline Berings hebben we dan ook dé publiekslieveling en hopsa…daar waren de supporters weer. Als ze bij den Anderlecht eens wat sfeer, swung en vooral snelheid willen zien (leren), wel kom dan eens naar de Racing kijken. Even stilte voor de start van de reeks met Eline en dan de Topsporthal in vuur en vlam zetten. Schitterend om te zien, iets minder goed voor de oren. Eline trok er zich niet veel van aan en gedragen door het publiek stormde ze naar 8″05 in haar reeks, meteen de 6e chrono van Europa dit jaar.
Een reeks later Justine Coquyt en Shari Lammens aan de start. Eerstgenoemde mikte naar een PR en kijk…met 9″00 lukte het haar nog ook. Mooi toch op zo’n meeting? Shari Lammens miste compleet haar start om dan orde op zaken te stellen maar 60m is natuurlijk wat kort. Slaagde deels in haar opzet, 8″68, maar dat was niet snel genoeg om in dit snelle gezelschap de finale te halen.

Eline Berings dus als enige in de finale van de 60mH en alweer gingen de decibels de hoogte in. Kwam onzacht in aanraking met een horde en verloor daar wellicht de race tegen de Nederlandse Eefje Boons, al was het maar met 1/100. (8″13) Niet getreurd echter, want Eline…die wordt nog altijd op handen gedragen. (lees : “wat een sfeer”)

FOTO’S

NOTE : Het BK 4x200m dat ook tijdens de IFAM plaats vond vinden jullie in DIT ARTIKEL