BK Cross Laken 25-02-2018: Lennert doet het opnieuw

Het waren geen loze woorden: vertrek op tijd! Maar als je al elke dag in de week geconfronteerd wordt met file, dan hoop je stiekem dat het in het weekend toch niet zo erg kan zijn… Maar dat was dan zonder de bouwbeurs gerekend. Het Park van Laken was uiteindelijk in zicht. De Bekaert draad moet tijdelijk uit vooraad zijn geweest toen Leopold I zijn vastgoedplannen begon te realiseren. Bij gebrek aan voldoende afspanning werd een lapje grond van ocharme een paar tientallen hectare dan maar openbaar domein verklaard. Ondertussen is dit afvallig lapje grond het toneel geworden van één van de manches van de CrossCup en dit jaar werd er voor het eerst (in jaren) het BK Cross gehouden! Wie het parcours kent, weet evenzeer dat de startgrid lijkt op die zeer iconische helling van het circuit van Francorchamps. Je kunt na 100m maar beter wakker genoeg zijn om die muur te beklimmen tot helemaal aan het Amerikaans theater.

Deden we het goed? Het Probbens team heeft zich in ieder geval laten opmerken. Na de Vlaamse titel voegde Lennert Dewulf er fijntjes een Belgische titel bij en zo wordt hij stilletjes de man van het winterseizoen. Lennert is nooit een bepaalde maand heel opvallend geweest, neen hij presteerde simpelweg een ganse winter op een constant hoog niveau. En dan mag je (en doe daar dan een klein scheutje chauvinisme bij) je die Belgische titel terecht toe-eigenen. Proficiat Lennert. Als we een man mogen nomineren, dan mag daar gerust een vrouw bij. Zelfde categorie… Silke Vlaeminck, net geen podium op het BK, maar wel de meest opvallende vrouwelijke verschijning uit onze gelederen de voorbije maanden. Terug naar de vrouwen en mannen van het Probbens team. Seppe Verstraete deed het evenzeer goed daar in Laken, met een 6de plaats en Femke D’hauwers vloog de laatste rechte lijn naar beneden en naar een 5de plaats. We kijken al uit naar hun zomerseizoen.

Vooreerst de resultaten via deze link.

DE MEISJES

62 benjamins meisjes 2010 en Jenne Misseeuw is onze benjamin van het seizoen met een 23ste plaats. Bij de benjamins meisjes 2009 was er uiteraard onze kabouter Nora De Bois op plek 42. Verder nog Lobke Robbrecht op plaats 53, maar gloednieuw (pas haar 2e race) voor onze vereniging Sien Delputte op plaats 25 en dat op 67 deelnemers. We zien deze 4 meisjes uiteraard volgende herfst graag terug in cross outfit. En breng maar wat vriendinnetjes mee, want we baadden niet in weelde het voorbije seizoen.

Dat moet helaas ook gezegd worden van onze jongste lichting pupillen. 86 pupillen meisjes 2008 aan de start, waarvan slechts 2 ratjes, al zijn het 2 meisjes die we quasi altijd mochten zien aantreden. Eva Holsbeke werd 59ste en Saar Dombrecht werd 79ste. Proficiat voor jullie volharding de voorbije maanden. Op naar een outfit zonder sjaaltje! Onze groep pupillen meisjes 2007 is de eerste groep meiden waarvan je aan de start kunt zien dat KRCG er ook is. Jente De Wolf vocht zich naar een 35ste plaats. Verder zag ik Jolien Clopterop (53), Axelle Van Den Abbeel (58), Nore Vinck (62), Mano Inghelbrecht (74), Marthe Verheecke (82) en Lotte Braem (88) strijden voor wat ze waard waren en dat op 98 starters.

Het lijkt erop dat er in de even jaren simpelweg minder atletiekmeisjes werden geboren, want qua kwantiteit gaat het bij de miniemen meisjes 2006 terug naar af. Enkel Raquel Bracke stond voor onze club aan de start. Raquel bracht het er met een 32ste plaats niet onaardig vanaf, ook al omdat er 86 meisjes aan de start stonden. Gelukkig zijn daar nog de miniemen meisjes 2005 met 8 Ratjes. Geen topnoteringen, wel een 32ste plaats voor Hanne Van Hulle, een knappe 53ste plek voor France Vande Cavey (was dit de laatste cross voor dit sprintertje?), plek 54 voor Emma Van Herreweghe, plek 57 voor Naomi Sakwe, Emma De Landsheere op 63, net voor Sena Tay. Verder nog Laure Van Herreweghe en Maxime Dargent op 67 en 68, respectievelijk. Jullie winter zit erop dames. Voor sommigen was dit misschien jullie laatste cross…

DE JONGENS

Eén benjamin jongen moest onze eer redden in het Park Van Laken, we zagen hem in vele crossen deze winter: Kobe Van Steen, geboren in 2009. Kobe liep in een grote groep, ze waren met 90, en kwam als 57e over de finish.

De vaste waarden dit winterseizoen bij de pupillen jongens 2008 waren ook in Brussel present. Met 102 stonden ze aan de start en Olaleke Bada was de rapste: hij werd 29e. Kobe Moerman lijkt een patent te hebben op starten op de 2e rij – liefst nog achter de rug van zijn vriendje Sibrecht Use – en da’s jammer want dan ben je op achtervolgen aangewezen… Sibrecht werde 41e, Kobe 55e. En Tiemen Roegiers haalde als voorlaatste de eindmeet. Maar 3 Ratjes onder de 97 pupillen jongens 2007 – zéér ongewoon deze winter – en oh, wat was Emiel De Coster fier dat hij als 21e en 1e van de club onder de zegeboog door liep. Kort daarna finishte Jonas Verschuere, op plaats 25, en Timon Houthooft werd 53e.

Bij de miniemen jongens 2006 kleurden 6 Calipagetruitjes het Park van Laken. Arne Bruynooghe had de sterkste benen, hij werd 51e op 98 lopers.  Thore Bossu eindigde als 61e, Jan Vercruysse als 81e en wat is hij blij dat het winterseizoen erop zit… Jarne Cardon finishte als 85e en Noah Hoste als 92e. Onze strafste loper bij de jongens zat in de groep miniemen 2005: Robbe Verstraete, nog niet al te lang hersteld van een blessure, doorkliefde het park alsof het niets was en had zelfs nog power voor een eindspurt, hij werd 14e. Ilian Van der Meiren werd op enkele meters van de eindmeet tegen gehouden door iemand die dacht orde op zaken te moeten stellen en viel daardoor net buiten de top 20, hij keerde met een 22e plaats en gemengde gevoelens terug naar Gent. René Clinckspoor was niet zo’n fan van het parcours maar werd toch 42e. Quinten Braem veroverde plaats 54 en Jef Govaert eindigde als 66e op 91 atleten.

CADETTEN – SENIOREN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen masters op dit BK en dat scheelt al vlug een volledige nieuwsaflevering TV kijken voor mij. Nu weet ik nog eens wat er in de wereld gebeurt tijdens een weekend, naast atletiek verslaan, een toerke fietsen en een paar deuren ophangen…

We hadden het al over de mooie prestatie van Femke D’hauwers bij de cadetten meisjes 2004. Verder liep ook Bo Van Aerde een knappe wedstrijd en dit met een top-20 notering, namelijk 17de. Lore Bruynooghe liep naar plek 38, een paar plaatsen voor Sien Dombrecht (48), Febe De Wolf (58) en Marion Van Hulle (59). Bij de cadetten meisjes 2003 zag ik Nilay Capa strijden voor plaats 17, Aagje Dooms voor plaats 25 en Lisa Clopterop voor plaats 28.

De cadetten jongens 2004 dan met Viktor De Munter op 41, Arnaud Dargent (op de spikes van de geblesseerde eigenaar van obese katten) liep naar een 67ste plaats. Mauro De Keyser ruikt het metaal van zijn speer al en liep daarom nog snel even een wedstrijdje. Vijf KRCGers bij de cadetten jongens 2003. Dat Seppe Verstraete het er super vanaf bracht, kon je al lezen. Tijs Verschuere mocht nog net een top-20 plaats laten noteren, en hiermee sluit Tijs een goed seizoen af. Luka Leroy (22) en Rob Van Den Bogaert (46) zijn naast Tijs nog twee Wichelse jongens die het goed hebben gedaan de voorbije maanden. Finaal was ook Kyle Sakwe van de partij en hij liep naar een 52ste plaats.

Nog geweld uit Wichelen bij de scholieren dames 2002. Helaas geen podium voor Silke Vlaeminck wat niet wil zeggen dat haar seizoen niet geslaagd kan genoemd worden. Silke haalde de ene overwinning na de andere binnen de voorbije maanden en dat als eerstejaars scholier en dan mag je terecht terugblikken op een uitstekende winter. Yara Valck mag ook haar seizoen afsluiten, en dat met een 33ste plaats.

Jammer voor Sem Schockaert om 3 seconden te laat binnen te zijn voor een top-20 plaats bij de scholieren heren 2002. Nipt 21ste dus. Jef Misplon liep naar plek 34 en nu zal ik even wat research moeten doen om na te gaan waarom Stijn Severens aan een gemiddelde van 7,5 km/u als allerlaatste is binnengekomen. Geloof me dames en heren, dit is niet zijn normale wedstrijdtempo… We maken nu een mooie buiging voor Lennert Dewulf, want deze fijne kerel is erin geslaagd Belgisch kampioen te worden bij de scholieren heren 2001. Na zijn 800m Belgische titel past deze ook niet mis in zijn prijzenkast. In dezelfde wedstrijd snelde Wieter Annaert naar plek 25. We maken nog een buiging en dit voor Matthias Loeys die na meer dan anderhalf jaar blessureleed nog eens een wedstrijd kon lopen. Hij liet de titel vooralsnog aan zijn running mate Lennert en bracht het er zelf vanaf met plaats 45. Welkom terug Matthias!

Bij de junioren heren had ik Bjarne Rasschaert iets hoger verwacht dan plaats 23, maar uiteraard alle respect voor deze prestatie. Louis Misplon werd 45ste en Michiel Christiaens eigende zich plaats 80 toe.

Veel volk aan de start van de korte cross heren, en onder de 157 ook 10 mannen uit Gentbrugge of Wichelen. Bert Miplon kan niet enkel spaghetti maken en indoorhaas spelen, hij kan ook 19de worden op het BK korte cross. Iets verderop een trio met Hannes D’heer, Tijs Van der Burgt en master Steve Van Damme (komt hier wat op snelheid trainen… de stiekemerd)  op plekken 38-39-40. Jeroen Meuleman werd 61ste, Kevin Van De Velde 90ste, Victor Peeters 101ste, nog een master met Walter Verstraete op 112 (en hierbij verspeel ik de mogelijkheid om de hoofdpunten van het nieuws nog mee te pikken), Frits De Baets op 129 (en nu is de helft van het nieuws er al door), en Yasir Al-Marsoomi op een onbestaande plaats (want we zijn nog steeds met het BK bezig).  Ruud Van Cauteren haalde wel de lens van de fotograaf, doch blijkbaar niet de uitslagenlijst.

De senioren dames dan maar met plaats 26 voor Jolien De Schaepmeester en plaats 30 voor Nele Venneman. Zij waren de Racing vrouwen van de voorbije winterperiode waarop we nagenoeg elke wedstrijd konden rekenen. Lore Van Cauteren werd mooi 47ste. Anna Galle was wel te zien op de foto, doch staat niet in de uitslag. We hopen dat de spaghetti van vorige vrijdag geen spelbreker is geweest…

En finaal de senioren heren en bij deze een schitterende afsluiter voor Jennen Mortiers seizoen want na een knappe wedstrijd plaatste Jennen zich als 3e belofte in het pak, wat hem dus mooi brons opleverde in deze categorie. Hij kan zich vanaf morgenochtend 6:00u plaatselijke tijd toeleggen op de 1500/3000/5000m.

Wij houden het voor bekeken… En wij dat zijn nog steeds Krista Bracke en Marijn van de wijn…

FOTOREPORTAGE (Jimmy C.)